Nogometni reprezentativac čiji su roditelji u hrvatsku metropolu stigli iz Dervente već je do svoje 26. godine promijenio brojne poznate klubove. Brekalo je naime igrao za Dinamo, bundesligaški Wolfsburg, Hajduk, talijansku Fiorentinu a trenutačno igra za turskog prvoligaša Kasimpaşu. Poznato je kako je talent naslijedio i od oca Ante koji je znan pod nadimkom Šargija. Brekalova obitelj inače vuče korijene iz Širokog Brijega ali ih je sudbina odvela u Bosansku Posavinu gdje su živjeli do rata. Otac Josipa Brekala bio je i sam talentirani nogometaš, igrao je za omladinsku selekciju BiH, no njegovu nogometnu karijeru prekinuo je rat u kojem je ranjen u dobi od 21 godine. To je bio razlog da se obitelj Brekalo iz Dervente, koja je pripala Republici Srpskoj, naseli u zagrebačku Dubravu. No, u slučaju obitelji Brekalo potvrdila se drevna uzrečica kako ne pada jabuka daleko od stabla. Tako je Brekalo marljivim radom uz naslijeđene gene za nogomet uspio ne samo igrati za vrhunske klubove već zabilježiti i nastupe za Vatrene. Iako nije dobio poziv od Zlatka Dalića za aktualne utakmice za Ligu nacija dres Vatrenih zacijelo će Brekalo još obući kad dođe u vrhunsku formu. Dotad ima vremena, uz redovite obveze u turskom klubu, posvetiti se obitelji ali i nekretninskom pothvatu. Naime, kupio je parcelu na atraktivnoj lokaciji u Primoštenu a netom je zatražio i dozvolu pa znamo što Brekalo planira graditi. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U travnju 2022. godine nogometaš Josip Brekalo predao je u Primoštenu zahtjev za uknjižbu parcela koju je prethodno kupio. Naime, kako je to čest slučaj na parceli su bili uknjiženi brojni nasljednici. Uspio je u tom postupku što je bio prvi korak ka gradnji vile za odmor. Brekalo je inače kupio više katastarskih čestica koje su bile upisane kao pašnjak pa su od tih čestica formirane dvije nove. Vlasnički list nam otkriva kako je Brekalo upisan kao vlasnik 2866 m2 na lokaciji koja se zove Na peškariji. Tako je zagrebački nogometaš koji je rođen 1998. godine dokazao kako ozbiljno razmišlja o budućnosti za sebe i svoju obitelj, odnosno da je puno zreliji od većine svojih vršnjaka od kojih još mnogi žive s mamom i tatom a dobar dio njih još nije završio niti fakultet. Josip Brekalo inače je rođen u Zagrebu 1998. godine. Naš reprezentativac završio je najprije akademiju zagrebačkog Dinama.

Za drugu momčad Dinama debitirao je 14. kolovoza 2015. a u Hrvatskom nogometnom kupu debitirao je 10. veljače 2016. godine. Za njemački Wolfsburg potpisao je polovicom svibnja 2016. godine. Već u dobi od 21 godine Brekalo je dobio svoje prvo dijete, kćer Niku. Izabranicu Dominiku oženio je ubrzo nakon rođenja kćeri, a paru je, prema medijskim objavama, drugo dijete stiglo polovicom ove godine. Tako mlad a već je puno postigao i na terenu gdje igra na poziciji lijevog krila, trenutačno za turski klub Kasimpaşa. Zacijelo će obitelj Brekalo provesti puno sjajnih trenutaka i steći brojne uspomene kad se usele u svoju jadransku vilu. Dotad se moraju strpiti da prođe cijela zakonska procedura. Upravni odjel za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove Šibensko-kninske županije danas, 15. listopada objavio je 'Javni poziv za uvid u spis predmeta' u ime investitora Josipa Brekala.

U dokumentu piše: 'Pozivamo vlasnike i nositelje drugih stvarnih prava na nekretninama koje graniče sa nekretninom na kojoj se gradi građevina, a kojima osobna dostava poziva nije moguća (osobama čija adresa nije upisana u zemljišnoj knjizi niti katastru, nepoznatim nasljednicima i osobama nepoznata boravišta, odnosno sjedišta) na uvid u spis predmeta u postupku izdavanja građevinske dozvole za: – građenje zgrade stambene namjene, 2.b skupine, sa pomoćnim objektom bazenom sa strojarnicom i garažom na novoformiranoj katastarskoj čestici .... k.o. Primošten...'. Uvid u spis predmeta može se izvršiti  u Upravnom odjelu za zaštitu okoliša, prostornog uređenja, gradnju i komunalne poslove. Sve osobe koje dokažu pravni interes, što znači da su vlasnici ili suvlasnici parcela koje graniče s Brekalovom, mogu se osobno odazvati ili odrediti punomoćnika koji će zastupati vaše interese.  

Istaknuto je i kako se 'građevinska dozvola može izdati i ako se stranka ne odazove tom pozivu. Stranci koja se nije odazvala pozivu na uvid, građevinska dozvola dostaviti će se izlaganjem na oglasnoj ploči tog Upravnog odjela, te elektroničkoj oglasnoj ploči ..... u trajanju od 8 dana'. Dokument potpisuje Marijana Škugor, viša savjetnica za prostorno uređenje i gradnju. Osim Brekali dokument je poslan i njegovoj opunomoćenici, arhitektici Miji Trivi iz Šibenika. Ona je vlasnica tvrtke Triva Architects. Na njihovoj web stranici vidljivo je kako su već radili vrlo luksuzne rezidencijalne objekte i to na lokacijama: Primošten, Šibenik, Vodice... Na kraju spomenimo i kako je Vatreni Borna Sosa bio vjenčani kum Josipu Brekalu. Ovo ljeto smo objavili kako on gradi vilu na Jadranu.

Radi se o članku pod naslovom: 'Vatreni Borna Sosa s poreznim savjetnikom gradi vilu s bazenom prvi red do mora na Korčuli, projekt povjerili Ottu Bariću, saznali smo sve detalje'. Krajem svIbnja pisali smo i o nekretninskom pothvatu Nikole Vlašića. Riječ je e o članku: 'Vatreni Nikola Vlašić zatražio dozvolu za vilu s bazenom na kliškom Beverly Hillsu, susjedi mu Hajdukov Lovre Kalinić i splitski HDZ-ovac, parcelu Općini platio 4,8 milijuna kn'. Potom smo pisali i o nekretninskom pothvatu našeg vratara. Radi se o članku pod naslovom: 'Vatrena hobotnica Dominik Livaković prije Eura 2024 kupio parcelu i 3 kućice na otoku nadomak Kornata, zatražio je dozvolu za vilu, kao što su Sosa i Vlašić prije njega'.

Da je Vatrene ali i bivše Vatrene uhvatila nekretninomanija vidljivo je i iz naših drugih ovoljetnih članaka. Tako smo prvi otkrili i kako je supruga Marka Livaje zatražila dozvolu za gradnju vile na Šolti i to u neposrednoj blizini super luksuzne vile Ivana Rakitića. Podsjetimo, radi se o članku: 'Žena Marka Livaje dobila dozvolu za vilu nadomak rezidencije bivšeg Vatrenog na parceli blizu mora, dokument otkrio tajnu transakcije Iris Livaje i bivšeg vlasnika. U drugom slučaju radi se o članku: 'Luksuzna vila s bazenom Ivana Rakitića na Šolti koju je nazvao po supruzi Raquel košta 1.150 € na noć, 1 detalj u toj rezidenciji dostojnoj kraljeva sve će zapanjiti'.