Početkom ožujka ove godine mediji su pisali kako su na Šolti razbijena 4 automobila a da su krivca našli u kući Ivana Rakitića. Tada se u medijima oglasio njegov prijatelj i kum, splitski poduzetnik Marko Bralić zv. Keto koji je priznao djelo ali je rekao da je bio u svojoj a ne Rakitićevoj kući. Dosad se pisalo kako Rakitić s obitelji ljetuje na Šolti no još nitko nije objavio slike jadranske ljetne rezidencije bivšeg Vatrenog. Rakitić se zadnjih dana sve više spominje u kontekstu dolaska u Hajduk. Rakitić je godinama igrao u Sevilli no trenutačno igra za Al-Shabab u Saudijskoj Arabiji. Uvidom u zemljišne knjige utvrdili smo kako je Ivan Rakitić upisan kao vlasnik stambenog objekta u Grohotama na Šolti. U vlasničkom listu taj se posjed vodi kao kuća stambena zgrada površine 176 m2 te dvorište površine 265 m2, sveukupno 441 m2. Iako je na slikama vidljivo kako posjed ima i bazen on nigdje nije upisan. Ivan Rakitić upisan je kao vlasnik 1/1 a uz njegovo ime navedeni su Sikirevci u Brodsko-posavskoj županiji a ne njegova inozemna adresa. Zanimljivo je kako ni Rakitić ali ni njegova voljena Raquel na Instagramu nisu objavili niti jednu zajedničku sliku s ljetovanja na Šolti ali plasiraju slike s drugih ljetnih destinacija poput Maldiva. No, njihov jadranski posjed eksterijerom i interijerom nimalo ne zaostaje za ekskluzivnim destinacijama na kojima odmaraju. No, u vili na Šolti Ivan Rakitić potrudio se napraviti nešto što će svima biti nezaboravno. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Povijesni vlasnički list ekskluzivne vile Raquel u grohotama na Šolti svjedoči kako je prvotni vlasnik bio Šoltanin Branko Bralić iz Nečujma. No, 16. lipnja 2015. temeljem Ugovora o razvrgnuću suvlasništva i priznanju prava vlasništva od 8. lipnja 2015. godine nekretnina je upisana na Ivana Rakitića s adresom u Sikirevcima. Poznato je kako je Rakitić rođen 10. ožujka 1988. u Möhlinu u Švicarskoj kao dijete hrvatskih gastarbajtera Luke i Kate Rakitić koji su se u Švicarsku odselili još 1985. Otac Luka, porijeklom iz Sikirevaca kod Slavonskog Broda, bio je građevinac, a majka Kata, iz Ponijeva kod Žepča, cijeli je radni vijek provela u jednoj tvornici trikotaže. Uspio je ostvariti ne samo svoj san igrajući za Sevillu i Vatrene već i snove svojih roditelja koji su se teško mučili da podignu djecu. O uspjehu Ivana Rakitića svjedoči i njegova velebna vila za odmor na Šolti.  Vilu je moguće unajmiti preko Bookinga a na njihovoj stranici je i bogata foto galerija.

Također i na web stranici croatia-exclusive.com moguće je detaljno pregledati foto-galeriju šoltanske vile Raquel koja je najbolja posveta našeg bivšeg Vatrenog njegovoj ljubljenoj supruzi Španjolki koja mu je podarila dvije kćeri. Vila Raquel tamo je opisana na sljedeći način: 'Luksuzna vila Raquel s bazenom i teretanom smještena prvi red do mora, nalazi se u mjestu Nečujam na otoku Šolta, svega 20m udaljena od mora i šljunčane plaže. Od centra mjesta Nečujam udaljena je samo 500 m. Otok Šolta, neizbježno je odredište čija posebnost leži u tradiciji maslinarstva, poljoprivrede, ribarstva, slasnih delicija, bogate i zanimljive prošlosti te brojnim “divljim” i netaknutim uvalama. Na otoku Šolti je 8 naselja. Nečujam je malo mjesto na otoku koje će vas očarati prekrasnim plažama, čistim i tirkiznim morem te dugim šetnicama. Nalazi se na sjevernoj strani otoka, a od Splita ga dijeli svega 9 nautičkih milja Jadranskog mora.

Ne propustite priliku posjetiti obližnje atraktivne turističke destinacije kao što su Stomorska (5.1 km), Rogač (5.7 km), Maslinica (11.9 km) ili Split udaljen svega 45 minuta vožnje trajektom. Sve prekrasne okuse Šolte možete degustirati u vrhunskom restoranu Martinis Marchi. Luksuzna kuća za odmor s pogledom na more vila Raquel je u vlasništvu našeg poznatog nogometaša Ivana Rakitića a prostire se na 260 m2 stambene površine, s posjedom ukupne površine od 500 m2. Vila s bazenom uz more Raquel se sastoji od prizemlja i prvog kata koji su povezani unutarnjim stepenicama te podruma s opremljenom teratanom s posebnim ulazom. Ova prekrasna vila na Šolti ima prostrano dvorište s privatnim bazenom (29 m2), ležaljkama za sunčanje te vanjskim natkrivenim stolom za objedovanje i prostorom za sjedenje te dalmatinskim kaminom. Također gostima je na raspolaganju i teretana. Luksuzna kuća za odmor i najam u Nečujmu nudi potpuno opremljenu kuhinju s otokom, dnevni boravak, 3 spavaće sobe od kojih 2 imaju en suite kupaonicu s tušem, a jedna en suite kupaonicu s kadom.

Vila s bazenom i teretanom Raquel prigodna je za luksuzni smještaj 8 osoba (6+2), a kućni ljubimci su dozvoljeni. Dolaskom u dvorište ove vile uz more na Šolti, u kojem je, između ostalog, osiguran i privatni parking, nalazi se bazen (29 m2) okružen ležaljkama i sjedećom garniturom s pogledom na kristalno čisto more. Uz bazen, na vanjskom dijelu, također se nalazi blagovaonski stol uz roštilj za uživanje u pripremljenim delicijama. Kada zakoračite u prizemni dio vile za najam Raquel, dočekat će vas prostrani dnevni boravak koji odiše toplinom i stvara ugodan ambijent za provođenje kvalitetnog vremena s najmilijima. Dnevni boravak opremljen je udobnom sofom i LCD TV-om kako biste se mogli opustiti uz omiljene sadržaje. Osim dnevnog boravka, tu je i kuhinja s otokom i 4 visoke stolice, te blagovaonski dio. Ovaj dio vile za odmor i najam može se direktno povezati s dvorištem zahvaljujući kliznim vratima, a dozvoljen je i boravak kućnih ljubimaca. Podrum vile Raquel u Plavoj Laguni rezerviran je za profesionalno opremljenu teretanu kako bi gosti mogli nastaviti s rekreacijskim aktivnostima, a tu su i toalet te lounge zona sa stolom i stolicama za ugodne razgovore ili opuštanje.

Unutarnje stepenice vode na prvi kat ove kuće za najam s pogledom na more, gdje se nalaze tri luksuzne spavaće sobe. Dvije od njih imaju king-size krevete s vlastitom kupaonicom i tušem te privatnim balkonom koji pruža predivan pogled na Jadransko more. Treća spavaća soba ima dva queen-size kreveta koji se mogu koristiti kao pojedinačni kreveti ili za još dvije osobe, također ima vlastitu kupaonicu s kadom. Sve prostorije ove pet-friendly vile uz plažu potpuno su klimatizirane, nude besplatan Wi-Fi i LCD TV. Svaka spavaća soba opremljena je LCD TV-om. Vila s bazenom i teretanom ima potpuno opremljenu kuhinju sa štednjakom, pećnicom, napom, hladnjakom s zamrzivačem, perilicom posuđa, kuhalom za vodu, aparatom za kavu, sokovnikom, mikrovalnom i tosterom. Također su dostupni glačalo i stol za glačanje, kao i perilica za rublje. Za goste s djecom osigurani su i krevetić te hranilica. Besplatan parking za vozila osiguran je unutar vile Raquel. Vila za odmor Raquel s bazenom i teretanom je udaljena samo 20 metara od mora, a naselja Nečujam (500 m), Maslinica (11.9 km), Stomorska (5.1 km) i Rogač (5.7 km) su također lako dostupni.

Posjetite jedno od najatraktivnijih turističkih destinacija na Jadranu, uživajte u raznovrsnim sadržajima koje nudi otok Šolta, te se prepustite luksuzu vile Raquel!' - piše na web stranici croatia-exclusive.com. To je web stranica turističke agencije Orgona iz Splita čija je direktorica i vlasnica Ines Kardum Lolić. Na kraju istaknimo kako bi šoltanska vila Raquel bila vjerojatno samo jedna u nizu velebnih luksuznih posjeda kakve diljem svijeta posjeduju najbogatiji da u nju nije ugrađen jedan detalj koji će svi pamtiti. Naime, zidovi teretane, odnosno sobe za vježbanje, krase prikazi Rakitića tijekom utakmica u dresu Vatrenih i to onih njegovih najslavnijih trenutaka za hrvatsku nacionalnu reprezentaciju. Tako vila na Šolti ujedinjuje dvije velike nogometaševe ljubavi, one za nacionalni dres, Vatrene, i njegovu ljubljenu suprugu Španjolku Raquel Mauri po kojoj je nazvao jadransku morsku ljepoticu.