Vatreni Ivan Perišić nije ni slutio kako je jedan post koji je podijelio prije par godina ugrađen u temelje futurističkog carstva Marcela Brozovića. "Ja ne mogu Brozovića naučiti jezik. Teško mu ide. Potrebna mu je žena koja govori talijanski. S muškarcima je njemu puno teže učiti nego sa ženama", našalio se Perišić. Brozović je bio tada Dinamov igrač na posudbi u Interu. Ubrzo je postao hit u Milanu zbog svojih fenomenalnih golova, ali i zbog još nečeg. Naime, prije par mjeseci dobio je nadimak 'Epic Brozo'. Razlog, fotografija na kojoj pozira s rukom na bradi i bezizražajnog lica iako se nalazi u društvu dvije atraktivne pripadnice suprotnog spola. Ubrzo nakon što je dobio nadimak 'Epski Brozo' i nakon što se slika njegovog zamišljenog lica sa šiltericom proširila društvenim mrežama 2016. poduzetni Brozović došao je na sjajnu ideju da brendira svoj nadimak za široku paletu proizvoda. Paralelno s tim u rodnoj Velikoj Gorici preimenovao je postojeći kafić u Epic Brozo. Slijede detalji priče kakve sve poslove i ambiciozne planove ima hrvatski reprezentativac u kojima sudjeluju i članovi njegove obitelji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Svima je na pozornici na dočeku Vatrenih na središnjem zagrebačkom trgu zapelo za oko kako se Marcelo Brozović voli 'blesirati' kada je na pozornici. To njegovo izdanje u potpunoj je suprotnosti s njegovim smrtno ozbiljnim licem dok je na terenu. Možda su ta dva Brozovićeva lica objašnjiva tetovažom bombe koju je istetovirao na vratu. Iako je otkrivena nominalna pozadina te tetovaže, u stvari nadimak njegova oca, nekadašnjeg niželigaškog nogometaša, Ivana kojeg zovu bomba, ipak to ne isključuje da je Brozović zapravo na neki način karakterno tempirana bomba. To bi moglo objasniti i kako je Marcelo igrački eksplodirao u pozitivnim smislu kada je počeo zabijati u Milanu. No, osim nogometne eksplozije Marcelo bi uskoro mogao poslovno eksplodirati. Naime, on ima goleme planove kada kopačke objesi o klin ali neke je od tih velikih planova već počeo ostvarivati. Saznali smo to pretragom raznih registara.

Tako smo u sudskom registru otkrili kako je osim u ugostiteljstvo Brozović uložio i u firmu za frizerske ali i kozmetičke usluge i proizvode. U medijima je potkraj lipnja predstavljeno kako je Marcelo Brozović, poznati nogometaš, uplovio  u poduzetničke vode te predstavio prvu kremu posebne namjene. 'Riječ je o kremi brenda MB77 koja će se moći kupiti u ljekarnama Zagrebačke županije u podružnici Velika Gorica te na webshopu. Radi se o regenerirajućoj kremi za zglobove i mišiće s CBD-om. Nanošenje kreme intenzivno grije i revitalizira mišiće, dok masažom postižemo opuštanje istih, a poboljšava i cirkulaciju' - pisalo je na portalu kronikevg.com. Radi se o lokalnom velikogoričkom portalu koji je citirao i Marcelovu izjavu:  “Kod odabira proizvoda koje koristim najbitnije mi je da su prirodni, sigurni za upotrebu i da naravno djeluju. Upravo zato sam se i odlučio za ovaj poslovni potez jer je na tržištu nedostajalo ovakvih proizvoda. Proizvod je namijenjen vrhunskim sportašima, rekreativcima, ali i svima onima koji se suočavaju s bolovima u zglobovima i mišićima”.

U članku se navodilo kako je krema predstavljena u suradnji s tvrtkom Kirocorps koja se bavi tretmanima za regeneraciju i oporavak da je cijena za 100 ml trenutno s popustom 800 kuna, ali da je puna cijena 1500 kuna. U tom se članku nije navodilo kako je naš Vatreni od ožujka ove godine suvlasnik te tvrtke koju je ranije osnovala Velikogoričanka Marina Mikulić koja je ujedno u firmi i direktorica. Otkrili smo kako je tvrtka u kojoj je Brozović suvlasnik aplicirala za registraciju trademarka MB77 i to od rujna 2021. godine. Brend pokriva širok raspon kozmetičkih proizvoda kako za masažu i oporavak mišića. Brend je registriran za kozmetičke proizvode s uljem konoplje - CBD-om, odnosno kanabidiolom. Brend MB77 registriran je u siječnju ove godine. Na web stranicama više hrvatskih ljekarni vidljivo je kako je krema s kanabidiolom Brozovićeve tvrtke u prodaji i dalje po akcijskoj cijeni od 800 umjesto 1.500 kuna koliko iznosi puna cijena. 

Brozović je preko obitelji povezan s tvrtkom EpicBrozo koja je imenovana po njegovom nadimku. Tvrtku je osnovao njegov otac Ivan Brozović zv Bomba 19. prosinca 2017. godine. U tvrtci je bio i direktor sve dok istu nije preuzela Marcelova mama Sanja Brozović u kolovozu prošle godine. Sjedište EpicBrozo bilo je u obiteljskoj katnici Brozovićevih u selu Okuje kraj Velike Gorice a sada je prebačeno u Veliku Goricu na istu adresu gdje posluje istoimeni kafić, odnosno u Ulici kneza Domagoja. Vlasnik te nekretnine, odnosno katnice u nizu, je osobno Marcelo Brozović.  U prizemlju je i ranije egzistirao kafić kojem je promijenjeno ime pa sada nosi Brozovićev nadimak Epic Brozo. U vlasničkim knjigama Brozović je upisan s talijanskom adresom pa smo zahvaljujući tome saznali gdje u Milanu živi naš Vareni. Radi se o luksuznoj višekatnici na San Siru gdje i omanji stanovi koštaju oko 1,5 milijuna eura.

No, osim tvrtke EpicBrozo na obiteljskoj katnici Brozovićevih egzistira i firma njegovog brata Patricka Brozovića Advertum One. Patrick je ujedno i predsjednik Sportskog društva Okuje. No, najveći poduzetnički potencijal koji Marcela Brozovića lako može dovesti do pozicije hrvatske verzije Elon Muska je njegov brend EpicBrozo koji je već lansirao prve proizvode. Tako je u ponudi modna linija a prvi javni maneken bio je Ivan Perišić. On je ujedno bio sjajan model za majicu iz linije "Hardwork Epic Brozo", koju potpisuje Marcelo Brozović. To je ujedno dokaz poduzetničke genijalnosti Marcela Brozovića koji je svoju svjetski slavnu "pozu mislioca" iskoristio za pokretanje te linije T-shirt majica ali i šilterica, tenisica,  maske za mobitele... No, kada smo pogledali za što je sve Brozović preko talijanskog odvjetničkog ureda registrirao svoj brend shvatili smo da se neće zadovoljiti samo s navedenim jer je paleta proizvoda preširoka. Za brend je aplicirano u siječnju 2018., brend je registriran u siječnju 2019. a vrijedi sve do siječnja 2021. godine.

Tu su i nakit, proizvodi od plemenitih kovina, segment optike koja uključuje i naočale, sve vezano uz mobitel, softveri koji pokrivaju i računalne igrice... Zapravo, teško bi bilo sve pobrojati pa nam preostaje vidjeti što će sve od tih beskrajno ambicioznih brend planova Brozović i ostvariti. No, u cijeloj ovoj priči ipak je najrelevantnije da je Marcelo Brozović sam zaradio lovu za uložiti u razne grane. Naravno da su mu pomoć kad mu je bilo najpotrebnije dali roditelji koje je uključio u svoj mega biznis ali i supruga Silvija dj. Lihtar koja je zbog njega odustala od karijere nakon završenog fakulteta kako bi se posvetila njemu te kćeri i sinu. No, tko zna možda se i njoj Vatreni Marcelo revanšira pa lansira i brend s njenim imenom.