Golemi interes javnosti izazvao je novi izabranik Donne Vekić. Otkako su objavljene njihove slike s povratka iz Velike Britanije u Zagreb, snimljene na velikogoričkom aerodromu, ne prestaju razni komentari na društvenim mrežama. Atmosfera je dodatno podgrijana kad je Index objavio kako je par u vezi već dvije godine, da joj je Čorak bio podrška tijekom Olimpijskih igara u Parizu, gdje je slavila srebrnu medalju. Također su naveli da su Donna i Krešimir proveli nekoliko dana u Londonu, a tenisačica tek sada objavljuje fotografije i snimke s putovanja. Index se pozvao na pouzdane izvore te objavio i kako je par upoznala Krešimirova kćer. Naime, Čorak iz braka s kćeri pokojnog odvjetnika Marijana Hanžekovića ima dvoje djece, sina Luku i kćer Niku. Kao što je poznato, Krešimir je nakon rastave od Ane Hanžeković, ranije i Čorak a sada Krznarić, gazdarice Hanza Medije, ušao u vezu a potom u brak s nekad najbogatijom hrvatskom udovicom Sanjom Duggan. Kako je trendseterica Sanja, još iz kratkotrajnog braka s bogatim američkim nasljednikom, pokojnim Demianom Dugganom, imala vilu na Beverly Hillsu u Kaliforniji par je otišao živjeti tamo. No, Krešimir je u Los Angelesu, u koji se preselio i nakon neugodnog iskustva s neuspjelom otmicom u Zagrebu, i sam investirao te je kupio vrijednu nekretninu. To smo detektirali u američkim registrima. Nakon raspada braka s Duggan Krešimir se preselio u Dubai i to na vrlo luksuznu adresu. No, iza njega je i obiteljsko bogatstvo te stoga ne čudi da mu je i tata, bogati ZG poduzetnik Duško Čorak, ove godine darovao u hrvatskoj metropoli milijunski vrijednu nekretninu i to u jednoj od najskupljih zagrebačkih ulica. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Otkako je objavljeno da je Donna Vekić u ljubavnoj vezi sa zagrebačkim poduzetnikom iza kojeg su dva braka s hrvatskim bogatašicama naglo je porastao i interes za dva ranija Imperijalova članka u kojima se spominje Krešimir Čorak. Tako je pažnju javnost pobudila naša priča u kojoj je glavna akterica Danijela Dolenec, zamjenica ZG gradonačelnika Tomislava Tomaševića, a koju smo snimili na Jarunu s mužem, inače zaposlenikom u tvrtci tate Krešimira Čorka. No, čitateljima je ponovno zanimljiv i naš raniji članak o tome kako su otmičari Krešimira Čorka bili oslobođeni na zagrebačkom sudu. No, navedimo i kako je kasnije uvažena žalba na tu oslobađajuću presudu. U svakom slučaju, s obzirom da je javnosti zagolicao maštu novi izabranik Donne Vekić ne čudi da je nekima zanimljiv i naš članak iz svibnja 2021. u kojem smo pisali o poznatim Hrvatima koji su pronašli porezno ali i poslovno utočište izvan Zagreba.

Radi se o Borisu Vidiću, vlasniku karlovačke Lole Ribar a koji je formalno prijavljen u Hercegovini te Krešimiru Čorku koji je u hrvatskim registrima prijavljen s Dubai adresom. Vrijedi istaći kako Čorak u Hrvatskoj ima brojne poslovne role iako živi na relaciji Zagreb- Dubai - ostatak svijeta. Tako je od 2017. zamjenik predsjednika NO-a Lole Ribara a Boris Vidić je, kao najveći dioničar, predsjednik NO-a. K tomu Čorak je u Hrvatskoj već desetljećima bio osnivač ili direktor niza tvrtki koje su se bavile ili nekretninama ili jahtingom a trenutačno je vlasnik nekretninske tvrtke Porter, zamjenik predsjednika NO-a tvrtke Jahting sport Agana za nautički turizam, vlasnik je nekretninske tvrtke iz Splita Rope Real Estate ali i Alberta yacht iz Splita koja se bavi iznajmljivanjem jahti i plovila i to preko web stranice princessadriatic.com.

No, tu nije kraj poslovnim rolama Kreše Čorka u Hrvatskoj ali bi bilo predugačko iznositi u ovom članku sve pojedinosti. Čorak je inače i proteklo desetljeće uspijevao održavati svoj biznis u Hrvatskoj iako je živio i na drugim krajevima svijeta. Poslovao je u domovini i dok je živio u Los Angelesu i bio u braku sa Sanjom Duggan ali i kad se taj brak raspao on je imao vlastitih poslovnih planova u Los Angelesu. Istaknimo tako kako je kupio vilu na atraktivnoj lokaciji u tom gradu i planirao je na tom mjestu napraviti modernu višeaktnicu s partnerima, bračim parom Mašom i Nenadom Sekulićem. U zemljišnim knjigama Los Angelesa pronašli smo podatke vezane uz te transakcije. Čorak je  vilu prodao Sekulićima 25. listopada 2018. godine i to za iznos od 1,02 milijun dolara. Na toj adresi egzistira tvrtka Kelton Partners Llc što ne čudi s obzirom na planove Čorka i bračnog para Sekulić da na mjestu stare vile sagrade novu modernu trokatnicu o čemu je pisao jedan tamošnji medij.

U toj tvrci partner sa Sekulićima je Čorak s udjelom od 37 posto. Čorak je inače tu nekretninu uknjižio kupnjom od zaklade obitelji Accad - Bichara Accad Trust 2015. - i to u veljači 2018. po cijeni od 1,495 milijuna dolara. Nekretnina se inače nalazi u Kelton Aveniji  u Los Angelesu, ima 6 spavaćih soba i 3 kupaone te nešto manje od 300 m2. Trenutačno je procijenjena na 1.988.568 dolara.  Vila koju je Čorak posjedovao kao fizička osoba u Los Angelesu izgrađena je 1949. godine. No, zacijelo manje vrijedi od vile s dvorištem i garažom na elitnoj lokaciji u hrvatskoj metropoli a koju je netom uknjižio Krešimir Čorak. Naime, njegov otac Duško Čorak na sina je prepisao stambenu zgradu u Ulici Vladimira Nazora, odnosno na zagrebačkom Tuškancu, sveukupne površine 985 m2. Tu je super vrijednu nekretninu Duško Čorak darovao sinu, dečku Donne Vekić, 30. travnja o.g. a što je provedeno u zemljišnim knjigama u svibnju ove godine. Nedavno je to objavljeno Krešimiru Čorku putem sudske ploče.

Poduzetnik očito nije bio u vrijeme objave u Zagrebu već na nekoj od svjetskih destinacija gdje obitava pa nije mogao osobno preuzeti to pismeno. Inače, Čorkova službena adresa je Cayenne Tower Dubai, odnosno luksuzni svjetski poznati toranj na jednoj od najskupljih lokacija u Dubaiju izuzmemo li tamošnji Otok Palmi. No, Čorak ni u Dubaiju nije poslovno inertan. Dapače, tamo je angažiran kao direktor tvrtke koja je u vlasništvu jednoj od najznamenitijih šeika Dubaija. No, tome ćemo posvetiti dodatnu pozornost u nekoj od idućih tema. Na kraju istaknimo kako je iz svega navedenog jasno kako bi Donna Vekić, u slučaju da ova veza završi brakom, zacijelo i nakon kraja teniske karijere nastavila živjeti na visokoj nozi na svjetskim destinacijama sa svojim novim izabranikom koji ima već odavno stil života na razini svjetskih milijunaša. 

 

Novi dečko Donne Vekić Krešimir Čorak u Los Angelesu je 2018. kupio vilu, potom ju je prodao Sekulićima s kojima planira izgraditi 3katnicu, i sa bivšom suprugom Sanjom Duggan imao je LA transakcije