Hrvatska je zemlja u koju svakodnevno pristiže veliki broj niskokvalificirane radne snage iz raznih dijelova Azije. Mnogi od njih koji su došli trbuhom za kruhom s Himalaja, dakle iz Nepala, Pakistana, Indije, Filipina.... pričaju kako je ovo raj na zemlji. Neki od njih u javnim istupima ističu kako čine sve da u Hrvatsku dođu i članovi njihovih najužih obitelji. Velika većina uspije od poslova koje rade kao kuhari, ugostitelji, dostavljači, građevinski radnici... poslati određene iznose u svoju domovinu što je njihovim obiteljima pravo bogatstvo. I dok smo raj za pridošlice iz Azije, Hrvatska je sve samo ne raj za njene brojne znane i neznane građane. Svaki dan sve je dulja lista ovršenih, onih kojim prijeti osobni bankrot ili su ga prošli. Imperijalovoj listi poznatih pred bankrotom sad se pridružuje i David Vurdelja alias Baby Dooks. Poznati glazbenik je sredinom 90.-ih prošlog stoljeća osnovao već godinama popularni band 'Bolesna braća' s prijateljem Perom Radojčićem, zvanim Bizzo. Željeli su regionalnoj publici predstaviti novu vrstu glazbe koja se krenula razvijati u Sjedinjenim Američkim Državama, i tako putem hip-hop glazbe prikazati nedostatke, mane i nepravdu na koju obični ljudi svakodnevno nailaze. Vurdelja je na vrhuncu moći hokejaša Medveščaka bio poznat i kao komentator na njihovim tekmama što je pridonosilo njegovoj popularnosti. No, dani te slave su očito prošli a pandemija korona virusa je zacijelo ostavila groznog traga na materijalnom statusu brojnih glazbenika od čega se mnogi do danas nisu oporavili. Baby Dooks našao se u teškoj financijskoj situaciji i dospio pred bankrot. Slijede detalji......

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Financijska agencija RH poslala je Davidu Vurdelji poziv na dostavu očitovanja za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača. U pozivu piše kako je 'Cilj jednostavnog postupka stečaja potrošača poštenog potrošača osloboditi od obveza prema određenim vjerovnicima. Unovčenje imovine potrošača i raspodjela vjerovnicima provodi se ako je sud utvrdio da je vrijednost imovine potrošača veća od 1.327,23 EUR. Sukladno članku 79.a stavku 2. Zakona, temeljem podataka upisanih u Očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje ispunjeni su uvjeti za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača te su u trenutku slanja ovog Poziva evidentirane neizvršene osnove za plaćanje radi prisilnog ostvarenja tražbina u iznosu do 2.654,46 EUR s osnova glavnice u neprekinutom razdoblju dužem od tri godine. Pozivamo Vas da se u roku od 15 dana od dana dostave ovog Poziva očitujete jeste li suglasni da se pred nadležnim općinskim sudom provede jednostavni postupak stečaja potrošača nad Vašom imovinom' - piše u pozivu.

Vurdelji, koji je poznatiji pod nadimkom Baby Dooks, uz poziv je dostavljen i obrazac koji bi trebao popuniti. Njemu, kao i svima nad kojima je pokrenut postupak osobnog bankrota, dostavljen je obrazac na kojem bi trebao ispisati sve svoje obveze, primanja, imovinu, kako pokretnu tako i nepokretnu, udjele u tvrtkama, imovinska prava, dionice, vrijednosnice..... Naravno, pod uvjetom da takvo što posjeduje. U pozivu piše i sljedeće: 'U navedenom roku od 15 dana od dostave ovog Poziva dužni ste u Očitovanju dostaviti popis svoje imovine te možete podnijeti prijedlog da se jednostavni postupak stečaja potrošača provede i u odnosu na vjerovnike koji su nakon slanja ovog Poziva povukli osnove za plaćanje iz Očevidnika redoslijeda osnova za plaćanje. Ako se u roku od 15 dana od dana dostave ovog Poziva ne očitujete jeste li suglasni da se provede jednostavni postupak stečaja potrošača, smatrat će se da ste s istim suglasni te će Financijska agencija nadležnom općinskom sudu podnijeti Prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača'.

Vurdelja, alias Baby Dooks, kao i svi u njegovoj situaciji za više informacija može se obratiti i Savjetovalištu Financijske agencije na mail ili besplatni telefon. Nadalje u dokumentu piše: 'U Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 1099 dana na teret Vaših računa i novčanih sredstava evidentirane su neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu od 1.096,43 EUR (u koji iznos su uračunati troškovi i kamate), a u koji iznos su također uračunate tražbine radi osiguranja ili radi naplate novčane kazne ako su iste evidentirane u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje'. Vidljivo je kako Baby Dooks duguje Vipnetu po ovrsi koju je proveo javni bilježnik Ivan Maleković. Očito se radi o vrlo starom dugu jer taj se operater već godinama zove A1 Hrvatska. No, Vurdelja duguje i HEP Elektri po ovrsi koju je 2022. proveo Branko Jakić. Na listi njegovih vjerovnika je i agencija za naplatu dugova EOS Matrix. Tu je ovrhu proveo javni bilježnik Mladen Ježek krajem srpnja 2022. godine.

No, glazbenik ima i friškijih ovrha. Tako je vidljivo da ga je u srpnju ove godine ovršio javni bilježnik Milan Glibota zbog duga koji je imao prema Odvjetničkom društvu Budimir & Meter iz Zagreba. Vidljivo je kako je ovrha provedena za račun KBC Sestara Milosrdnica. Iz toga možemo zaključiti kako se glazbenik liječio ali da nije imao besplatno zdravstveno osiguranje. Nažalost, iz svega navednog vidljivo je kako poznatom zagrebačkom reperu očito već godinama ne cvjetatju ruže. Dapače, da je zaglibio u financijskim nevoljama kao i brojni drugi glazbenici ali i brojne druge poznate osobe u Hrvatskoj. Uostalom, o tome zorno svjedoči naša lista bankrotiranihkoja je svojevrsni ilustrator kako živimo u zemlji koja je zacijelo samo Nepalcima, Pakistancima, Filipincima ili Afganistancima - obećana zemlja. Za građane Hrvatske ovo je zemlja u kojoj velika većina strepi pred vjerovnicima i ovrhovoditeljima te raznim agencijama za naplatu dugova kao i pred odvjetnicima i javnim bilježnicima koji svakodnevno provode na stotine pa i tisuće ovrha u Lijepoj našoj.