Bivši ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Dragan Primorac ponovno je dospio u fokus javnosti kad je ušao u utrku za Pantovčak. Netom je osvanula njegova slika na kojoj gura bivšeg predsjednika RH Stipu Mesića u invalidskim kolicima. Nadstranački kandidat niza stranaka dao je objašnjenje kako je otvorio Bučijadu u Ivanić Gradu te je tom prigodom, budući da je i liječnik, posjetio i specijalnu bolnicu Naftalan u tom gradu gdje se na oporavku nalazi bivši dvostruki predsjednik RH. Tom je prigodom i nastala slika koja je pobudila pozornost javnosti. Primorac se netom na svom službenom Facebook profilu zahvalio Središnjem odboru Hrvatske narodne stranke (HNS) koji je podržao njegovu kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske. Tom je prigodom objavio: 'HNS, kao parlamentarna stranka, sedma je u nizu koja mi je dala potporu u izgradnji pravednije Hrvatske u kojoj će svaki građanin biti ponosan na svog predsjednika. Do sada kao nadstranačkom kandidatu, potporu su mi pružili: Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), Domovinski pokret (DP), Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS), Hrvatska demokršćanska stranka (HDS) i Hrvatski nacionalni pomak iz BiH (HNP)'. I dok Primorac krstari uzduž i poprijeko Hrvatskom istražili smo nepoznate detalje iz njegovog poslovnog života. Konkretno, vezano uz jednu od tvrtki s kojom je povezan. Slijede detalji.... 

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Registar Trgovačkog suda u Zagrebu otkriva zanimljive pojedinosti o tvrtci imena Međunarodni Centar za primijenjena biološka istraživanja d.o.o. za savjetovanje. Aktualni suvlansici te tvrtke su nadstranački predsjednički kandidat Dragan Primorac i tvrtka PSA Croatia LLC iz američke države Virginija, točnije grada Chesapeake. U toj su se tvrtci zanimljive promjene dogodila 22. rujna 2023. godine. Naime, tada je proveden upis promjene članova društva i promjena članova uprave. Umjesto Primorčeve supruge Jadranke Primorac kao članice društva upisan je njegov brat Damir Primorac koji živi u Splitu i radi kao odvjetnik. Istaknimo kako je prethodno došlo do promjene i u Upravi, umjesto Jadranke Primorac direktor je 19. lipnja 2023. postao Damir Primorac. No, 7. veljače ove godine suvlasnik, odnosno član tvrtke umjesto Primorčevog brata postala je tvrtka PSA Croatia LLC iz Sjedinjenih Američkih Država, odnosno iz Savezne države Virdžinije, grada Chesapeakea.

Prethodno se dogodila još jedna važna promjena u toj tvrtci. Naime, 13. studenog 2023. za direktora je imenovan Indijac Parth Sandip Shah što je na sudu provedeno 20. veljače ove godine. Uz Shahovo ime navedena je i njegova adresa u Indiji. Tako smo saznali da Primorčev direktor dolazi iz Ahmedabada i da ima adresu u tamošnjem luksuznom naselju koje se zove Heritage Residency. Spomenutu tvrtku Primorac je inače osnovao 24. svibnja 2017. godine. Izgledno je kako se pri osnivanju tvrtke nije konzultirao s lektorom a isto je promaknulo i djelatnicima suda pa je tvrtka upisana kao Međunarodni Centar za primjenjena biološka istraživanja d.o.o. za savjetovanje. Radi se o pogrešci kod riječi primjenjena jer je izostavljeno i, odnosno nije upisano primijenjena. Sjedište te tvrtke je na Kennedyevom trgu u Zagrebu. Tvrtka je registrirana za unosne djelatnosti poput ispitivanja i uvoza lijekova i medicinskih proizvoda te transport pa se čini nelogičnim da je poslovala s gubitkom u prethodnoj poslovnoj godini.

No, na stranicama Financijske agencije RH vidljivo je kako je Primorčeva tvrtka 'mršavo' poslovala. Naime, piše kako je poslovala s -25.740,60 eura. Također, piše i kako je tvrtka u 2023. ostvarila financijske prihode u iznosu od 116,53  eura. Pronašli smo Primorčevog direktora iz Indije na web stranici indijskog tima NCGM. Naime, vidljivo je da je jedan od vodećih članova tamošnjeg tima te da je Parth Shah također liječnik kao i njegov hrvatski kolega Dragan Primorac. Shah je specijalist hematologije i onkologije. Istaknuto je i kako je direktor Genom Informatics u Dartmouth-Hitchcocku  U istom timu je kao osnivač naveden i Sandip Shah, izgledno otac Primorčevog direktora u zagrebačkoj tvrtci, koji je također liječnik. S obzirom da je u registru Trgovačkog suda u Zagrebu navedeno Parth Sandip Shah očito se kao srednje ime navodi Sandip što je ime oca.

Na web stranici piše kako se zapravo radi o 'Neuberg centru za genomsku medicinu' sa sjedištem u Ahmedabadu, koji je jedinstveno rješenje za genomske usluge temeljene na dijagnostici i istraživanju s ciljem pružanja citogenetičkih i molekularnih dijagnostičkih usluga najboljih u klasi. Spajanje tima stručnjaka, predanih kvaliteti, definira našu snagu. Potpomognuti najnovijom naprednom tehnologijom i uz podršku iskusnog bio informatičkog tima, vjerujemo u suradnju s pružateljima zdravstvenih usluga i istraživačima kako bismo pokušali riješiti genomsku zagonetku. Kako bismo olakšali integraciju Genomike u glavnu dijagnostiku, nudimo opsežan raspon rješenja za genetsko testiranje zajedno s fleksibilnošću prilagodbe testiranja određenim indikacijama. Neuberg centar za genomsku medicinu slijedi stroge mjere kontrole kvalitete i akreditiran je nacionalnim i međunarodnim certifikatima...'. Dakle, izgledno je kako se nadstranački predsjednički kandidat odlučio na pojačanje iz indijskog Ahmedabada kako bi popravio financijsko stanje u svojoj zagrebačkoj tvrtci.