Upišete li na internetske tražilice ime Stipislava Jadrijevića odmah ćete dobiti nizove članaka u kojima se u superlativima opisuju profesionalni podvizi tog vrsnog abdominalnog kirurga. Na web stranici Ponos Hrvatske izdvojen je kao heroj 2014. GODINE. Uz njegovo ime objavljeno je: 'Revolucionarnom operacijom spasio je život ženi na samrti'. Početkom veljače 2017. povodom Svjetskog dana bolesnika, proglašen je najdoktorom u Hrvatskoj za 2016 godinu. Tom časnom titulom proglasila ga je Hrvatska udruga pacijenata. I prije tog proglašenja postao je poznat široj hrvatskoj javnosti jer su mediji pisali o podvizima koje je postigao kao kirurg u zagrebačkoj bolnici Merkur. Jadrijević je postao poznat po izvođenju kompliciranih zahvate koje se malo tko usudi izvesti.Tako je prvi u Hrvatskoj izveo tzv. ''ex vivo'' resekciju jetre, tj izvadio jetru iz pacijenta i na drugom operacijskom stolu uklonio tumor, te zdravi dio jetre ponovno vratio u pacijenta. Pacijentici kojoj su prije dolaska dr. Jadrijeviću rekli da joj je tumor inoperabilan te da se ne može izliječiti, dolaskom u bolnicu Merkur dr. Jadrijević je spasio život. Doc. dr.sc. Stipislav Jadrijević je voditelj transplantacijskog tima u KB Merkur a također surađuje i s Radiochirurgijom Zagreb. No, polovicom svibnja 2021. borio se i na lokalnim izborima kao nositelj nezavisne liste s njegovim imenom. Preko Facebooka je pozivao građane i građanke Sinja da njegovoj nezavisnoj listi dadnu svoj glas no u konačnici nije uspio srušiti Mostovog saborskog zastupnika i gradonačelnika Miru Bulja. U kampanji se pozivao i na to da ga neki žele diskreditirati, kako je sam objavio 'na razne načine, od prijave za lažno prebivalište do tajnog snimanja i slično, ali im nije uspjelo jer uvijek govorim istinu i stojim iza izrečenog kako god to nekome zvučalo'. Naime, zbog tadašnjih izbora Jadrijević se prijavio u kući svog oca u Glavicama u Sinju. Poznato je i kako je otac predsjednika Zorana Milanovića iz istog mjesta. No, izbori su prošli ali znameniti kirurg i dalje je prijavljen u Glavicama. Ne samo da je tamo privatno prijavljen već je na njegovoj kućnoj adresi u Glavicama registrirano i više poslovnih subjekata koji se bave mineralnim sirovinama i eksploatacijom kamena. Istražujući ovu temu otkrili smo kako je ugledni kirurg jedan od rijetkih koji uz zahtjevne kirurške operacije uspijeva voditi i više poslovnih subjekata koji nemaju ama baš nikakve veze s medicinom. K tomu netom je dobio i građevinsku dozvolu za gradnju obiteljske kuće u Čazmi na imanju koje je inače uknjižio na svog 24.-godišnjeg sina Filipa. U slučaju Stipislava Jadrijevića očito se radi o iznimnim i izvanserijskim sposobnostima dok istodobno uspijeva operirati u Zagrebu a živjeti u Glavicama kraj Sinja, voditi kamenolome i tvrtke a k tomu i graditi novi obiteljski dom. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Zagrebački kirurg s adresom u Glavicama Stipislav Jadrijević se uoči lokalnih izbora u Sinju u svibnju 2021., na kojima je gurao svog rođaka Ivana Jadrijevića za gradonačelnika, javnosti obratio putem društvenih mreža i medija na sljedeći način: 'Ako živiš od države, a ne za državu, nema napretka, nema radnih mjesta, nema djece u prvim razredima osnovne škole! Nema otvaranja tvornica, nema turističkih sadržaja i nema interesa graditi nam ceste i infrastrukturu jer nismo konkurentni na tržištu. Nama u Sinju nije najbitnija stvar kome će se alajčauš obratiti i koga pozdraviti jer se taj neće vratiti godinu dana u naš Sinj. Svi mi koji u Sinju stvaramo nove dodane vrijednosti i budućnost za nove generacije, nama je bitno da između sebe gradimo kvalitetne odnose i da se više ne dijelimo, da nas Hrvatska vidi kao mjesto kulture, tradicije, razvoja i civiliziranih ljudi koji su shvatili da samo zajedno mogu stvarati. Varaždin, Bjelovar, Koprivnica ili slične sredine koje su napravile koheziju i konstruktivnu međustranačku politiku uspjeli su stvoriti preduvjete za kvalitetan život, po meni imamo se pravo i nade pouzdati u ljude koji su uz mene na listi da će transformirati i 'pomiriti' Sinj jer to nam je intencija.

Moje radno mjesto nije zanimanje već poziv, isto tako pozivam Vas da iziđete u nedjelju na birališta i date Sinju priliku da postane viteški uzor cijeloj našoj krajini jer nam je Bog dao sve preduvjete za to'. Ovaj mali podsjetnik na predizbornu retoriku uglednog liječnika poslužio nam je kao šlagvort da se vidi kako se u njegovom slučaju radi o kompleksnoj osobi koja ima širok dijapazon ambicija, interesa ali i pristupa politici. Poznato je kako je Mostov Miro Bulj ostao gradonačelnik Sinja pa ga Jadrijević nije uspio srušiti s te pozicije. No, cijenjeni liječnik zagrebačkog KB Merkur na tim se izborima prijavio s adresom u sinjskim Glavicama u kući koja je uknjižena na njegovog oca. Zanimljivo je kako je na toj adresi prijavljen i danas. Također, sudski registra nam otkriva kako je Stipislav Jadrijević suvlasnik tvrtke Draga - Sadra mineralna gnojiva d.o.o. za vađenje ruda i kamena, proizvodnju gipsanih ploča i trgovinu koja je registrirana na istoj adresi na kojoj je Jadrijević i prijavljen.

Ostali vlasnici te tvrtke su Nikola Babić iz Baške Vode, Boris Jadrijević, koji živi tik do doktora Stipislava u Glavicama, Zagrepčanka Jasmine Pavković Barki te Zagrepčanin Damir Galjar. U toj su tvrtci direktori Mladenka Jadrijević koja također živi tik do Stipislava u Glavicama kraj Sinja, spomenuta Pavković Barki i Mostarac Dinko Krešić. Na istoj, sadašnjoj kućnoj adresi kirurga Jadrijevića u Glavicama kraj Sinja sjedište je i tvrtke Draga-Sadra d.o.o. u kojoj je ista vlasnička ali i upravljačka struktura. No, tu nije kraj tvrtki na kućnoj sinjskoj adresi doktora Jadrijevića. Naime, on je suvlasnik i tvrtke Arhitektonski kamen skupa s tvrtkom Draga - Sadra i Splićaninom Antonijem Milošom. U toj je tvrtci direktor Lovro Jadrijević koji dijeli kućnu adresu s gore spomenutom Mladenkom Jadrijević. Doktor Jadrijević imao je i poslovnih pothvata dok je imao prijavljenu adresu u Zagrebu gdje inače i danas posjeduje i stan. O tome nam svjedoči registar Trgovačkog suda u Zagrebu.

Naime, Jadrijević je sa Zagrepčaninom Alenom Barkijem (54) bio vlasnik ali i direktor tvrtke AL-BA-SA sa sjedištem u Rugvici, industrijskoj zoni kraj Zagreba. Zanimljivo je kako se Alenu Barkiju sudilo tijekom 2014. za šverc nafte. O tome svjedoči članak iz Slobodne Dalmacije pod naslovom: 'Sedmorica okrivljenih za šverc nafte nisu došli na splitski sud'. U članku se navodilo: 'Zbog nedolaska sedmorice okrivljenih danas na splitskom Županijskom sudu nije započelo suđenje geodetskom tehničaru Alenu Barki (44) iz Zagreba kojeg USKOK tereti da je prije deset godina organizirao grupu koja je lažno prikazivala da naftu izvezena Kosovo, a umjesto toga su je ostavljali u Hrvatskoj i tako državu oštetili na ime neplaćenih davanja i poreza za gotovo milijun kuna. Osim Barke, USKOK tereti još i vozače Božu Barišića (42) iz Sesveta, njegovog starijeg brata Stjepana Barišića (49), Šimu Đogaša (43) iz Sesveta, Stamena Todorova (61) nastanjenog u Čazmi i Milorada Miljevića(56) iz Drvara te naposljetku i Peru Antunovića (51), bivšeg predstojnika Carinske ispostave Metković...'.

Jadrijević je inače bio suvlasnik te tvrtke s Barkijem u periodu od 1. veljače 2011. do 1. listopada 2012. Barki je inače imao na istoj adresi i tvrtku AB Petrol koja je sada u stečaju. S obzirom da je u tvrtkama gdje je Jadrijević suvlasnik, odnosno u dvije tvrtke koje se zovu Draga - Sadra, direktorica Jasmine Pavković  Barki evidentno je kako se tu radi o bliskoj poveznici s Alenom Barkijem kojem se sudilo temeljem Uskokove optužnice. Tome u prilog svjedoči i podatak sa Sudrega iz kojeg je vidljivo kako se vjerojatno radi o supružnicima jer su oboje prijavljeni na istoj podsljemenskoj adresi u Zagrebu. Barki je inače i na listi poreznih dužnika Grada Zagreba. Istaknimo i kako tvrtke Draga-Sadra posjeduje kamenolome u Sinju. Na portalu sinjskarera.hr pronašli smo članak iz 2020. s naslovom: “Draga sadra” dobila novih 13 ha u Glavicama za eksploataciju – priopćenje Građanske inicijative „Ne dajmo Gredu“.

Na istom portalu krajem studenog 2019. u članku „Kome praši Draga sadra“' objavljeno je sljedeće: 'Na elektronsku poštu Sinjske rere nam je stigao dopis u kojem se negoduje stanje prometa u Glavicama i činjenicom da kamioni „Drage sadre“ prometuju na način nepokrivenog teretnog prostora i ugrožavanja prometa vožnjom bržom od dopuštene. Dopis prenosimo u cijelosti: Poštovani,  nastavno na što sam već pisao i upozoravao, ništa se ne mijenja. Naime, već navedeno što u Gornjim Glavicama nemamo ni nogostup ni rasvjetu, naveo sam kako kamioni, tokom cijelog dana, u više desetaka prolaza, kamioni Drage sadre prolaze nenatkriveni, te tako ugrožavaju promet i zdravlje stanovnika. Do kada?'. Iz navedenog je jasno kako je ugledni kirurg zapravo u velikom kamenolomskom biznisu. Osim pothvata u rodnom Sinju Jadrijević uskoro počinje s gradnjom obiteljske kuće u Čazmi.

Vidljivo je to iz rješenja kojim je dobio građevinsku dozvolu. Naime, čazmanski pododsjek Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode Bjelovarsko-bilogorske županije, rješavao je zahtjev koji je podnio investitor Stipislav Jadrijević iz Glavica po opunomoćenici Štefici Niče Šreng iz Zagreba. Netom mu je izdana građevinska dozvola za 'građenje zgrade stambene namjene, 3.b skupine - stambena zgrada (obiteljska kuća) na novoformiranoj građevnoj čestici - katastarskoj čestici broj ...' u katastarskoj općini Dapci. Zapravo ugledni kirurg i gazda kamenoloma Jadrijević uskoro počinje graditi u Sovarima, mjestu u sastavu grada Čazme. Inače, uočili smo kako ta lokacija postaje sve zaniljivija za turiste a neki objekti se već rentaju i preko Bookinga. U vlasničkom listu inače nije upisan doktor već njegov sin Filip Jadrijević. Razvidno je kako je dr. Jadrijević vrlo brzo dobio građevinsku dozvolu. Naime, iz obrazloženja je vidljivo kako je zahtjev podnio 19. srpnja 2024. godine a rješenje mu je izdano 3. listopada ove godine.

Dakle, za otprilike 2,5 mjesec što je rekordno za naše prilike. Prethodno je doktor Jadrijević sinu darovao parcele na kojima je već izgrađena nekretnina što je ovjerio kod javnog bilježnika Marijane Buljan u Sinju i to 6. kolovoza 2024. godine. U postupku izdavanja građevinske dozvole utvrđeno je kako je priložena sva zakonom propisana dokumentacija pa je tako rješenje potpisala ovlaštena osoba Angelca Jurić, ing. građevine. Inače, parcela na kojoj će uskoro graditi dr. Jadrijević nalazi se tik uz glavnu prometnicu. U katastru je upisana kao kuća površine 80 m2, gospodarska zgrada površine 96 m2, oranica površine 1076 m2 te dvorište površine 2986 m2. Nije isključeno kako će na toj lokaciji dr. Jadrijević napraviti i pravi pravcati ranč. Naime, njegov sin je jahač i preponski natjecatelj. O tome nam svjedoči i članak s kraja rujna 2014. objavljen na ferata.hr. pod naslovom: 'Sjajan uspjeh sinjskih preponaša u Zagrebu'.

U članku je napisano: 'Filip Jadrijević, koji se natjecao sa slomljenom nogom, je sin dr. Stipislava Jadrijevića. Rođen je 2000. godine te pohađa osnovnu školu.....'. Na istom portalu objavljena je i vijest: 'Mladi Sinjani Filip Jadrijević i Josip Gugić ostvarili su sjajan uspjeh na Balkanskom šampionatu u preponskom jahanju...'...Ove godine Filip Jadrijević se i natjecao na Sinjskoj alci kao i pethodni godina. No, pregledom susjednih parcela u Sovarima kraj Čazme vidjeli smo kako je i dr. Jadrijević vlasnik susjednih parcela do onih koje je darovao sinu Filipu. S obzirom na ukupne površine parcela u Sovarima izgledno je kako cijenjeni abdominalni kirurg može tamo izgraditi pravi raj za odmor i užitak, potencijalno i ranč s ergelom konja, a koji izgledno može staviti i u turističke svrhe. Iz svega navedenog jasno je kako dr. Jadrijeviću multitasking ide kao od šale i da može voziti uspješno paralelke na svim poljima pa čak biti i 'bilociran' poput nekad velečasnog Zlatka Suca