Početkom ožujka 2022. objavili smo sudsku presudu iz koje je bilo vidljivo kakav je horor prošao naš nogometni reprezentativac Lovro Majer. Iz dokumenta je bilo vidljivo kako mu je Slavonac Karlo R., koji se nalazi u bazi Hrvatskog nogometnog saveza jer je odigrao 24 utakmice za juniore i kadete NL Središte i Špansko u sezoni 2011/12, ustrajno i brutalno prijetio. Inače, osuđenik je rođen prije 29 godina u Slavonskom Brodu a inače službeno ima adresu u jednom mjestu kraj Slavonskog Broda. Na njegovom Facebook profilu vidljivo je kako je 2011. objavio da je dobio i poziv za Dinamov podmladak. No, očito mu je karijera zapela već u ranoj dobi dok se odao aktivnostima s one strane zakona. Zanimljivo je kako je prije početka suđenja i izricanja presude uspio i putovati na neke vrlo otmjene adrese. Tako je na njegovom Facebook profilu vidljivo kako je 2019. posjetio Monaco i obilazio neka ekskluzivna mjesta. No, očito su mu stranputice i došle glave pa je završio u osobnom bankrotu. Nad njim je naime na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu 4. ožujka 2022. otvoren i zatvoren osobni stečaj kod sudske savjetnice Anđele Bionda. Taj je postupak inače inicirala Financijska agencija RH jer je Karlo R. bio zadužen i u dugotrajnoj blokadi. Na popisu njegovih vjerovnika našli su se: Croatia osiguranje, Klinički Bolnički Centar Zagreb, agencija za naplatu dugova Svea ekonomi, A1 Hrvatska, još jedna agencija za naplatu dugova - Guarantee Services OÜ iz estonskog Tallina i FINA. Osuđeni Karlo R. 'prema potvrdi o insolventnosti na dan 4. ožujka 2022.' bio je 1594 dana u neprekinutoj blokadi s ukupnim iznosom duga od 11.736,12 kuna. 'Nadalje, ovršenik u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje iz čl. 79. a. st. 6. ZSP: Novčana kazna / mjera osiguranja u ukupnom iznosu od: 2.764,26 kuna. Novčanu kaznu potrošača sud nije brisao' - pisalo je u sudskom dokumentu. U tom razdoblju inače nije ostvarivao nikakve prihode već samo socijalne potpore. Sud je utvrdio da Karlo R. nema u vlasništvu nekretnine, pokretnine niti drugi imovinu ili imovinska prava. Iz tog je razvidno kakav je profil osobe koja se drznula životno prijetiti Vatrenom Lovri Majeru. Karlu R. izrečena je zatvorska presuda ali o njegovom slučaju početkom rujna ove godine odlučivala je sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Početkom ožujka 2022. objavili smo članak pod naslovom: 'NA METI BOLESNOG RECIDIVISTA Reprezentativac i bivši Dinamovac prošao pakao, nasilnik mu prijetio u Sheratonu i preko društvenih mreža dok nije uhićen i osuđen'. U podnaslovi smo naveli: 'Naš Vatreni našao se na meti 27-godišnjaka koji je već osuđen za niz kaznenih djela i u Njemačkoj te mu je izrečena mjera obveznog psihijatrijskog liječenja'. Podnaslov članka donosio je puno detalja. Podsjećamo: 'Većina fanova hrvatske nogometne reprezentacije misli kako je najteže što prolaze naši dečki naporni treninzi i fizičke ozljede na terenu. No, kad je surova hrvatska stvarnost na djelu je uvijek Murphyjev zakon koji kaže ako nešto može poći po zlu.... Tko bi uopće i u noćnim morama mogao zamisliti kako se naš Lovro Majer, koji je dres Dinama zamijenio francuskim Rennesom, i kojem je naš izbornik Zlatko Dalić dao priliku zaigrati u hrvatskom dresu. Iz sudske presude proizlaze jezivi dijelovi iz kojih je vidljivo kako je osuđeni Karlo našem Vatrenom prijetlio na najgori mogući način i to dok se nalazio u prestižnom zagrebačkom hotelu'.

To smo objavili prije 2,5 godine. U međuvremenu je Lovro Majer prešao iz francuskog Renessa u njemački Wolfsburg te učvrstio poziciju među Vatrenima. O njegovom progonitelju Karlu R. ponovno se, prije nešto više od mjesec dana, raspravljalo u sudnici. Naime, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu sutkinja Ivana Milički odlučivala je u kaznenom predmetu protiv okrivljenog Karla R., zbog kaznenog djela iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela iz članka 311. stavak 1. i 3. KZ/11. Optužnicu protiv tog  29-godišnjaka podiglo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu  koje se sada zove Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu - OKDO Zagreb 29. listopada 2020. godine. Ista je izmijenjena 21. veljače 2022. godine. Sutkinja Milički 3. rujna ove godine ispravila je izvornik i pisani otpravak pravomoćne presude tog suda broj K-1559/2021-37 od 21. veljače 2022. godine, na način da točka III. izreke presude sada glasi:

III. Na temelju članka 54. KZ/11 optuženom se u slučaju opoziva uvjetne osude u izrečenu kaznu zatvora ima uračunati vrijeme lišenja slobode te vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 07. listopada 2020. godine do 07. siječnja 2021. godine, te od 05. svibnja 2021. godine do 05. kolovoza 2021. godine." 'U preostalom dijelu izvornik i pisani otpravak presude ostaju neizmijenjeni' - piše u dokumentu. Iz obrazloženja je vidljivo kako je presudom tog suda od 21. veljače 2022. godine, pravomoćnom 19. ožujka 2022. godine, okrivljeni Karlo R. 'proglašen krivim za počinjenje kaznenog djela iz članka 139. stavak 2. KZ/11 i kaznenog djela iz članka 311. stavak 1. i 3. KZ/11, te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, a temeljem članka 56. KZ/11 mu je izrečena uvjetna osuda kojom je određeno da se kazna zatvora na koju je osuđen neće izvršiti ako isti u roku od 4 godine od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo, uz izricanje sigurnosne mjere iz članka 68. KZ/11. Nadalje je navedeno da se temeljem članka 54. KZ/11 istome u slučaju opoziva uvjetne osude u izrečenu kaznu zatvora ima uračunati vrijeme lišenja slobode te vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 07. listopada 2020. godine do 7. siječnja 2021. godine'.

Citiramo iz presude: 'Čitanjem spisa utvrđeno je da su se prvotno protiv okrivljenog pred ovim sudom vodila dva kaznena postupka, pod poslovnim brojem K-2219/2020, u kojem se isti nalazio u istražnom zatvoru od 7. listopada 2020. godine do 7. siječnja 2021.., u kojem se okrivljeni nalazio u istražnom zatvoru od 5. svibnja 2021. godine do 5. kolovoza 2021. godine.... Navedeni postupci su spojeni rješenjem ovog suda broj Kv-1164/2021-3 od 14. rujna 2021. godine, te se nastavio voditi jedinstveni postupak pod poslovnim brojem K-1559/2021, u kojem je donesena gore navedena pravomoćna presuda kojom je okončan postupak. Daljnjim čitanjem spisa utvrđeno je da je u gore navedenoj presudi donesenoj u jedinstvenom postupku propušteno da se pored vremena provedenog u istražnom zatvoru prije spajanja postupaka u postupku pod brojem K-2219/2020, u kaznu zatvora u slučaju opoziva uvjetne osude uračuna i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru prije spajanja postupaka u postupku pod brojem K-1559/2021, i to od 5. svibnja 2021. godine

do 5. kolovoza 2021. godine, što je valjalo učiniti jer su navedeni postupci spojeni u jedinstveni postupak pa je potrebno uračunati vrijeme koje je okrivljeni bio lišen slobode u oba postupka koji su spojeni. Odredbom članka 180. stavak 2. ZKP/08 propisano je da će o uračunavanju posebnim rješenjem odlučiti predsjednik prvostupanjskog vijeća ako u pravomoćnoj presudi nije odlučeno o uračunavanju istražnog zatvora. Kako je, dakle, u pravomoćnoj presudi propušteno u potpunosti uračunati vrijeme koje je okrivljeni proveo u istražnom zatvoru i od 05. svibnja 2021. godine do 05. kolovoza 2021. godine, a sukladno citiranoj zakonskoj odredbi, valjalo je isto učiniti ovim rješenjem' - piše u presudi sutkinje Ivane Milički od 3. rujna 2024. godine. Protiv iste Karlo R. može se žaliti u roku 3 dana od dana primitka pisanog otpravka ovog rješenja. O žalbi odlučuje Županijski sud u Zagrebu. Presuda je poslana Karlu u njegovo mjesto stanovanja kraj Slavonskog Broda te njegovoj braniteljici po službenoj dužnosti ali i oštećenom Lovri Majeru, našem Vatrenom reprezentativcu.