Mediji su krajem rujna ove godine izvijestili o novom epilogu pravosudnih repova koji su ostali iza pokojnog gradonačelnika Milana Bandića. Tako je objavljeno kako je bivši voditelj Gradskih groblja Zagreb priznao krivnju, te je osuđen na rad za opće dobro i ostao bez 70.000 eura. Javnost je saznala kako je osuđena i njegova sestra. Bivši bliski suradnik pokojnog ZG gradonačelnika osuđen je na 11 mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro, dok je Tamara Šegota uvjetno osuđena na godinu dana zatvora uz rok kušnje od tri godine. Tako je naime presudio zagrebački Županijski sud. Inače, USKOK je protiv brata i sestre Šegota optužnicu podigao koncem srpnja i njome ih je teretio za primanje mita u gospodarskom poslovanju, odnosno za pomaganje u primanju mita u gospodarskom poslovanju. 'Braco i seka' Šegota bili su uhićeni u srpnju 2021., a teretilo ih se za djela koja su počinjena od prosinca 2019. do srpnja 2021. No, kako su na sjednici optužnog vijeća oboje priznali krivnju, postupak je ekspresno okončan njihovom nagodbom s USKOK-om. Osim toga, bivši Bandićev suradnik kažnjen je novčano s 20.000 eura,oduzeto mu je 50.000 eura protupravno stečene imovinske koristi a oboje moraju platiti i po 8000 eura sudskih troškova. No, iako bi takve presuede prosječnog građanina Hrvatske bacila na koljena i od njih bi se dugo oporavljao, to nije slučaj s Tamarom Šegotom koja naveliko renta luksuznu apartmansku višekatnicu u Omišlju na Krku a k tome zatražila je i građevinsku dozvolu za novu nekretninu u sve popularnijem turističkom odmaralištu. Slijede detalji......

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na stranicama Bookinga ali i nekih drugih sličnih agencija vidljiv je oglas kojim se renta luksuzna apartmanska višekatnica u Omišlju na Krku. Jedina vlasnica te nekretnine je Tamara Šegota, sestra Patrika Šegote. Tu se radi o novogradnji i vrhunski opremljenoj vili. Podsjetimo kako smo prije tri godine pisali o drugoj nekretnini na Krku koju je na Tamaru prepisao njen brat Patrik. O tome smo ranije pisali u srpnju 2021. u članku pod naslovom: 'PROFITIRALI I PREKO BOOKINGA Uhićeni Patrik Šegota luksuzne apartmane na Krku prepisao je na sestru 2016.'.  Citiramo ćemo aktualni oglas s Bookinga za luksuznu Tamarinu novogradnju:

'Apartmani Vila Mara M 4 s grijanim bazenom i hidromasažnom kadom nalaze se u Omišlju, na samo 800 metara od plaže Učka, te nude smještaj s pogledom na planinu, besplatni WiFi i besplatno privatno parkiralište. Ovaj apartman nudi klimatizirani smještaj s balkonom. Objekt je za nepušače i nalazi se manje od 1 km od plaže Pesja. Prostrani apartman s terasom i pogledom na more ima 3 spavaće sobe, dnevni boravak, TV ravnog ekrana, opremljenu kuhinju s perilicom posuđa i pećnicom, i 3 kupaonice s hidromasažnom kadom. Ručnici i posteljina su dostupni u apartmanu. Za dodatnu privatnost smještaj ima privatni ulaz i zvučnu izolaciju. Apartman također nudi vanjski bazen i hidromasažnu kadu u kojoj se gosti mogu opustiti. Gosti se također mogu opustiti u vrtu. Plaža Jadran udaljena je manje od 1 km od apartmana Vila Mara M 4 grijani bazen i hidromasažna kada,....' - piše u oglasu za vilu Tamare Šegote.

Stručnjaci se slažu kako je ova turistička sezona bila sjajna pa je izgledno da i sestra Patrika Šegote nije imala problema s pronalaskom gostiju. Očito joj u turističkom sektoru izvrsno ide pa se dala u novu investiciju. Naime, u sve popularnijem Begovom razdolju u Gorskom Kotaru investirala je u 4 parcele, jednu do druge, s kućom te zatražila građevinsku dozvolu. Gledano na katastru izgleda kao da je Tamara Šegota vlasnica polovice te ulice koja se siječe s glavnom prometnicom u tom mjestu. U posjedu smo dokumenta delničke ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županije. Vidljivo je kako je u postupku zastupa opunomoćenica Martina Gudac Cvelic iz Bakarca.

Sestri Patrika Šegote tako je izdana građevinska dozvola za građenje zgrade stambene namjene, 2.b skupine, obiteljska kuća s garažom na katastarskoj čestici ...k.o. Begovo Razdolje. Ta je čestica formirana od 4 katastarske čestice koje su jedna do druge i čine skoro polovicu odvojka s glavne ulice u Begovom Razdolju.  Glavni projektant je spomenuta Martina Gudac Cvelic, dipl.ing.arh S obzirom kako je utvrđeno kako Tamara Šegota posjeduje sve potrebne dozvole rješenje joj je potpisala viša stručna suradnica za prostorno uređenje i graditeljstvo Tihana Vujnović. No, Tamara Šegota planira još i jednu veliku nekretninsku gradnju na Krku.

Na kraju spomenimo kako je evidentno da bivši Bandićev bliski suradnik ne živi u metropoli. Naime, pregledom sudskog registra utvrdili smo kako se preselio u Brašinu kraj Dubrovnika. Od tamo je njegova supruga liječnica Sheila Šurbat Šegota. Inače, Patrik Šegota direktor je skupa sa svojom poduzetnom i osuđenom sestrom u tvrtci Notitia Business Consulting sa sjedištem u Donjoj Zelini kraj Zagreba.  Vlasnica te tvrtke je Tamara Šegota. I tako dok nekima ne ide i bez ikakve presude 'braci i seki' Šegota ide kao podmazano unatoč sudskoj presudi. Na kraju podsjetimo kako smo polovicom 2022. objavili i članak pod naslovom: 'PRIVATNO UHLJEBLJENJE Bivši direktor Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota direktor u tvrtci na koju je prebacio vrijedne nekretnine prije uhićenja'. Eto iz navedenog je jasno kako za Šegote nema kriza čak i u ova krizna vremena.