Početkom lipnja prošle godine bogatašica i influencerica Borna Kotromanić u 52.-oj godini je postala baka i sretnu vijest podijelila s pratiteljima na Instagramu. Mediji su odmah objavili njenu izjavu: 'Zaljubljena sam u bebu i svakako ću je razmaziti'. Tako je i nekadašnji mliječni tajkun Luka Rajić, koji se nakon prodaje Lure francuskom Laktalisu, preselio u otmjeno selo Satigny pokraj Ženeve te kupio tamošnju tvornicu čokolade Favarger, postao djed. Inače, Borna i Luka u braku su koji je trajao od 1996. do 2004. godine dobili tri sina. Njihov najstariji sin Luka svom je sinu prvijencu također dao ime Luka. Poznato je kako je Borna nakon rastave Izraelcu Ronu Haleu rodila sina i to u Parizu gdje je živjela nakon razlaza s tajkunom Lukom. Od Izraelca se burno rastala a zadnjih godina skrbi o njihovom Rafaelu i živi u Zagrebu na oduševljenje svojih pristaša na društvenim mrežama ali i u stvarnom životu. Ako ste pomislili kako ponosni tata i djed Luka Rajić nije osigurao nekretninski svog najstarijeg sina, grdno ste se prevarili. Zacijelo je očevim novcem, nekad razuzdani Luka Rajić jr., koji je stjecao pristaše u tinejdžerskim danima snimajući se sa snopovima novčanica, sa šampanjcem Dom Perignon na ludim i skupim zabavama te tijekom letova privatnim zrakoplovom, uspio kupiti milijunski vrijednu nekretninu i to ni manje ni više već od tvrtke čiji je vlasnik super bogati šeik iz Dubaija Mohamed Alabbar, kod nas znan i kao vlasnik Sunce hotela. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Krajem ožujka prošle godine u Indexovom oglasniku oglašena je na prodaju luksuzna vila na top lokaciji u Zagrebu. U oglasu je pisalo kako se prodaje vila cca površine 400m2 s parcelom površine 650m2 na Medveščaku. Ulicu iz razloga zaštite privatnih podataka nećemo navesti. U oglasu je pisalo kako se prodaje katnica na 3 etaže na parceli pravilnog oblika površine cca 650 m2 na jednoj od top lokacija. Isticala se i blizina Gupčeve zvijezde na Medveščaku. 'Kuća se nalazi na padini te je značajno izdignuta iznad ulice, a i uvučena u dvorište. Obzirom na konfiguraciju terena, donja prizemna je zapravo suteren / podrum površine cca 50 tak m2, kat iznad je prizemlje površine cca 150m2 s izlazom na prekrasnu i prostranu terasu bočno od kuće dok je zadnja etaža 1. kat. kuće koji se proteže preko cijele etaže površine cca 170 m2.

Zadnja etaža ima pristup vanjskim stepenicama iako postoji opcija produžetka prostranih unutarnjih stepenica do zadnje etaže. Iznad se nalazi tavanski prostor.Obzirom na povišenu poziciju kuće i konfiguraciju terena iz kuće se pruža prekrasan pogled na Medveščak, Šalatu i Ksaver, a vidi se čak i Zagrebačka katedrala. Uz sam rub parcele do ulice se nalaze dvije garaže, a postoji i mogućnost izgradnje dodatnih garaža. Kuću je projektirao poznati arhitekt Vrkljan, te je pod njegovim nadzorom i projektom 1980. godine izvedena dogradnja kata. Kuća je pogodna za renovaciju i prilagodbu željama i potrebama novog vlasnika, ali je i obzirom na lokaciju i veličinu parcele zanimljiva i za rušenje te gradnju nove kuće ili stambene zgrade/vile. Kupac plaća agencijsku proviziju u iznosu 2% od ugovorene kupoprodajne cijene, oslobođeno plaćanja PDV-a...' - pisalo je u oglasu.

Vila se tad prodavala za 999.000 eura. Nije se dugo čekalo na novog kupca. Naime, iz vlasničkog lista je vidljivo kako je bivši vlasnik bila zagrebačka tvrtka Eagle Hills Zagreb Real Estate. Inače, ta je tvrtka u vlasništvu šeika i milijardera iz Dubaija, Mohameda Alabbara, vilu uknjižila  25. veljače 2020. godine. Na adresi vile prijavili su i službenu adresu u Zagrebu. Inače, spomenuta je tvrtka kupila grupaciju Sunce hoteli od tajkuna Jake Anadabaka. Od kraja ožujka prošle godine nije prošlo puno vremena dok oglašena vila nije našla novog vlansika. Naime, već 2. listopada 2023. na vilu se uknjižio Luka Rajić junior. Dakle, samo tri mjeseca nakon što je njegova majka Borna Kotromanić objavila kako je postala baka, najstariji sin tajkuna Luke Rajića seniora upisao je vilu u kojoj zacijelo planira živjeti sa svojom obitelji.

Iz teretovnice je vidljivo kako se Luka Rajić junior i zadužio za pola milijuna eura kod Zagrebačke banke. To ujedno znači kako je preostalih pola milijuna, koliko ga je zacijelo koštala vila nakon što je platio traženi iznos od 999.000 eura plus agenciji proviziju ali i porez, imao na računu ili mu ga je pak doznačio njegov super bogati otac. Iako je izgledno kako vila Luke Rajića juniora ima za hrvatski prosjek nedostižnih 11 soba, to ipak ne znači da je veličinom i luksuzom na razini dvorca koji je uknjižio u Švicarskoj njegov otac Luka Rajić. O kakvom se tu bogatstvu i luksuzu radi možete vidjeti iz našeg ranijeg članka.

Podsjetimo, u listopadu 2020. objavili smo prvi članak na tu temu i to pod naslovom: 'TODORIĆ MU NIJE NI DO KOLJENA Luka Rajić živi u raskošnom dvorcu - dragulju Luja XVI.'. Zatim smo objavili i drugi članak pod naslovom: 'POČEO KAO KAMIONDŽIJA Luka Rajić prodaje carski dvorac Luja XVI. kraj Ženeve s 24 sobe, 5 kupaona, vinogradom, heliodromom ali i erotskim platnima, platio u kešu 17,7 milijuna CHF, renovirao pa cijena ide u nebo'. I dok Luka Rajić traga za novim milijarderom koji može kupiti dvorac u Satignyju kraj Ženeve njegov sin prvijenac imat će zacijelo posla oko preuređenja vile na zagrebačkom Medveščaku da joj podari stil i luksuz na koji su Rajići u Hrvatskoj i izvan nje navikli.