Davnih godina grupa Magazin lansirala je pjesmu 'Da nam živi rad'. Od tada do danas mnogi još pamte nezaboravne stihove: 'Zidam kuću trokatnicu, mješam malter, motam žicu. Da nam živi, živi rad ... Svaku večer alat spremam, ali džabe snage nemam. Da nam živi, živi rad...'. Bilo je to doba kad su mnoge trokatnice, poglavito na obali Jadrana, nicale bez ikakvih dozvola ili usklađenja s urbanističkim propisima. Danas je nemoguće graditi trokatnice bez posljedica i bez velikih troškova. Nadležni uredi nadziru jesu li projekti neke buduće katnice, dvokatnice, trokatnice.... usklađeni sa zamršenim propisima. No, unatoč tomu što je gradnja osobnih nekretnina postala nedostižna mnogima, uvijek među nama ima onih uspješnih koji se otisnu u takve pothvate. Pjevač Željko Houdek, poznatiji pod imenom Jacques, ovog travnja imao je svoju prvu kinesku turneju i ponosno na Instagramu objavljivao slike iz najmnogoljudnijeg kineskog grada Šangaja. Njemu očito ide u karijeri ne samo u Hrvatskoj već i dalje. Neposredno nakon Kine Houdek je predao zahtjev za izmjenu građevinske dozvole za gradnju u Maloj Rakovici kraj Samobora. Nekretninu, kuću površine 141 m2 i dvorište površine 870 m2, odnosno lokaciju buduće vile kupio je po pola sa suprugom Brigitom 2009. Potom je supruga svoj dio darovala pjevaču a onda je na nekretninu legla zabilježba Ministarstva financija zbog duga. No, pjevač je sve uspješno riješio te je pronašao poznatog arhitekta da mu izradi projekt. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Upravni odjel za provođenje dokumenata prostornog uređenja i gradnju Grada Samobora početkom rujna o.g. rješavao je zahtjev koji je podnio investitor Željko Houdek iz Male Rakovice kraj Samobora. U postupku poznatog pjevača koji koristi umjetničko ime Jacques zastupa  arhitekt Ivan Kapov. Nadležni ured donio je Rješenje o izmjeni i dopuni građevinske dozvole izdano po tom Upravnom odjelu 24. siječnja 2012. godine a koje je bilo izvršno od 15. veljače 2012. godine. Tako je Houdeku, koji se promovira kao Gospodin Glas, odobreno građenje prema novom glavnom projektu, odnosno arhitektonskom projektu arhitekta Kapova te projektantskog ureda Kapov iz Splita. Očito pjevač ima velike građevinske zamisli jer je izrađen i projekt građevinske konstrukcije u svibnju 2024. godine od strane dipl. inženjera građevine Andreja Markovića.

Iz obrazloženja je vidljivo kako je investitor Željko Houdek 'zatražio podneskom zaprimljenim dana 23. svibnja 2024. godine izdavanje rješenja o izmjeni i dopuni građevinske dozvole (Rješenja o uvjetima građenja) za građenje zgrade stambene namjene, 3.b skupine na postojećoj građevnoj čestici' u Maloj Rakovici. U postupku je utvrđeno kako je Houdek priložio svu zakonski predviđenu dokumentaciju te da su sve projekte izradile ovlaštene osobe. U ovaj građevinski pothvat pjevač kreće iz svoje kuće katnice s bazenom koju posjeduje u neposrednoj blizini ulice u kojoj gradi vilu. U neposrednoj blizini te, izgledno buduće Houdekove adrese, nalaze se i velebni dvori osuđenog Tome Horvatinčića koji se već 15 mjeseci nalaze na tržištu.

O tome smo pisali u ranijem članku pod naslovom: 'VILA BRDO Za luksuznu rezidenciju Tome Horvatinčića od 12 milijuna eura s masonskim grbom nema kupca dulje od godinu, a njegovoj bivšoj koja mu je rodila 2 sina prijeti bankrot'. Inače, povijesni vlasnički list otkriva nam niz zanimljivosti vezanih za nekretninu na kojoj uskoto započinje gradnja Houdekove vile. Naime, pjevač i njegova supruga Brigita Houdek tu su nekretninu, kuću s dvorištem, livadom i vinogradom ukupne površine 1011 m2 kupili u prosincu 2009. dok su živjeli u Zagrebu a prije preseljenja u Malu Rakovicu kraj Samobora. Posjed su kupili po pola Željko i Brigita Houdek. No, u ožujku 2012. temeljem darovnog ugovora jedini vlasnik postao je Željko Houdek.

Zanimljivo je kako je 17. ožujka 2015. zabilježena i 'tužba radi pobijanja dužnikovih pravnih radnji'. Vidljivo je kako je ta tužba 'zaprimljena pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu dana 11. ožujka 2015. godine'. Piše: zabilježuje se na gore opisanim nekretninama tužba radi pobijanja dužnikovih pravnih radnji u pravnoj stvari tužitelja Republika Hrvatska, Ministarstvo financija zastupana po Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, Građansko-upravni odjel protiv tužitelja Željko Houdek, Zagreb, ....., OIB .... i Houdek Brigita, Zagreb, ....., OIB ......'. No, ta je zabilježba izbrisana u studenom 2015. godine tako da je u aktivnom vlasničkom listu vidljivo kako je jedini vlasnik Željko Houdek a da na nekretnini više nema nikakvog tereta.