Pokojni Miroslav Lilić bio je zacijelo osoba koja je obilježila cijelu jednu televizijsku epohu. Starije generacije ga pamte kao osobu koja je imala zadatak televizijskim gledateljima iz zagrebačkog studija priopćiti kako je umro Josip Broz Tito. Bio je to zacijelo jedan od najdelikatnijih trenutaka koje su mogle nekoga sustići u ondašnjoj državi. Potom je bio direktor programa TV Zagreb i HRT-a, urednik TV Dnevnika, glavni urednik Nove TV te predsjednik uprave diskografske kuće Croatia Records. Mnogi Lilića, koji je bio rođen u Siveriću kraj Drniša 1944., pamte i kao jednog od viđenijih posjetitelja najrazvikanijih zagrebačkih restorana pa nije čudno da nedostaje i brojnim viđenim ugostiteljima starije generacije. Iza njega su ostale udovica i kći jedinica Matea Lilić Zlački koja putem svog Facebook profila održava uspomenu na neprežaljenog oca. Krajem ožujka ove godine ona je primila i Večernjakovu ružu koju je Večernjak dodijelio njenom ocu kao nagradu za životno djelo. Matea je inače djelatnica Ureda ZG gradonačelnika a na njenom LinkedIn profilu piše kako je viša savjetnica i da radi kao PR. No, očito je bila u golemom sukobu s kolegicom s posla dok se odlučila tužiti je za klevetu. Imamo dokument koji ilustrira ishod spora. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, sutkinja toga suda Olji Krčar Mišić kao sudac pojedinac odlučivala je u kaznenom predmetu protiv okrivljene Tee Filipović Mišetić zbog kaznenog djela klevete iz članka 149. stavak 1. Kaznenog zakona. Privatnu tužbu podigla je Matea Lilić Zlački putem Zajedničkog odvjetničkog ureda Marka Perisa i Lane Propadalo Duka i to 18. siječnja ove godine. Sutkinja je 26. kolovoza 2024. odbacila privatnu tužbu kćeri pokojnog Lilića i to 'na temelju članka 525. stavka 2. Zakona o kaznenom postupku .... te određenih odluka Ustavnog suda. Iz obrazloženja je vidljivo kako je nakon podizanja tužbe sud, 26. srpnja 2024., 'uputio dopis privatnoj tužiteljici i njezinim punomoćnicima za ispravak privatne tužbe prema članku 525. stavku 2. u svezi članka 78. stavka 3. ZKP/08, budući da je zaprimljena privatna tužba bila nepodobna za zastupanje.

U istom dopisu privatni tužitelj je upozoren da je ispravljenu privatnu tužbu dužan dostaviti u roku od 8 dana od primitka tog dopisa te je ujedno obaviješten da ukoliko ne postupi po traženom i propusti rok za postupanje ili ne ispravi privatnu tužbu na način da ista bude podobna za zastupanje, da će se prema članku 525. stavku 2. ZKP/08 privatna tužba odbaciti. Uvidom u spis predmeta utvrđeno je da je privatna tužiteljica poziv za ispravak privatne tužbe zaprimila 02. kolovoza 2024., a punomoćnici privatnog tužitelja 29. srpnja 2024. Slijedom navedenog, posljednji dan za postupanje po pozivu za ispravak privatne tužbe bio je 12. kolovoza 2024.

Nadalje, uvidom u spis predmeta utvrđeno je da su punomoćnici privatnog tužitelja poslali ovom sudu ispravljenu privatnu tužbu 13. kolovoza 2024., dakle, nakon isteka roka od 8 dana. Slijedom navedenog, a sukladno članku 525. stavku 2. ZKP/08 sud je bio dužan odlučiti kao u izreci ovog rješenja te privatnu tužbu odbaciti' - piše u rješenju. Sutkinja Olja Krčar Mišić na kraju dokumenta istaknula je i kako 'protiv tog rješenja stranke imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana primitka pisanog otpravka istog a da o istoj odlučuje Županijski sud u Zagrebu'.