Zadnjih desetljeća u našoj se zemlji na veliko propagiralo kako se uvodi red u gruntovnice. Puno je novaca potrošeno i na digitalizaciju zemljišnih knjiga pa se stekao dojam kako je ostvareni veliki progres na tim poljima. No, nisu svi podaci u zemljišnim knjigama usklađeni sa stvarnim stanjem pa je tako još puno vlasnika vrijednih nekretnina koji nemaju uredne papire. Iako se misli kako gruntovno stvari nisu čiste kod osoba koje su gradile bez građevinskih i drugih dozvola, priča koja slijedi dokazuje kako su i novoizgrađeni objekti zapravo ilegalni. To bi se dalo zaključiti na prvu o velebnoj ljetnoj rezidenciji hrvatskog nogometnog izbornika koja se nalazi na top lokaciji u popularnoj Novalji. Nalazi se naime na samoj obalnoj šetnici i mediji su često pisali kako je izbornik Vatrenih izabrao Pag, odnosno Novalju, za svoju ljetnu adresu. No, iako je u javnosti prisutan termin Dalićeva vila zapravo se vlasnički radi o nekretnini njegove supruge. No, formalno - pravno ne radi se o vili s bazenom već o običnom poljoprivrednom zemljištu - pašnjaku. Istražujući ovu temu zaključili smo kako je to jedna od rijetkih nekretnina supružnika Dalić u kojoj se vlasnički pojavljuje ime izbornikove supruge. Naime, ona je s mužem suvlasnica njihove, relativno skromne, varaždinske katnice dok elitni stanovi na dvije lokacije u Zagrebu, u Ban centru te Parku kneževa te jednoj u Splitu, u znamenitom Bel Etage kompleksu - glase isključivo na Zlatka Dalića. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Kad su proteklih godina novinari išli raditi ljetne reportaže o Zlatku Daliću nužno se nametnula i Novalja budući da je tamo hrvatski nogometni izbornik izgradio vilu. Nazvao ju je 'Villa Ainawi' i to je ime uklesano u kamenu na ulazu u reprezentativni objekt. Slova su nalik arapskom pismu a tome su mediji već posvetili pozornost jer se radi o bivšem arapskom klubu Zlatka Dalića. Izbornik je u tom popularnom ljetovalištu izgradio moderno zdanje s bazenom. No, iako je to u naravi kako u vlasničkom listu stvari stoje potpuno drugačije. Naime, famozna Dalićeva vila s bazenom u papirima je pašnjak. Tako je bila kategorizirana  i kada je tu katastarsku česticu upisala Davorka Dalić, izbornikova supruga, a tako je i danas. Iz povijesnog vlasničkog lista vidljivo je kako je uknjižba zaprimljena 19. kolovoza 2016. godine. Tome je prethodio kupoprodajni ugovor između bivšeg vlasnika, jednog Novaljca, te Davorke Dalić sklopljen 28. kolovoza 2015. godine.  

Parcela koju je kupila izbornikova supruga bila je upisana kao pašnjak Gaj površine 800 m2. I u povijesnom ali i aktivnom e-izvatku vidljivo je kako je parcela upisana na ime gospođe Dalić bez ikakvog kredita. Inače, poznato je kako je Zlatko Dalić u braku sa svojom ljubavi iz mladenačkih dana još iz Livna te da su u braku, koji traje dulje od 3 desetljeća, dobili dva sina. Davorka Dalić djevojački se prezivala Propadalo i ona je sestrična poznatog glazbenika, slikara i scenografa, frontmena Teške industrije Ivice Propadala. Poznato je kako imaju skladan brak u kojem nije ponestalo ni financijskog blagostanja. Zlatko Dalić razgranao je proteklih godina i biznis ali i kupio brojne vrijedne nekretnine o čemu smo i ranije pisali. Podsjetimo i na naš zadnji članak objavljen neposredno prije Eura 2024. pod naslovom: 'NEKRETNINSKI MAG Zlatko Dalić vodi sudsku bitku za Zlatne Gorice paralelno s Vatrenima, znameniti restoran s vilom na Varaždin Bregu, tuži sa sinom preko firme koja je imala dobit od 4.453.573 € i aktivu od 7,4 milijuna €'.

No, Dalić ima i drugi biznis o kojem smo pisali prije 2 godine. Radi se o članku pod naslovom: 'ZA SVOJ GROŠ Zlatko Dalić maneken je Isonove, pića koji proizvodi njegova obiteljska farmaceutska firma s gazdom Livno-busa i bivšim Varteksovcem'.  Na svoje ime upisao je i stan u luskuznom kompleksu nadomak Trga bana Josipa Jelačića. Radi se o članku pod naslovom: 'BOGATAŠI IZ BAN CENTRA 2. DIO Zlatko Dalić posjeduje skromni stan u Ban centru: doznajte tko je sve platio 7.000 € m2'.  Dalić je uknjižio i vlasništvo nad stanom u luksuznom Parku kneževa u Zagrebu gdje su investirali brojni poznati i bogati. O tome smo pisali ranije u članku pod naslovom: 'Sin Anke Mrak -Taritaš živi sa šeicima u Rijadu a kupio je i luksuzni stan u Parku kneževa u ZG za više od pola milijuna eura do Dalića, Kramarića, Bišćana, Škoje.....'. 

Također, Dalić je na svoje ime uknjižio i stan u najluksuznijem splitskom stambenom kompleksu. O tome smo pisali u članku pod naslovom: 'LUKSUZ S MILIJUNSKIM POGLEDOM Bivša Miss kojoj je na rođendanu pjevala Prijovićka ima stan u najluksuznojoj zgradi u Splitu, susjedi su joj Zlatko Dalić, Mate Rimac i puno anonimnih bogataša, donosimo popis stanara Bel Etage'. Te skupe nekretnine uknjižene su na Dalićevo ime i usklađene sa stvarnim stanjem, dakle ne vode se kao pašnjak ili slično poput luksuzne vile s bazenom koja glasi na Davorku Dalić