Krajem svibnja prošle godine nekad poznata i omiljena pjevačica Katarina Rautek Omazić dospjela je u medije jer je njena slika s osobnim podacima objavljena u policijskoj evidenciji nestalih osoba. Potraga za njom nije dugo trajala jer se oglasila kako je išla u bolnicu a nestanak je prijavila njezina teta kojoj se nije javljala. No, prethodno je bivša pjevačica E.T.-ja proživjela osobnu dramu. Naime, sudskim putem privremeno joj je oduzeta skrb o djeci koja je povjerena njezinom suprugu kojeg je prije braka nazivala svojim anđelom. Ona je dobila sudsku mjeru obveznog liječenja od ovisnosti. Ni njezinoj obitelji nije bilo ništa lakše. Jednom joj je bratu presuđeno, drugi brat je završio u osobnom bankrotu a ocu su vjerovnici legli na kuću. Takve teške stvari zacijelo bi slomile sve druge, samo ne jake osobe u koje zacijelo spada Katarina Rautek Omazić. No, njezinim nevoljama ne nazire se kraj. Dok su drugi odmarali, početkom kolovoza, Financijska agencija RH poslala je poziv nekadašnjoj pjevačkoj zvijezdi jer joj zbog duga i dugotrajne blokade prijeti osobni bankrot. Slijede detalji......

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Financijska agencija RH 7. kolovoza o.g. poslala je poziv Katarini Rautek Omazić na dostavu očitovanja za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača. Pozvana je da se 'očituje o suglasnosti za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača nad imovinom potrošača'. U dokumentu piše: 'Cilj jednostavnog postupka stečaja potrošača jest da se poštenog potrošača oslobodi od obveza prema određenim vjerovnicima. Unovčenje imovine potrošača i raspodjela vjerovnicima provodi se ako je sud utvrdio da je vrijednost imovine potrošača veća od 1.327,23 EUR. Sukladno članku 79.a stavku 2. Zakona, temeljem podataka upisanih u Očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje ispunjeni su uvjeti za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača te su u trenutku slanja ovog Poziva evidentirane neizvršene osnove za plaćanje radi prisilnog ostvarenja tražbina u iznosu do 2.654,46 EUR s osnova glavnice u neprekinutom razdoblju dužem od tri godine.

Pozivamo Vas da se u roku od 15 dana od dana dostave ovog Poziva očitujete jeste li suglasni da se pred nadležnim općinskim sudom provede jednostavni postupak stečaja potrošača nad Vašom imovinom. Očitovanje se daje na obrascu koji je dostavljen uz ovaj Poziv, a popunjeni obrazac Očitovanja dostavlja se neposredno ili putem pošte na adresu Financijske agencije navedenu u zaglavlju ovog Poziva. U navedenom roku od 15 dana od dostave ovog Poziva dužni ste u Očitovanju dostaviti popis svoje imovine te možete podnijeti prijedlog da se jednostavni postupak stečaja potrošača provede i u odnosu na vjerovnike koji su nakon slanja ovog Poziva povukli osnove za plaćanje iz Očevidnika redoslijeda osnova za plaćanje. Ako se u roku od 15 dana od dana dostave ovog Poziva ne očitujete jeste li suglasni da se provede jednostavni postupak stečaja potrošača, smatrat će se da ste s istim suglasni te će Financijska agencija nadležnom općinskom sudu podnijeti Prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača' - piše u pozivu.

Rautek Omazić može se obratiti za više informacija Savjetovalištu Financijske agencije na info mail ili besplatni telefon. Iz dokumenta je vidljivo kako je u blokadi 1097 dana s ukupnim iznosom duga od 1.725,91 eura. Na popisu obveza je ovrha Općinskog suda u Novom Zagrebu provedena u korist tvrtke Zaprešić d.o.o. Ukoliko se bivša pjevačica grupe E.T. ne očituje za sud će to biti isto kao da im je dala suglasnost te će započeti postupak njezinog osobnog bankrota. To znači da će dobiti povjerenika a sud će pribaviti podatke o njenoj imovini, prihodima i dugovanjima. Ukoliko se utvrdi kako nema imovinu sud će je osloboditi obveze prema njenim vjerovnicima. Nekadašnja estradna zvijezda u medije je dospjela krajem svibnja prošle godine kada je objavljena u službenoj evidenciji nestalih osoba MUP-a RH. Tada se ubrzo oglasila i rekla kako nije nestala i da su svi znali gdje je. Nestanak je prijavila njena teta.

O tome svjedoči naš raniji članak pod naslovom: 'ŽIVOT IZ NOĆNE MORE Katarina Rautek prije nestanka proživjela agoniju: djeca su joj oduzeta, nju su liječili od ovisnosti, ocu legli na kuću, jedan brat joj je osuđen, drugi bankrotirao'. U podnaslovu tog članka istaknuto je: 'Na stranici nestali.hr objavljeno je kako je nekadašnja pjevačica E.T.-ja nestala 24. svibnja iz Ulice Sveti Duh, no prije te šokantne objave proživljavala je pravu kalvariju, detektirali smo da je na Viberu zadnji put bila 23. svibnja, dakle dan prije službenog nestanka'. Prethodno smo počekom rujna 2021. objavili i članak: 'AGONIJA POZNATE PJEVAČICE Privremenom mjerom Katarini Rautek iz ET-ja oduzeta djeca, ona upućena na liječenje od ovisnosti'. U podnaslovu tog članka stoji: 'Dok Severina slavi pobjedu nad privremenom mjerom kojom joj je oduzeto skrbništvo nad sinom, 3. kolovoza sud je odredio sudbinu sinova bivše dance zvijezde'.

O agoniji Katarine Rautek Omazić svjedoči i sljedeći članak objavljen pod naslovom: 'PRIJETNJE I OBITELJSKO NASILJE Osuđeni brat i bivši partner pjevačice ET-ja Katarine Rautek, njezin muž tražio isplatu novca samo sebi, sutkinja mu odobrila polovicu . U podnaslovu tog članka piše: 'Pravomoćno je presuđeno zagrebačkom poduzetniku Krešimiru Svitlanoviću te Borni Rauteku, bratu nekadašnje zvijezde ET-ja, epilog je to događaja s kraja 2016. kada ih je pjevačica prijavila za upad u stan i prijetnje zbog revolta što je ona našla novog'. No, vjerojatno svemu ružnom i u slučaju nekadašnje dance zvijezde jednom mora doći kraj. Možda postupak osobnog bankrota bude upravo taj mali tračak svjetlosti koji joj pomogne da se riješi nagomilanih dugovanja i dugotrajne blokade.