Proteklih dana odjeknula je vijest kako je Visoki kazneni sud uvažio, u kraku afere Vjetroelektrane, žalbe Josipe Pleslić (ex Rimac), poduzetnika Milenka Bašića i Dragana Stipića te bivše ministrice Gabrijele Žalac na odluku Županijskog suda u Zagrebu koji je odbio da se poruke iz mobitela izdvoje iz sudskog spisa jer su nezakoniti dokazi. Prvenstveno se to odnosi na poruke koje su pronađene u mobitelima Josipe Pleslić do kojih se došlo nakon što je državna tajnica završila pod mjerama. O tim će dokazima prvostupanjski sud morati ponovno odlučivati. Situacija je tim zanimljivija jer je u drugom predmetu protiv Josipe Pleslić Visoki kazneni sud odbio žalbe o identičnom pitanju, odnosno poruke iz mobitela bivše kninske kraljice proglasio zakonitim dokazima. No, dok traju sudske kontradikcije i zavrzlame bivša svemoćna državna tajnica ne mora se kuhati na 35 i više stupnjeva na zagrebačkom asfaltu. Naime, njezin drugi muž Josip Pleslić je s Murtera, njegova mama tamo je netom obnovila višekatnicu na atraktivnoj lokaciji koja se renta turistima dubljeg džepa. Vlasnički list nam je otkrio kako je Pleslić, u vrijeme dok je bio zaručen za Josipu Rimac, polovicom siječnja 2022., majci Nadi Pleslić posudio 1.860.915,40 kn i to preko tvrtke J.S.K. d.o.o. za trgovinu naftom i naftnim derivatima u kojoj je direktor. Tvrtka sada psluje u Zagrebu u stanu u kojem živi Josipa ex Rimac Pleslić i njezin poduzetni i uspješni muž. Zbog toga je tvrtka uknjižila hipoteku na apartmansku višekatnicu u Murteru. Dio apartmana se renta preko Bookinga a turisti su oduševljeni kako uređenjem tako i domaćinom. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Već sami pogled na oglas na Bookingu koji nudi Q apartmane u Murteru ukazuju na izvrsnost te sjajne recenzije gostiju. Tako na istaknutom mjestu piše kako je taj 'objekt smješten u najbolje ocijenjenom području u Murteru i ima izvrsnu ocjenu lokacije'. Navedeno je kako su apartmani: 'opremljeni sa svim pomagalima, uključujući sound bar, wi fi, PS4, perilicu posuđa, perilicu i sušilicu rublja, coffe machine i ostalo. Svaka soba ima smart TV i klima uređaj. Ulazak u apartmane je sa karticom. Primamo kreditne kartice. Parking osiguran ispred objekta. Neposredna blizina 2 plaže i trgovine. Osoblje govori: engleski,hrvatskiU sklopu objekta dostupan je besplatni privatni parking. Objekt 'Q apartments' nalazi se na 400 metara od plaže Slanica, a nudi vrt, terasu, klimatiziran smještaj s balkonom i besplatan WiFi. Sve jedinice imaju pogled na grad ili more, a uključuju kuhinju, TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, blu-ray uređaj, ormar, perilicu rublja te vlastitu kupaonicu s tušem i sušilom za kosu.

Gosti mogu koristiti hladnjak, pećnicu, perilicu posuđa i aparat za pripremu kave. Od apartmana do plaže Luke ima 400 metara, a do plaže Murter 1,3 km. Najbliža zračna luka, Zračna luka Zadar, udaljena je 74 km. Objekt Q apartments uz nadoplatu organizira uslugu prijevoza iz/do zračne luke' - piše na Bookingu. Navedeno je kako su u ponudi DeLuxe i Superior apartmani. U nadolazećem periodu cijena noćenja se kreće oko 200 eura, ovisno o tome preko koje se agencije radi rezervacija. Gosti su puni pohvala. Tako smo na Bookingu pročitali kako gosti podjednako hvale opremljenost apartmana kao i blizinu plaže Slanica (5 minuta). To je inače najpoželjnija pješčana plaža na Murteru. Neki pišu kako su uživali u boravku jer je apartman u blizini svega što im je potrebno a opet u mirnom dijelu mjesta. Neki pišu kako je sve savršeno i da su uživali u boravku. Christian iz Njemačke je napisao: 'Odličan stan. Moderna, čista i na odličnoj lokaciji. Osjećali smo se kao kod kuće. Definitivno će se vratiti...Hvala Josipe'.

Dakle, iz same recenzije razvidno je kako je muž bivše državne tajnice kojoj se sudi u više procesa osobno dočekivao goste iz cijelog svijeta kako bi im bio pri ruci dok borave u apartmanskoj vili uknjiženoj na njegovu mamu Nadu Pleslić. Inače, punica bivše kninske kraljice Josipe (Rimac) Pleslić taj je objekt podigla na mjestu znatno manjeg a građevinske dozvole zatražila je 2019. godine o čemu svjedoči dokument Šibensko - kninske županije. No, tijekom preuređenja ponestalo je novaca što se pak može rekonstruirati preko vlasničkog lista. U povijesnom e - izvatku pronašli smo podatak kako je Nada Pleslić (rođ. Juraga) nekretninu naslijedila u rujnu 2013. od pokojnog muža Šime (Josipa) Pleslića. U teretovnici je zapisano više zaloga. Tako je 7. veljače 2018 upisano založno pravo 'Temeljem Ugovora o kreditu broj: 001/07/2018 sa Sporazumom o osiguranju novčane tražbine od 24. siječnja 2018. a koji Ugovor je potvrđen dana 01. veljače 2018., OV-892/18 kod javnog

bilježnika Emila Brkića iz Zadra uknjižuje se na teret nekretnine u A listu pravo zaloga u iznosu od 17.000,00 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti, uvećano za kamatnu stopu od 7,00%, nepromjenjivo, dekurzivno godišnje i ostale troškove, s dospijećem dana 28. veljače 2021. godine, za korist' varaždinske Banke kovanica. No, 24. ožujka 2022. dogodilo se brisanje tog založnog prava 'na temelju Brisovnog očitovanja od 19.01.2022., na kojem je ovjren potpis pod brojem OV-277/2022 kod javnog bilježnika Tamare Horvat iz Varaždina dana 20.01.2022.'. Uknjiženo je još jedno založno pravo i to 7. veljače 2018. godine. I to 'na temelju Ugovora o kreditu broj: 002/07/2018 sa Sporazumom o osiguranju novčane tražbine od 24.01.2018.g, a koji Ugovor je potvrđen dana 01.02.2018.g, br: OV-888/2018 kod javnog bilježnika Emila Brkića iz Zadra, uknjižuje se na teret nekretnine iz A lista založno pravo u iznosu od 125.000,00 EUR-a (slovima: stodvadesetpettisuća eura) u kunskoj protuvrijednosti..... s dospijećem dana 31.07.2030. godine' u korist iste varaždinske banke.

No, i taj je zalog izbrisan 24. ožujka 2022. godine. Prethodno je 8. rujna 2021. uknjiženo i založno pravo prema Partner banci i to 'radi osiguranja plateža mjenice od 01.09.2021...... u iznosu od 400.000 eura...'. Istaknuto je kako 'mjenica dospijeva po viđenju, a najkasnije do 30.06.2037.g., prema Ugovoru'. Ta je hipoteka i nadalje upisana u vlasničkom listu skupa s hipotekom koja je uknjižena na zagrebačku tvrtku u kojoj je muž bivše državne tajnice Josipe (Rimac) Pleslić direktor. Naime, tvrtka J.S.K. koja sada posluje u stanu u kojem živi obitelj Pleslić (o čemu smo već ranije objavili članak) upisala je hipoteku 'na temelju Sporazuma o zasnivanju založnog prava (hipoteke) na nekretnini radi osiguranja naplate tražbine od 16.12.2021., koji je potvrđen od strane javnog bilježnika Mire Grbac iz Vodica pod poslovnim brojem OV-11839/2021 dana 16.12.2021...' i to zbog kredita u iznosu od 1.860.915,40 kuna. Kao što smo uvodno rekli ta je tvrtka inače registrirana za  trgovinu naftom i naftnim derivatima.

No, očito se sve uloženo i vraća jer gosti u superlativima opisuju apartmane, mnogi hvale domaćina, dakle Josipinog muža, kao osobu s kojom mogu nesmetano komunicirati na engleskom i koji im je uvijek bio pri ruci za sve. Zato ne čudi da je jedan očito zadovoljni turist apartmane nazvao draguljima na hrvatskoj obali. Dok čeka ishod suđenja i sve sudske odluke Josipa (Rimac) Pleslić ne mora muku mučiti na užarenom zagrebačkom asfaltu. Njezin drugi muž posjeduje i kuću u mirnoj uvali na Kornatima a neki tvrde da posjeduje i restoran u jednoj od rajskih uvala na biserju Jadrana. Očito je Pleslić i spretan na valovima a na njegovom Facebook profilu vidljivo je kako sa svojom ljubljenom drugom suprugom voli jahtariti. Možda je zbog te svestranosti i bio obljubljen među nekadašnjim kolegicama na Narodnom radiju a poglavito se isticala njegova bliskost s Doris Pinčić ex Rogoznica a sada Guberović o čemu smo ranije objavili članak.

U svakom slučaju Josipa nakon rastave od prvog muža Danijela Rimca s kojom ima kćer sada studenticu nije 'promašila' već očito pronašla drugog muža po mjeri svojih ambicija i s kojim može, unatoč raznim optužnicama, živjeti na visokoj nozi i na top destinacijama. (O Pleslićevim poslovnim pothvatima, a prije braka s bivšom državnom tajnicom objavili smo ranije zanimljiv članak). Tako je bivšoj svemoćnoj HDZ-ovoj državnoj tajnici zacijelo lakše dočekivati i sudske odluke, bile one nepovoljne kao prije ili povoljne za nju kao posljednja koju je donio Visoki kazneni sud a tiče se ponovnog preispitivanja zakonitosti njenih sočnih mobilnih poruka kao sudskih dokaza (Neke od tih poruka dostupne su u ranijem članku na tu temu). No, i Josipa Rimac, odnosno Pleslić u svoj drugi brak nije ušla kao crkveni miš. Podsjetimo na raniji članak u kojem smo istaknuli kako je naslijedila pola vile  u Vodicama. Inače, prethodno je bila u minusu a ta je spomenuta vila bila blokirana zbog sudskih postupaka o čemu svjedoči naš raniji članak