Jedan od najvećih hrvatskih tajkuna izraslih 90-ih godina prošlog stoljeća bio je i Dragutin Drk, gazda Vindije, Koke, Vindona, impozantnog dvorca i niza drugih tvrtki. Kad je taj zagorski mega poduzetnik preminuo 8. veljače 2021. godine naslijedile su ga udovica Božena Drk i kćeri Dubravka Drk - Mravlinčić i Tamara Drk-Vojnović. Kćeri su zauzele pozicije u nadzornim odborima tvrtki koje su ostale iza smrti oca a uz njih su aktivnu ulogu preuzeli i njihovi muževi Alan Mravlinčić te Saša Vojnović. No, Dubravka Drk je još prije udaje u Varaždinu osnovala tvrtku Perl. Kasnije joj se u tvrtci pridružio i suprug Alan te su preko Perla poduzeli velike investicije na otoku Murteru. Tamo smo na top lokacijama pronašli čak 3 luksuzne nekretnine koje su bile knjižene na varaždinski Perl iako ta tvrtka nije primarno registrirana za trgovinu nekretninama već obavlja poslove dizajna, oglašavanja, izrade promo materijala za Vindiju i ostale tvrte iz njihova carstva. Što se pak tiče nekretninskih pothvata radi se o dvije nekretnine od kojih je jedna moderna kaskadnog tipa s bazenom u Ulici Vlake na Murteru i koja je i dalje u posjedu Perl d.o.o. No, drugu nekretninu, tik do spomenute, sudski su izgubili a treću, modernu vilu s bazenom koja se nalazi tik do vile jedne HDZ-ove državne dužnosnice prodali su poljskim bogatašima. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U Uvali Slanica nalazi se najpoznatija pješčana plaža na Murteru. Stoga ne čudi da je obližnja Ulica Vlake jedna od najprivlačnijih brojnim kupcima dubokog džepa koji si mogu priuštiti nekretninu u tom dijelu Jadrana. Među sretnicima koji su uknjiženi na skupu novoizgrađenu nekretninu nalaze se i vlasnici varaždinske tvrtke Perl, Dubravka Drk Mravlinčić i njezin suprug Alan Mravlinčić. Snimka iz zraka otkriva nam kaskadnu konfiguraciju jedne od nekretnina ali i bazen skriven od očiju znatiželjnika. Znakovito je kako je ta moderna nekretnina, vila s bazenom upisana u vlasničkom listu kao prirodno neplodno zemljište površine 893 m2. Druga susjedna nekretnina koja je bila uknjižena na Perl upisana je kao voćnjak površine 331 m2.

Iz zraka je vidljivo kako se na tom mjestu nalazi zidani objekt. No, ta je nekretnina promijenila vlasnika. Naime, tvrtka kćeri i zeta pokojnog Dragutina Drka tu je nekretninu uknjižila u lipnju 2008. kupnjom od prethodnog vlasnika iz jedne murterske obitelji. No, oko te nekretnine vođen je sudski spor te ju je tvrtka Perl izgubila 'temeljem presude od 2. studenoga 2011. i to Općinskog suda u Šibeniku, Stalne službe u Tisnom'. Na tvrtku Perl su supružnici Drk - Mravlinčić imali  uknjiženu još jednu reprezentativnu nekretninu - vilu s bazenom na Murteru. Ta se nekretnina nalazi tik do vile državne dužnosnice Renate Gubić, šefice 'Zaklade Hrvatska za djecu'. O tom smo netom objavili članak. Dakle, tik do velebne vile dužnosnice Gubić u Ulici Lajci na Murteru nalazi se elitna vila s bazenom koja je bila uknjižena na tvrtku Perl.

U vlasničkom listu upisana je kuća površine 338 m2, dvorište površine 794 m2 i bazen površine 85 m2, sveukupno 1217 m2. Snimka iz zraka otkriva nam da se tu radi o modernističkom zdanju. No, tu su vilu u međuvremenu prodali u travnju 2021. tvrtci Damac Properties čiji su vlasnici Kamil Sebastian Zamerlak, Karina Štajerovâ, Katarzyna Zamerlak i Jarosław Paweł Kadłuczka. Inače, tu je nekretninu tvrtka Perl kupila 2017. od jedne Hrvatice s australskom adresom. Zanimljivo je kako su svi ti nekretninski pothvati poduzeti preko tvrtke Perl koja se inače bavi grafičkim dizajnom. Na web stranici tvrtke piše: 'Perl design okuplja skupinu stručnjaka za grafički dizajn, dizajnerskih entuzijasta. Za nas dizajn nije posao s radnim vremenom. To je naša strast i svakodnevna inspiracija. Vidimo ga u svemu što radimo i tražimo u svemu što nas okružuje. Naša renomirana agencija već godinama isporučuje dizajnerske radove i prezentacijske materijale najviše kvalitete za potrebe poslovnog okruženja.

Dokazano je da odgovarajući dizajn pakiranja proizvoda, dobar logotip ili dizajnirana brošura privlače pozornost potrošača do te mjere da pozitivno utječu na prodaju. Svojim istančanim smislom za dizajn pomoći ćemo vam da se istaknete u moru prosjeka. Svakom projektu pristupamo kao da je riječ o našem vlastitom jer vjerujemo da je dobar dizajn znatno više od samo dobrog izgleda. Za nas je on pokazatelj izvrsnosti. Čast nam je biti dijelom vašeg tima i vašeg uspjeha'. Na istoj web stranici vidljivo je kako tvrtka radi dizajn ambalaže za sve Vindijine proizvode ali i da oslikavaju vozila tvrtki carstva Drkovih nasljednika, izrađuju promotivne materijale poput majica s logotipima proizvoda Vindije i ostalih tvrtki pod njihovom kontrolom. Dakle, iako nigdje ne piše da se Perl bavi ulaganjem u nekretnine, činjenice iz ovog članka nedvojbeno ukazuju i na tu dimenziju, odnosno nepoznatu stranu njihovog poslovanja.