Murter je postao omiljena destinacija brojnih poznatih osoba iz zemlje i inozemstva. Ne čudi kad je to otok a opet povezan s kopnom Tišnjanskim mostom koji se diže i spušta i po čijem se ritmu ravnaju i stanovnici otoka i gosti. Mjesto Betina na tom otoku zapela je prije više godina i nekim od tada najvećim zvijezdama Dinama koje su se dale u akciju i lovu stečenu na terenu uložili u nekretnine. No, zanimljivo je kako nijedan luksuzni apartman u Pačipoljini ne glasi niti na jednog nogometaša već na njihove ljepše polovice. No, jasno je kako su apartmani bračna stečevina i da u njima ljetuju i naturalizirani Hrvat, Argentinac Luis Ibanez ali i njegovi nekadašnji kolege iz Dinama Marin Leovac koji je igrao i za Rijeku a sada se skrasio u Lokomotivi te Ivan Tomečak, koji je nakon Dinama također igrao za Rijeku a sada nastupa za NK Rudeš. Teško da se kod nas može pronaći još takav trio wagsica kakve su njihove supruge - Matea, Anita i Ana - koje su očito toliko dobre frendice da su združenim snagama izgradile apartmansku vilu u Betini, 3. red do mora. Doduše, imale su i partnera, za naše poznate nogometaše, kada su posrijedi njihovi nekretninski transferi, očito nezaobilaznog poduzetnika iz Zagreba, sada sa hvarskom adresom, Florijana Marića Flokija koji je skupa s njima iznio taj projekt. Slijede detalji...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Netom smo objavili priču o Florijanu Mariću koji je s bivšim Vatrenim Jerkom Lekom suvlasnik kompleksa vila s bazenima i pratećim sadržajima nazvan Golden Haven na Murteru. No, nekretninska priča Marića i naših aktivnih i bivših nogometaša nije s tim projektom niti počela a niti će vjerojatno završiti. Marić je sa svojim kumom Darijom Srnom gradio i urbane vile u Zagrebu na atraktivnoj lokaciji a također i s bivšim dinamovcem i kasnije igračem norveškog Rosenborga Dariom Zahorom osnovao zajedničku tvrtku. No, dokument Šibensko-kninske županije koji nosi datum 25. ožujka 2019. jasno ukazuje kako je Florijan Marić s tri poznate hrvatske wagsice (zacijelo znate da je to kratica za žene nogometaša), dakle Mateom Ibanez, Anitom Leovac i Anom Tomečak te kasnije ugašenom tvrtkom 'Plitka vala' zatražio i dobio građevinsku dozvolu za katastarsku česticu na kojoj je iznikla apartmanska zgrada u kojoj vlasništvo dijele žene Luisa Ibaneza, Marina Leovca i Ivana Tomečaka.

Prethodno je Florijan Marić zatražio izmjenu i dopunu građevinske dozvole a viša savjetnica Anica Meić - Sidić objavila je 'javni poziv za uvid u spis predmeta'. Marić je tada prijavio zagrebačku adresu ali je tvrtka 'Plitka vala' ima adresu na Murteru. U 'Plitkoj vali' suvlasnici su bili Florijan Marić, Zagrepčanin Damir Gubić te Dragica Bašić iz Murtera. Tvrtka ali i Gubić uknjiženi su i na susjedne apartmane tik do zgrade u kojoj apartmane dijele žene bivših dinamovaca te tvrtka 'Plitka vala'. Zanimljivo je kako je Trgovački sud u Zadru - stalna služba u Šibeniku brisao tvrtku 'Plitka vala' d.o.o. za promet nekretninama 22. rujna 2020. no apartmani u toj i susjednim zgradama svejedno još glase na tvrtku. Navedimo i kako je ta nekretnina upisana kao kuća površine 224 m2, dvorište 523, dakle sveukupno 747 m2. Upisana je i zabilježba 10. srpnja 2020. godine.

Piše: 'Temeljem čl. 174 Zakona o gradnji zabilježuje se da je za građevinu sagrađenu na kat. čest. .... priložena uporabna dozvola od 28. veljače 2020....'. Upisane su 4 etaže. Prva - 'stambeni prostor S1 - u prizemlju koji se sastoji od više spavaćih soba, kupaona, dnevnog boravka, blagovaone ali i više terasa sveukupne neto korisne površine od 220,04 m2 koja je uknjižena na Anu Tomečak. Druga etaža stambeni prostor na 1. katu sveukupne neto korisne površine stambenog prostora 103,90 m2 a koja je uknjižena na Mateu Ibanez. Treća etaža ima  sveukupnu neto korisnu površinu 271,11 m2 i uknjižena je na Anitu Leovac. Četvrta etaža je sveukupne neto korisne površine na drugom katu i potkrovlju od 417,99 m2 i glasi na 'Plitku valu'. Zbog tih kvadrata znatno premašuje površinu koja je uknjižena u vlasničkom listu kao površina kuće.

Naime, tamo je upisano kako kuća ima površinu od 224 m2 a ovdje vidimo kako je samo jedna od 4 etaže veća od sveukupne površine te kuće. No, to nije problem koji je u našoj nadležnosti. Istaknimo i kako su u tom dijelu Murtera susjedi znali viđati prije nekoliko godina i Marija Mandžukića ali i Andreja Kramarića zv. Krama. Neki su mislili kako su i oni kupili apartmane na istoj lokaciji no mi smo službeno u vlasničkom listu jedne od susjednih nekretnina pronašli samo Boštjana Cesara. Taj slovenski nogometaš inače je igrao i s Jerkom Lekom i s njim je dobar prijatelj. On je od Leke kupio njegov stan u Zagrebu koji se nalazi u urbanoj vili u kojoj je Leko jedan stan darovao bivšoj supruzi Ivi Šarić koja mu je rodila dva sina kad su se razišli a ona se spojila s Brunom Petkovićem kojem je rodila također sina. O tome se više može saznati iz našeg ranijeg članka.

No, s obzirom da je tvrtka 'Plitka vala' izbrisana iz registra nije isključeno da je Florijan Marić još nekog od nogometaša, bivših ili sadašnjih, nagovorio na kupnju apartmana u Betini samo što to nije provedeno u zemljišnim knjigama. Na kraju spomenimo i kako je krajem listopada 2022. Slobodna Dalmacija objavila članak 'OTOCI U ZMAJEVU GNIJEZDU Hajdukovci ‘srušili‘ Google: u dalmatinskom turističkom središtu osvanula je Ulica Marka Livaje! Još je luđe što se u njoj redom nalaze luksuzne vile najljućih mu suparnika'. Zanimljivo je da i dan danas na Google maps, odnosno kartama, piše kako je to Ulica Marka Livaje a zapravo se u hrvatskom katastru i dalje zove Pačipolje.

Očito su fanovi Hajdukovog Marka Livaje uspjeli progurati da se ulica u kojoj su se ugnijezdili nekadašnji dinamovci, odnosno njihove supruge, nazove po suparniku Modrih. Na kraju ćemo još navesti kako Matea Ibanez počasti svoje pratitelje i slikama s Murtera a nedavno je objavila i fotke vrućih zagrljaja sa svojim mužem, Argentincem i naturaliziranim Hrvatom Lusiom Ibanezom koji trenutačno igra za NK Jarun u kojem je trener Jerko Leko. Možda će Ibanez karijeru završiti u tom klubu koji dakle vodi ortak Florijana Marića a koji je njegovoj ženi i još dvije wagsice omogućio efikasne papire i gradnju ljetne rezidencije na Murteru.