Bivši Vatreni, sada trener NK Jaruna, 44-godišnji Jerko Leko u medije nije dospijevao samo zbog svojih podviga na nogometnom treneru već je pažnju javnosti pobudio i brakom s ljepoticom Ivom Šarić s kojom je dobio dva sina, Carlosa i Leona. Brak se raspao a nakon toga Iva je najprije dinamovcu Bruni Petkoviću rodila sina a potom su otišli pred oltar i zakleli se na vječnu ljubav. Krajem veljače 2024. objavljeno je kako je Leko s novom izabranicom, Livanjkom Ivanom, dobio i treće dijete - kćer. No, za razliku od Ive Šarić koja je itekako aktivna na društvenim mrežama gdje objavljuje kako idilične slike iz privatnog života tako i one koje oslikavaju njezin lifestyle, Leko na svom Facebok profilu plasira pretežito samo s nogometnih terena, profi slike ili one gdje je s drugim nogometašima ili sportašima, iz kojih se ne može ništa zaključiti o njegovim poslovnim pothvatima i ulaganjima. No, zato smo se potrudili istražiti i saznati u što je taj nekadašnji Vatreni uložio lovu zarađenu na vrhuncima nogometne karijere. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U svibnju 2022. objavili smo članak pod naslovom: 'BIJEG OD BIVŠE SUPRUGE Jerko Leko prodao pola vile tik do stana Ive Šarić, majke svojih sinova, nakon što je ona rodila nasljednika Bruni Petkoviću'. Leko je stan u vili u Vinogradskoj ulici darovnim ugovorom prepisao na bivšu. Kada se rastao od Ive vjerojatno je želio prekinuti sve elemente fizičke blizine s bivšom suprugom i majkom svojih sinova pa je stan prodao svom nekadašnjem suigraču u Dinamu, Slovencu Boštjanu Cesaru. Taj bivši nogometaš i bivši slovenski reprezentativac, prema riječima samog Jerka Leke, njegov je i dobar prijatelj. Obojica su imali i istog menadžera - Zdravka Mamića koji je obojicu iz Dinama prodao u inozemstvo. Leko je investirao i u stan u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu gdje su mu susjedi bili kolege Mario Mandžukić i Nikola Pokrivač.

No, zanimljivo je kako prigodom uknjižbe luksuznog kompleksa za odmor na Murteru Leko upisao adresu jedne višekatnice iz doba socrealizma u Nalješkovićevoj ulici na zagrebačkom Trnju. No, bilo kako bilo vlasnički list  kompleksa koji na društvenim mrežama polovični vlasnik Florijan Marić zv. Floki reklamira kao Golden Haven ili Zlatni raj, dokazuje kako je Leko s tim kumom Darija Srne napravio izvrstan posao. Naime, njihov turistički kompleks koji se sastoji od vila s bazenima i pratećim sadržajima nalazi se tik do mora na lokaciji Podjasenovac i proteže se na ukupno 3939 m2.

Zlatni murterski raj Leke i Flokija čine stambene zgrade, spremište, nadstrešnica, bazeni, dvorišta, vrtovi..... Posjed su kupili od članova obitelji Pirija iz murterskih Jezera. Otok Murter je inače omiljena destinacija i zbog toga što je blizu Kornata pa svi koji vole jahtariti često odmaraju na samom Murteru ako se umore od obilaska rajskih uvala. K tomu rajski kompleks Leke i Marića nalazi se tik do luksuznog kampa koji se naziva Golden Haven Lux Glamp Resort. Unutar Lekinog i Flokijevog komplkesa nalaze se impozantne vile. Jedna od njih naziva se Vila Maria i njezina se impozantna raskoš može vidjeti u ponudi na njihovim stranicama goldenhaven.hr ili u ponudi agencija poput airpaz.com ili pak myluxoria.com.

Na toj stranici piše kako se Villa Maria na Murteru renta po cijeni od 4,900 € na tjedan. Maksimalni broj gostiju je inače 14 a optimalno 7. Dodajmo da vila ima 7 spavaćih soba i kupaona. Smještena je blizu mora s prekrasnim pogledom. Navodi se kako je idelana za obiteljski odmor. U cijenu je uključeno svakodnevno osnovno čišćenje. Vilu Mariju karakterizira moderan dizajn, ima stol za biljar, Jet Ski, panoramski pogled a tu je  blizina Nacionalnog parka Krka. U kompleksu su i teniski teren, mini golf, vanjska teretana, stolni tenis te dječje igralište je na zajedno korištenje gostima iz 4 vile u sklopu resorta. Plaža je udaljena samo 20 m a toliko je do prvog restorana i kafića. Od centra grada udaljena je 2.5 km.

U sklopu Golden Havena u Jezerima nalazi se ukupno 4 vila. Dakle, Jerko i Floki imaju svaki po dvije vile. Podsjetimo, kako smo o Lekinom ortaku Florijanu Mariću pisali i u članku u kolovozu 2022. koji se odnosio na Maria Mandžukića. Taj je članak objavljen pod naslovom: 'NEKRETNINSKI TRANSFERI Mario Mandžukić u minusu od 574.648 kn zbog luksuzne bračke vile, prije 36.-og rođendana kupio luksuzni prostor od 600 m2 u Zagrebu'. U članku je navedeno kako Mandžukić svoju bračku krasoticu i iznajmljuje u sezoni ali da mu to nije pokrilo tadašnje troškove. O Lekinom partneru u tom članku o Mandži je napisano:

'Iz vlasničkog lista proizlazi kako ju je gradila sada već ugašena tvrtka Navalis nekretnine iz Zagreba Željka Zovka u kojoj su direktori bili Zovko i Florijan Marić. Na vili je bila ovrha zagrebačke tvrtke Arhus Cad protiv ovršenika Navalis nekretnine koja je izbrisana u listopadu 2013. godine. Sljedeći vlasnik od siječnja 2021. bila je Vila Brač koja je preimenovana u Errenta nekretnine. Spomenuti Florijan Marić je biljarist i poduzetnik koji gradi vile preko više tvrtki. Već dugo se druži s našim poznatim nogometašima a s mnogima od njih je i prijatelj. Očito i s Mandžom jer je na Instagram profilu bivši Vatreni objavio zajedničku sliku s Florijanom.'

Inače, Lekin partner je kum Darija Srne i s njim je bio u nekretninskom pothvatu. No, ima i ortakluk s još jednim bivšim nogometašem - Dariom Zahorom. S njim je vlasnik tvrtke Villa Tourism a obojica su u tvrtci i direktori. Sjedište tvrtke je u  zagrebačkom Gornjem Bukovcu. Na Murteru je Floki imao i nekretninski projekt sa suprugama bivših dinamovaca, odnosno gradio je vilu za odmor o čemu ćemo više nekom drugom prigodom.