Krajem travnja prošle godine u sportskim krugovima odjeknula je vijest kako bivši izbornik Kauboja Hrvoje Horvat (46) više nije trener Wetzlara. Tu je vijest tada objavio njemački klub. Horvat je inače 1. veljače prošle godine smijenjen s mjesta izbornika hrvatske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva. Wetzlar je Horvat preuzeo u prosincu 2022. a otkaz je dobio kad je klub bio na 16. mjestu Bundeslige, s dva boda iznad zone ispadanja, dakle u trenucima dok se borio za opstanak. Horvat je prethodno obavijestio Wetzlar kako je prihvatio ponudu inozemnog kluba za iduću sezonu. Mediji su tada citirali izjave sportskog direktora Wetzlara Jasmina Čamdžića. 'Po nama je ovo znak apsolutnog nepovjerenja. Dogovorili smo se da je cilj završiti sezonu tako što ćemo ostati u ligi, a onda razgovarati o budućnosti', navodilo se u priopćenju Wetzlara. "Moramo svim srcem biti uz Wetzlar. Hrvoje je svojom odlukom pokazao suprotno. Horvat je prekršio dogovor svojom odlukom da od 1. srpnja prijevremeno dogovori prelazak u drugi klub. Nadzorni odbor iz tog je razloga jednoglasno navečer donio odluku o prekidu suradnje s Horvatom", pisalo je u priopćenju. Direktor Wetzlara Björn Seipp tim je povodom rekao: "Sada je iznimno važno usredotočiti se na zadatak i svim srcem biti uz Wetzlar. Hrvoje je svojom odlukom pokazao suprotno. Potrebni su nam borci koji će sve napraviti za Wetzlar - naši navijači i sponzori. Treneri su dio toga, pogotovo glavni. Svatko mora biti tu za svakoga, imati energiju za ostvarenje zajedničkog cilja." No, očito njihove riječi nisu nimalo legle Horvatu jer se odlučio za neuobičajeni postupak - tužio je Seippa i Čamdžića. Wetzlar je inače klub za koji je 2015. igrao i naš najbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Iako je stiglo ljeto s tropskim vrućinama na našim sudovima diljem zemlje i dalje se neumorno  radi. O tome svjedoči i službena objava Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. Sudac Ilija Jurčević 10. srpnja objavio je dopis naslovljen na Hrvoja Horvata, rukometnog trenera i bivšeg izbornika naše reprezentacije. Citiramo sadržaj: 'Dana 4. svibnja 2023. podigli ste privatnu tužbu protiv I. okrivljenog Jasmina Čamdžića i II. okrivljenog Björna Seippa zbog kaznenog djela iz članka 149. stavka 2. Kaznenog zakona. Budući da je prilikom prethodnog ispitivanja privatne tužbe utvrđeno da nije propisno sastavljena, to se pozivate sukladno članku 525. stavku 2. u vezi s člankom 78. stavkom 3. Zakona o kaznenom postupku (NN br. ... – dalje: ZKP/08) ispraviti odnosno dopuniti privatnu tužbu u roku osam dana od dana primitka dopisa pozivom na poslovni broj spisa predmeta.

Naime, potrebno je da privatnu tužbu ispravite kako to nalaže članak 342. stavak 1. točka 1. i 2. i stavak 3. ZKP/08 te da jasno opišete djelo koje se svakom okrivljeniku stavlja na teret, iz kojeg opisa moraju jasno proizlaziti sva subjektivna i objektivna zakonska obilježja kaznenog djela, vrijeme i mjesto počinjenja djela te sve okolnosti potrebne da se kazneno djelo što točnije odredi. Osim toga, za nijednog okrivljenika nisu navedeni osobni podaci dostatni za identifikaciju, nije navedena adresa prebivališta ili barem mjesta gdje povremeno žive, odnosno nalaze li se na području RH, kao niti koji jezik razumiju i državljanstvo. Isto tako, potrebno je specificirati dokumentaciju u prilogu privatne tužbe, koja je djelomično na njemačkom jeziku.

Stoga se pozivate da dostavite ispravljenu privatnu tužbu u roku od osam dana od primitka ovog dopisa tako da ona bude podobna za razmatranje. Ako ne postupite sukladno traženju suda i propustite određeni rok za ispravak ili ne ispravite privatnu tužbu tako da bude podobna za postupanje, privatna će se tužba odbaciti sukladno članku 525. stavku 2. ZKP/08' - piše u tom dopisu. Iz sadržaja je jasno kako Horvat goni direktora Seippa i sportskog direktora i trenera Čamdžića koji je inače rodom iz Tuzle, BiH i sad je trener golmana švicarske reprezentacije - za klevetu. No, prije nego što otpočne ovaj neuobičajeni spor očito će Horvat, odnosno njegov odvjetnik Toni Ivandić, morati udovoljiti zahtjevu suda kako bi se proces uopće mogao nastaviti.

Na kraju istaknimo kako je Hrvoje Horvat znan i kao brat Vanje Horvat, nekad Mamić, poduzetnice koja iz braka sa Zoranom Mamićem ima dvoje djece. Vanja je već godinama zaručena za poduzetnika Mladena Vebera koji je direktor Mlinara. Neki je nazivaju najseksi hrvatskom bakom jer joj je kći Nina iz braka s Mamićem podarila unuku Vitu. Njihov otac je i sam rukometni mag, Hrvoje Horvat Cveba, bivši rukometni reprezentativac i nekadašnji zlatni olimpijac. On ima još jednu kćer Jasenku Sparks ex Puc koja je bila supruga pokojnog slovenskog rukometaša Iztoka Puca. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti ishod tog spora jer bi to moglo i drugim trenerima poslužiti kao neki eventualni model budućeg postupanja.