Kada prosječni čovjek uhvati malo vremena od silnog posla i podivljalih cijena da razmisli o svojoj egzistenciji i perspektivama zacijelo nema puno ružičastih misli koje mu se vrzmaju po glavi. Prosječni stanovnik Hrvatske stenje pod teretima kredita, minusima na računima, strepi za svoj posao i krov nad glavom ako ne otplati rate kredita za jedinu nekretninu koju posjeduje. Suočen je s rastućim nezadovoljstvom svoje djece koje na društvenim mrežama gledaju kako živi elita, kako ljeta provode na luksuznim destinacijama, jahtare, posjećuju fensi i skupa mjesta, idu na lude beach i druge partije, troše kao pijani milijunaši.... Teško je danas običnom čovjeku objasniti kako se poštenim radom ne može zaraditi za luksuzni život niti ikakvo rasipništvo. No, s druge strane postoji i druga Hrvatska, ona koja živi u luksuzu, posjeduje skupe višemilijunski vrijedne nekretnine na obali i unutrašnjosti, penthouse u novogradnji u metropoli, koja nema problema s dotrajalim automobilima kojima istječe životni vijek, koji ne muče hrpe neplaćenih računa, koji ne ovise o državnom sustavu obrazovanja jer djeci mogu plaćati privatne škole gdje su obilato privilegirani i pošteđeni raznih patnji, koji djecu uplaćuju kampove u inozemstvu kako sportske tako i one na kojima uče strane jezike..... Takva elita posjeduje i skupe nekretnine na obali, neki od njih te nekretnine rentaju pa se velebni interijeri i eksterijeri mogu vidjeti u foto galerijama svjetskih ili specijaliziranih agencija koje skrbe za VIP turiste. Neki čak imaju tako debele račune da ne moraju uopće rentati svoje skupe vile na obali jer imaju dovoljno novaca da iste održavaju tijekom cijele godine a da ih ne moraju dijeliti s turistima. Istražili smo tko su vlasnici vila u jednoj od najljepših uvala u Hvaru, koje se nalaze na samom kraju u skrovitoj uvali Uljeni bok. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Netom smo objavili priču kako je jedan od najbogatijih Slavonaca Mato Škojo vlasnik zadnje vile s bazenom u nizu u ulici Put Podstina u gradu Hvaru. No, poslije te sjajne lokacije, koju u Hvaru inače zovu Majerovica, nalazi se još jedna elitna uvala s vilama bogataša. Radi se o uvali Uljeni bok u kojoj su čak dvije luksuzne vile na obali upisane na nasljednike komunističkog moćnika i tužitelja Jakova Blaževića. Naime, upisani su njegova kći Maša Blažević Krištović i zet Željko Krištović. O tome smo već pisali i ranije u članku pod naslovom: 'TAJNA JUGO VEZA Najbogatiji Dalmatinac Branko Roglić renta luksuznu hvarsku vilu s plažom na uzurpiranom pomorskom dobru unuka Jakova Blaževića za 2.200 eura na noć'. U podnaslovu je navedeno: 'Vila Camelia ima privatnu plažu, bazen i senzacionalno uređenje, do nje se nalazi još jedna više nego luksuzna vila koja je uknjižena na Željku Krištovića, zeta Jakova Blaževića odnosno supruga Dubravke Blažević, kćeri komunističkog moćnika koji je pokopan 1996. na Mirogoju'.

U međuvremenu zet pokojnog moćnika Jakova Blaževića ugradio je novi još ljepši i luksuzniji bazen. Jednu od dvije vile i osobno iznajmljuje preko obrta koji je nazvao Oceanus a pod tim imenom je i sama grandiozna vila dostupna za unajmiti. Na stranici Bookinga vidjeli smo kako piše da je vila sada u ovom dijelu sezone dostupna za rezervaciju po cijeni od 2.700 eura na noć. Podsjetimo i kako smo ranije pisali i o njihovom sinu, unuku Jakova Blaževića.  Radi se o članku pod naslovom: 'DJED TUŽIO A UNUK BRANI Unuk Jakova Blaževića, čiju je mamu Papa Pio XII. izopćio iz Crkve zbog Stepinca, renomirani je odvjetnik u Parizu, New Yorku i Rijadu'. U podnaslovu smo naveli: 'Luka Krištović - Blažević odrastao je u Parizu s roditeljima, Mesićevim prijateljem Željkom Krištovićem - Krisom, mamom Dubravkom i sestrom Mašom, diplomirao je u Parizu i New Yorku prije nego što je postao partner u White & Case LPP' No, tik do dvije vile koje su uknjižene na nasljednike Jakova Blaževića nalazi se, također, prvi red do mora, i posjed Vladimira Bilandžića i Svetlane Bilandžić Božinović.

Radi se o sinu i kćeri pokojnog akademika Dušana Bilandžića, inače nekadašnjeg  bliskog suradnika Ivice Račana te potpredsjednika Republike Hrvatske 1990., kojega je na tu funkciju postavio osbno predsjednik Tuđman. U vlasničkom listu njegov sin Vladimir Bilandžić upisan je s beogradskom adresom, jer tamo inače i živi, a kći Svetlana upisana je s adresom te nekretnine u Hvaru. Njihov hvarski posjed na toj elitnoj lokaciji uknjižen je kao kuća površine 91 m2 i dvorište površine 309 m2, dakle sveukupno 400 m2. Nije tu kraj popisu moćnih vlasnika u Uvali Uljeni bok. Tik do mora, s druge strane uvale smjestila se velebna ljetna rezidencija zagrebačkog tajkuna Josipa Kordića. On je poznat i po tome da je dugo godina bio vlasnik najskupljeg rezidencijalnog posjeda u Zagrebu, vile na Cmroku s pripadajućim zemljištem, voćnjacima i šumom a koju je kasnije uknjižio hercegovački tajkun.

O tome smo pisali u članku pod naslovom: 'RAZVODI se ultra BOGATI Danko Ćorić od supruge Linde, kako će podijeliti najskuplje vile u Zagrebu, Sv. Nedelji, na Jadranu, Supersport, dubrovački hotel i ostatak MILIJUNSKOG carstva'. Posjed je uknjižen s površinom od  515 m2, od toga je vila 233 m2 a dvorište površine 282 m2. Inače, ta je vila bila uknjižena na Josipa i Danijelu Kordić, potom je bila preknjižena na Josipa, Stelu i Timona Kordića a zatim je darovnim ugovorom prepisana na članicu dinastije Kordić - Dubravku Augustine. U svakom slučaju u našoj lijepoj Hrvatskoj egzistencijalnih briga koje muče prosječne stanvnike nemaju vlasnici grandioznih vila na Jadranu, na top destinacijama bok uz bok tako stoje vile potomaka moćnika iz doba SFRJ i svih koji su se obogatili od osamostaljenja Hrvatske. Među njima su i vile onih koje je general Ljubo Ćesić - Rojs okarakterizirao kratko i jasno izjavom 'TKO JE JAMIO, JAMIO'. A za  mnoge druge mali podsjetnik na krilaticu 'tko ima para kupa se u moru, tko nema, može i u lavoru'.