Još uvijek se slažu dojmovi nakon fantastičnog koncerta posvećenog neprežaljenom Oliveru Dragojeviću a koji je emitiran na HTV-u, na 6.obljetnicu njegove smrti. Vela Luka na Korčuli bila je krcata Oliverovim obožavateljima koji su potegnuli iz svih dijelova svijeta kako bi nazočili tom velebnom događaju. Koncert je okupio elitne hrvatske glazbenike koji su izvodili nezaboravne hitove splitskog glazbenika koji je preminuo 29. srpnja 2018. u splitskom KBC-u nakon borbe s teškom bolešću. Oliver je pokopan 1. kolovoza na Groblju sv. Roka u Veloj Luci koju je obožavao i u kojoj je provodio odmor kad nije bio sa suprugom Vesnom i obitelji na brodu. Iza Olivera ostala su i tri sina: Dino, Damir i Davor, snahe: Nevena, Vanda i Karmen te tada 5 od ukupno 7 unuka jer se dvoje rodilo nakon njegove smrti. Još jednom se vidjelo kako je Oliver bio obljubljen i da su njegovi hitovi pronašli put do srca i duša njegove silne publike. Pjevač je ostavio veliku prazninu svojim odlaskom s ovog svijeta ali zacijelo i trag u beskraju zbog čega se i velolučki spektakl zove upravo tako. No, život ide dalje pa tako i Oliverova udovica i sinovi moraju skrbiti za svoju i egzistenciju obitelji. U tome su vrlo uspješni. Stekli su vrijedne nekretnine u Splitu i na Korčuli a neke od njih i iznajmljuju. Oliverov sin Davor Dragojević (46) u prekrasnoj Prižbi u Blatu na Korčuli, prvi red do mora izgradio je luksuzno carstvo za odmor, vilu s bazenom koju renta bogatim turistima. Nekretninu je uspio urediti u vrijeme dok se Oliver borio s teškom bolesti i ležao u splitskoj bolnici, krajem ljeta 2018. godine. Oliver nije dočekao da uživa u toj krasotici, no ipak je samo mjesec dana nakon što nas je napustio vila Carmen otvorila svoja vrata i predstavljena u Slobodnoj Dalmaciji kao vrhunska nekretnina. Doduše u članku nije otkriveno kako se radi o vili s bazenom njegova sina Davora. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Legendarni Oliver Dragojević fizički je otišao s ovog svijeta 29. srpnja 2018. godine. No, njegove pjesme, njegov duh i lik ostali su duboko utisnuti u dušama, srcima i sjećanjima milijuna ljudi. Njegov odlazak je zacijelo najviše pogodio njegovu obitelj, udovicu Vesnu i tri sina, snahe, unuke... koji su sinoć bili u Veloj Luci na spektaklu pod nazivom 'Trag u beskraju'. No, kao što smo uvodno rekli Oliverova obitelj morala je krenuti dalje i nakon njegove smrti. Tako je njegov sin Davor dok se pjevač borio s neizlječivom bolešću uspio privesti kraju uređenje velebne vile s bazenom tik do mora u Prižbi na Korčuli. Vila je predstavljena u Slobodnoj Dalmaciji samo mjesec dana od pjevačeva ukopa na groblju u Veloj Luci. O tome svjedoči naslov: 'PROSTORIJA POGLED KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA Kuća koja ne odudara od estetike otoka: zavirite u unutrašnjost korčulanske ljepotice! Evo kako se živi s morem pod nogama i nebom na prozorima'.

U članku nije naveden identitet vlasnika, Davora Dragojevića, Oliverovog sada 46-  godišnjeg sina ali je napisano sljedeće: 'Iako se na turističkoj karti Jadrana, kao ni samog otoka Korčule, poluotok Prižba ne ističe kao posebno razvikana lokacija, gostiju koji cijene iskonsku ljepotu ovog mirnog kutka ne nedostaje. Štoviše, uz one vjerne koji se svojim domaćinima vraćaju desetljećima, prenoseći naviku i prijateljstvo na nove generacije, sve su češći i oni koji slijedom dobre preporuke predah od svakodnevice pronalaze upravo ovdje. Ne čudi stoga što je, uz samu šljunčanu plažu, koja se proteže "korijenom" poluotočića, a čijih desetak kuća leđa čuva borova šuma, od pogleda krijući mnoge hridi kao stvorene za uživanje u osami, niknula i vila "Carmen". Uživajući u jedinstvenoj lokaciji, s plažom na dlanu, morem pod nogama i nebom na prozorima, s krajolikom se stopila oblikom i bojom....' - objavila je Slobodna o vili Oliverovog sina mjesec dana nakon pjevačeva pokopa.

U međuvremenu ta se nekretnina etablirala na tržištu luksuznih vila za odmor. Dostupna je za rezervacije preko više booking stranica a posjeduje i vlastiti Facebook profil. U zemljišnim knjigama pronašli smo dokaz kako se Oliverov sin Davor 'Koža' Dragojević, rođen 1978., uknjižio kao vlasnik na taj posjed koji je nekad bio vinograd. Iz vlasničkog lista smo saznali kako je ta nekretnina upisana kao dvorište površine 279 m2, bazen 36 m2, pomoćna zgrada 19 m2, oranica površine 389 m2 te glavna zgrada od 77 m2. Vila Oliverovog sina u Prižbi na Korčuli reklamira se s pozicijom 'direktno na plaži'. Uz opis vile na jednoj stranici pronašli smo sljedeće: 'Prekrasan pogled na more. Obiteljski odmor. Moderan dizajn. Paket dobrodošlice. Grijani bazen. Mediteransko okruženje. Sauna. Panoramski pogled. Trampolin...'.

Navodi se kako je plaža na 2 metra a trgovina na  200 m. Prvi restoran udaljen je 100 metara a kafić 30 metara. O vili koja je dobila ime po Oliverovoj snahi, Davorovoj supruzi Karmen piše: 'Vila Carmen Prižba pravi je raj za sve one koji vole uživanje u prekrasnom mediteranskom okruženju. Vila je smještena na samoj plaži i tek par koraka dijeli vas od kristalno čistog Jadranskog mora. Nalazi se na otoku Korčuli, na mirnom području, a posjetitelje će bez daha svakako ostaviti i panoramski pogled na ljepote otoka. Maksimalan kapacitet ove vile je osam osoba, a pri dolasku pripremljen je i paket dobrodošlice'. Istaknuto je i kako gostima stoje na usluzi 24 sata na dan, da se bazen redovito čisti a tu je pogled na more iz spavaće sobe.

Maksimalni broj gostiju je 8 kojima na raspolaganju stoje 4 spavaće sobe i 5 kupaonica. U oglasu se navodi kako je površina kuće 180 m2 iako je u vlasničkom listu upisano tek 77 m2. U sezoni od 7. srpnja do 16. kolovoza vila se može unajmiti po cijeni od  850 € na noć, odnosno po cijeni od 5,9507 € tjedno. Potom cijena od 17. kolovoza pada pa tjedni najam iznosi 4,9007 €. Cijena od 25. kolovoza do 30. kolovoza iznosi  5,600 za 7 noćenja. Od 31. kolovoza do 6 rujna cijena izno 4,480 € za 7 noćenja. U svakom slučaju zacijelo ima puno zainteresiranih ali i gostiju dubokog džepa koji si to mogu priuštiti. U tu cijenu uključen je i PDV i turistička pristojba.