Kraj je srpnja i mnogi su već na Jadranu ili negdje na odmoru. Velika većina prosječnih građana Hrvatske ali i Europe ne može se načuditi cijenama na hrvatskoj obali. Nisu poskupjeli samo apartmani, hotelski smještaji, kampovi....već se cijene penju u nebo i kad su posrijedi ugostiteljske usluge, najam ležaljki i suncobrana, rekvizita za rekreaciju..... Čini se da će uskoro velika većina građana naše zemlje samo maštati o Jadranu. No, ima i onih koji su uspjeli zaraditi milijune pa ne moraju strepiti od toga gdje će na odmor. Veliki broj vlasnika velebnih vila svoje luksuzne nekretnine s bazenima, saunama, spa i gym sobama.... na Jadranu daje i u najam po cijenama od kojih boli glava obične smrtnike. No, neki su dovoljno bogati da svoje ljetne rezidencije ne moraju dijeliti s turistima kojima ih iznajmljuju. Među takvima je i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije koji svoju vilu u Kožinu pokraj Zadra ne renta. istražili smo tko su njegovo susjedi koji također svoje luksuzne kvadrate prvi ili drugi red do mora u toj elitnoj destinaciji ne moraju rentati. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Potkraj studenog 2022. u vrijeme dok su Vatreni bili na Svjetskom prvenstvu u Kataru objavili smo članak koji se ticao luksuzne jadranske nekretnine Luke Modrića. Objavljen je pod naslovom: 'NEVOLJE VANJE MODRIĆ Ženu Luke Modrića traži zagrebački sud, snašla je ovrha zbog dugova na vili kapetana Vatrenih u zadarskom Kožinu'. U uvodu smo naveli: 'Tik do plaže u Ulici Podgajnice u elitnom zadarskom naselju Kožinu  nalazi se luksuzna vila s bazenom kapetana Vatrenih Luke Modrića i njegove supruge Vanje. Uknjižena je na supružnike po pola no ipak o računima očito skrbi supruga našeg proslavljenog reprezentativca dok računi glase na nju. Kako obitelj Modrić živi u Madridu a u Hrvatskoj posjeduju brojne nekretnine nije čudo da ponekad propuste platiti račune pa se isti nagomilaju'.

Ovo ljeto mediji su zabilježili kako je kapetan Vatrenih došao s obitelji na plažu kod hotela Pinija u Petrčanima. Vjerojatno je kapetan došao na tu plažu zbog djece jer je ispred veliki aquapark. Vatreni Modrić objavio je tada na Instagram profilu sliku na kojoj grli suprugu Vanju i to snimljenu navečer na terasi restorana Bracera koji se nalazi u luksuznom resortu Falkensteiner u susjednoj Punta Skali. Uz sliku je napisao 'Happy Birthday My Love' što znači da je tog 18. srpnja Vanjin 42. rođendan odlučio proslaviti tako što je s obitelji taj dan bio na plaži kod Pinije a navečer su s društvom slavili u tom otmjenom restoranu s vrhunskim delicijama tik uz more u Punta Skali. Do tih je destinacija obitelj Modrić zacijelo stigla iz njihove luksuzne vile u Kožinu koja se nalazi tek 15-ak minuta vožnje autom. 

Modrići ne rentaju svoju vilu tik do mora u Kožinu kada ne borave u njoj za razliku od bivšeg Vatrenog, a sada člana Hajduka Ivana Rakitića. O njegovoj velebnoj vili na Šolti pisali smo krajem lipnja u članku pod naslovom: 'BAJKA BIVŠEG VATRENOG Luksuzna vila s bazenom Ivana Rakitića na Šolti koju je nazvao po supruzi Raquel košta 1.150 € na noć, 1 detalj u toj rezidenciji dostojnoj kraljeva sve će zapanjiti'. No, u našoj zemlji nisu jedino vrhunski nogometaši ti koji mogu zaraditi za velebne vile. Naime, u Modrićevu susjedstvu u Kožinu nalaze se vile koje nimalo ne zaostaju za njegovom. Odmah iza njegove je vila na koju je uknjižena zagrebačka poduzetnica Vesna Ramljak, bivša vlasnica Sancta Domenice. Ona posjeduje vilu s krovnim bazenom koja je uknjižena kao stambena zgrada s dvorištem ukupne površine 830 m2 i to bez centa kredita.

U susjedstvu Modrićeve vile i to tik do mora je luksuzna nekretnina s dvorištem uknjižena na Mirjanu i Ivana Mučnjaka, suvlasnike i direktore zagrebačke tvrtke Elicom koja održava javnu rasvjetu u hrvatskoj metropoli. No, obitelj Mučnjak posjeduje još jednu vilu i to s bazenom, drugi red do mora a koja se graniči s njihovom privatnom vilom. Ta druga nekretnina uknjižena je na njihovu tvrtku Elicom. U vrijeme dok je zagrebački gradonačelnik bio Milan Bandić često se pisalo kako Elicom ima monopol na održavanje gradske rasvjete i da na tome zarađuju milijune. No, očito taj biznis cvjeta jer da nije tako ne bi imali tako skupe nekretnine tik do kapetana Vatrenih i zvijezde Reala za kojeg je poznato kako je zaradio desetine i desetine milijuna eura. Inače, prije nekoliko godina izbio je skandal jer je ispred vile Modrićevih izgrađen bespravni mul ali kapetan je demantirao da on stoji iza te ilegalne gradnje na pomorskom dobru.