Iako su još mnogi taoci iluzije kako poznatima u Hrvatskoj cvjetaju ruže, surova stvarnost to svaki dan demantira. Na našu listu ovršenih i bankrotiranih svakodnevno pristižu prvaci estrade, vrhunski profesionalci, nekadašnji šampioni, bivši i sadašnji Vatreni, brojne legende estrade, sporta, bivši tajkuni, ministri, saborski zastupnici.... Ponekad nam se čini da je ovršenih toliko u našoj zemlji da bismo mogli oboriti svjetski rekord ili ući u Guinnessovu knjigu rekorda kad bi postojala ta kategorija. Postavlja se pitanje zašto je to kod nas tako. Jesmo li nacija koja ne voli plaćati režijske troškove (jer najviše je ovrha zbog neplaćenih komunalija ali i telekom usluga) ili smo zemlja u kojoj ni vrhunski profesionalci ako su pošteni ne mogu zaraditi dovoljno za astronomske životne troškove? Što god da je u pozadini nikome nije jednostavno kad ga sustigne sudska ovrha jer ona u pravilu znači dospjeli dug uvećan za troškove odvjetnika i javnog bilježnika. Upravo to se opet dogodilo Neni Ninčeviću, tvorcu nezaboravnih hitova uključujući svakako i Vagabundo, Stvari lagane, Blago onom tko te ima..... Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Početkom veljače 2021. prvi put smo pisali o ovrsi koja je sustigla Nenada Ninčevića. Radilo se o članku pod naslovom 'Neno Ninčević i Goran Bregović pred ovrhama zbog dugova'. U međuvremenu su Ninčevića, osim ovrha, sustigle i druge nevolje. O tome svjedoči članak iz siječnja 2023. pod naslovom: 'DUGOVI LEGENDE ESTRADE Nakon sudske presude zbog crvenog i prometne nesreće Neni Ninčeviću stigla i ovrha zbog hrpe neplaćenih računa iz 2021.'. No, netom je legendarni hitmejker opet završio na sudu zbog dugova koji sežu u proljeće 2021. godinu. Naime, prema evidenciji Čistoće, tvrtke iz sasatava Zagrebačkog holdinga, Ninčević im nije plaćao mjesečne račune od travnja 2021. godine pa sve do rujna 2023. godine.

Samim tim dug se popeo na iznos od 179,82 eura uvećano za zakonske zatezne kamate koje teku od 15. siječnja 2024. pa do isplate skupa s  prethodno obračunatom kamatom u iznosu od 15,89 eura koja je obračunata 14. siječnja ove godine. Od Ninčevića se očekuje podmirenje duga u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi, zajedno s troškovima postupka u iznosu od 25 eura. Sreća da Čistoća ne angažira vojsku skupih odvjetnika kao neke druge tvrtke pa se tako troškovi ne dupliraju. Rješenje o ovrsi nad Ninčevićem donijela je zagrebačka javna bilježnica Vlasta Zajec i to 6. svibnja ove godine. No, kako se Ninčević dosad nije angažirao na podmirenju duga ovrha Čistoće završila je na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

Ukoliko legenda estrade ne plati dospjeli dug za odvoz smeća onda će Čistoća startati s drugom mjerom, ovrhom općenito na njegovoj imovini. No, vjerojatno će slavni glazbenik pronaći način da ovrhu riješi unatoč tomu što je sezona odmora i što su nas zahvatile tropske vrućine. Naime, Ninčević dug može platiti i iz Splita, nije nužno da potegne do Zagreba da riješi ovo trogodišnje neplaćanje odvoza smeća za svoj zagrebački stan.