Malo koji vlasnički list ilustrira uspon i pad pojedinih hrvatskih dinastija kao što je to slučaj sa znamenitom vilom na dubrovačkim Pločama koja je na vrhuncu moći Ivice Todorića bila njegovo osobno vlasništvo. Potom je bivši hrvatski tajkun No1 tu istu vilu u travnju 2013. prepisao darovnim ugovorom na sina Ivana Todorića. Vila koja se nalazi nadomak znamenite tvrđave Revelin u Dubrovniku 17. ožujka 2017. dobila je novu vlansicu - Iris Valentić, suprugu Ivana Valentića, sina jedinca bivšeg HDZ-ovog premijera, sada pokojnog Nikice Valentića. Ona je pak tu vilu uknjižila kupoprodajom. Zanimljivo je kako je Ivan Todorić bio kum njenom mužu na njihovom zagrebačkom vjenčanju prije 15 godina. No, početkom rujna 2019. ta dubrovačka ljepotica, obnovljena kamena vila s bazenom i terasama s pogledom na srce Dubrovnika, dobila je novu vlansicu, tvrtku Villa Revelin sada sa sjedištem u Makarskoj. Sudreg nam otkriva kako je vlasnik vile hercegovački tajkun Renato Korać a da je direktorica Dubravka Dodig iz Međugorja. No, oglasi iz kojih je vidljivo kako se ta vila sada renta za 5.600 eura tjedno otkrili su nam sve dragocjenosti koje su deponirane u njoj i koje opravdavaju tako visoku cijenu najma. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Hrvatske plaže ove godine nisu prenapučene strancima ali ni domaćim turistima. Iako se to ne može zaključiti iz nekih medijskih izvješća čini se da će sezoma debelo podbaciti jer je Hrvatska proglašena preskupom destinacijom u više relevantnih zapadnih medija. Za one koji dođu do hrvatskih obala Jadrana nije teško zaključiti kako su cijene podivljale od uvođenja eura pa je tako u brojnim običnim beach barovima mala kava s mlijekom već od 2,5 eura a šalica Nescafea od 3,5, preko 4,2 pa i više eura. Da ne idemo sada u analizu kako je vidljivo da turisti na plažama više ne jedu ni voće masovno kao prije jer je cijena marelica u srednjoj Dalmaciji 4, 5 ili više eura. Svima je jasno kako je prosječnom građaninu Hrvatske ali i Slovenije, Austrije, Češke, Mađarske.... nedostižno ljetovati na skupljim destinacijama poput Dubrovnika. No, za one dubokog džepa koji se odluče ljetovati na jugu Hrvatske a pritom imaju debeli konto zacijelo će biti štos ljetovati i u vili koja je nekada bila Todorićeva ljetna destinacija a potom se zvala Vila Žunec.

Naime, kao što je uvodno napisano nakon Todorića vlasnica je bila Iris Valentić koja je zapravo kćer dubrovačkog poduzetnika Srećka Žuneca pa se u njenoj eri ta ljetne rezidencija zvala vila Žunec. Sad se pak zove vila  Revelin jer je to tako odlučio njen aktualni vlasnik Renato Korić koji ju je uknjižio preko tvrtke Villa Revelin d.o.o. sa sjedištem u Makarskoj. U oglasu za tu ljetnu krasoticu navodi se kako u njoj može boraviti optimalno 8 gostiju u 4 sobe s 5 kupaona. Vila se nalazi na 200 m od plaže. U oglasu je istaknuto kako vilu krasi i prekrasan pogled na more. Navedeno je kako se obavlja osnovno čišćenje svaki dan te da je na raspolaganju i privatno osoblje. Osim savršenog interijera gosti imaju i bazen, saunu, dvoranu za vježbanje a tu je naravno i hidromasažna kada kako bi osjećaj odmora i opuštanja bio cjelovit. Citirat ćemo rečenice kojom se opisuje ta vila: 'Sa spektakularnim pogledom na istoimenu tvrđavu ističe se vila Revelin do koje se dolazi Vratima od Ploča - istočnim ulazom u dubrovački Stari Grad.

Ova dubrovačka ljepotica sastoji se od 4 luksuzne spavaće sobe s privatnim kupaonicama i ukupno može smjestiti 8 gostiju. Građena je u 18. stoljeću i s kombinacijom modernog i tradicionalnog dizajna, zadovoljit će svačiji ukus. Gosti mogu s terase uživati u zalasku sunca i nevjerojatnom pogledu na tvrđavu Revelin slušati glazbu iz popularnog kluba Revelin gdje se susreću prošlost i sadašnjost. Ova zapanjujuća vila s povijesnim šarmom i umjetninama proteže se na 300 m2 na dva kata. Luksuzni dizajn i dalmatinski kamen odaju život i stil Dalmatinaca. Stilski interijer sadrži potpuno opremljenu kuhinju s blagovaonicom, dnevnom sobom, privatnu teretanu, saunu, jacuzzi i toalet. Gosti se mogu opuštati uz bazen s vodenim slapom te uživati na ležaljci u prekrasnom vrtu s čarobnim pogledom. Cijena uključuje osnovno dnevno čišćenje, održavanje bazena i dostupnost domaćina vile 24/7.

Prijevoz do zračne luke, predopskrba vile, privatni kuhar, batler, dadilja, wellness i beauty usluge, najam luksuznih brodova, aktivnosti i izleti mogući uz nadoplatu. Učinite svoj odmor u vili Revelin nevjerojatnim i uživajte u vrhunskoj lokaciji starog grada Dubrovnika' - piše u oglasu. Inače, Reno Korać postao je poznat široj javnosti ne samo kao kladioničarski mag iz Hercegovine već i kad je posudio Zdravku Mamiću golemu lovu da plati dug prema RH. No, zanimljivo je kako on i ne odsjeda baš u svojim vilama već preferira drugu vrstu iskustva poput vjerničkog hodočašća. O tome smo pisali ranije u članku pod naslovom: 'DOK SU DRUGI KRSTARILI Reno Korać koji je Mamiću posudio 44,5 milijuna kn u 4 tjedna hodočašća Putem sv. Jakova propješačio 850 km, ušao u drugu dimenziju'. O Koraću smo pisali ranije u članku pod naslovom: 'TAJNE VLASNIČKOG LISTA Hercegovački tajkun Renato Korać, nakon Todorića, dijeli dragulj Dubrovnika s nasljednicima Vlade Divljana iz idola'. Naime, taj smo članak temeljili na vlasničkom listu iz kojeg je vidljivo kako je čestica koja obuhvaća bivšu Todorićevu pa Valentićkinu dubrovačku vilu zemljišno povezanu sa susjednim na kojima  se pojavljuje i obitelj legendarnog beogradskog glazbenika.

Tajkun Korać vlasnik je i stana u Ban centru u srcu Zagreba nadomak Jelačić placa što ne čudi jer je tamo jedan od vlasnika i njegov dugogodišnji prijatelj, hrvatski nogometni izbornik. O tome smo pisali u ožujku 2021. u članku pod naslovom: 'Zlatko Dalić posjeduje skromni stan u Ban centru: doznajte tko je sve platio 7.000 € m2'. Zanimljivo je kako je golemi interes naših čitatelja ranije izazvao i članak pod naslovom: 'Majka Renata Koraća koji je dao 44,5 milijuna kn Zdravku Mamiću umrla je u 93-oj a rodila je kladioničarsku dinastiju'. Znakovit je i vlasnički slijed i promjene direktora u tvrtci Villa Revelin. Prvo, tvrtka je osnovana 24. prosinca 2019. godine. Prvi vlasnik bila je austrijska tvrtka XEBE Beteiligungs GmbH iz Beča čiji je vlasnik i direktor Martin Kutschera. Direktorica je bila odvjetnica Mateja Kolovrat. No, zanimljivo je kako je Kolovrat na poziciji direktorice zamijenio u siječnju 2021. Damir Habijan, nekadašnji varaždinski odvjetnik, potom saborski zastupnik HDZ-a pa ministar gospodarstva te konačno sadašnji ministar pravosuđa.

Habijana je u listopadu 2020. zamijenila Varaždinka iz Odvjetničkog ureda Uskoković i partneri a za koju je ranije bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović lobirala  da postane ministrica pravosuđa no to nije bila. No, zato je bila upraviteljica državne Zaklade za pomoć djeci Vita i to u periodu 2021.-2022. g.. Podsjetimo kako je Reno Korać bio donator Kolinde Grabar Kitarović a s njom je i više puta slikan u srdačnom ozračju. Konačno, u tvrtci Villa Revelin 27. kolovoza 2021. došlo je do promjene vlasničke strukture u sadašnjem obliku. Renato Korać se upisao kao vlasnik a Dubravka Dodig kao direktorica. Tako je okončan vlasnički slijed koji je počeo s Ivicom Todorićem, išao preko Ivana Todorića do Iris Valentić te završio na tvrtci Villa Revelin. Na kraju istaknimo i kako je spomenuta austrijska tvrtka XEBE Beteiligungs GmbH upisana kao vlasnica tvrtke Villa Minčeta sa sjedištem u Gradišćanskoj ulici u Zagrebu. U toj je tvrtci direktorica Mateja Kolovrat. No, na istoj adresi 5-sobni penthouse ima i spomenuta Iris Valentić kao i njen muž, sin pokojnog HDZ-ovog premijera Nikice Valentića. Slučajno ili ne, procijenite sami.