Tek što je vlasnik PPD-a Pavo Vujnovac preuzeo apsolutnu kontrolu nad Fortenovom odjeknula je vijest kome će prepustiti dio te kompanije koju je gostujući u Dnevniku HRT-a nazvao AGRI. Riječ je o poslu vrijednom 330 milijuna eura za koliko bi Podravka trebala preuzeti taj dio Fortenove. Dakle, radi se o poljoprivrednom dijelu Fortenove, kompanijama koje su vrlo važne za Slavoniju, nekadašnji kombinati Vupik, Belje i PIK Vinkovci, nešto što je u jednom trenutku hrvatska Vlada prepustila bivšem gazdi Agrokora Ivici Todoriću sada će dobiti novog gazdu - Podravku. Bivša potpredsjednica hrvatske Vlade koja je odigrala i ključnu ulogu u razvlašćivanje bivšeg gazde Agrokora - Todorića - procesa koji je znan kao 'lex Agrokor, zbog čega je dugo godina trpjela kritike iz više izvora, od medija do oporbe, tako sada dolazi u poziciju da ima izravne benefite za Podravku od nečega u čemu je sudjelovala dok je bila dio vladajućeg establišmenta. No, i Martina Dalić, ma koliko moćn bila, najprije kao dužnosnica a potom kao šefica koprivničkog giganta - Podravke - ipak je u konačnici samo žena, majka i supruga. I ona ljeti nekamo mora pobjeći a ima i gdje - tu je vila koju posjeduje sa suprugom, bivšim direktorom Ine Nikom Dalićem koji je odletio iz vrha te kompanije nakon plinske afere teške milijardu kuna. Prošle godine snimali smo njenog muža Dalića koji je šetao istim putem i odlazio na iste plaže kod hotela Pinija u Petrčanima, no bez mobitela. Snimajući Martinu Dalić uspjeli smo uhvatiti i nekoliko nezaboravnih kadrova. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Svake godine Martina Dalić i njen muž, bivši Inin moćnik, ljetuju u Petrčanima kraj Zadra, otkako tamo imaju vilu. Imali smo prigodu snimiti Martinu Dalić ali i njenog muža proteklih godina, tijekom njenog ljetovanja u tom malom turističkom mjestu, u najrazličitijim izdanjima. Primjerice u srpnju 2021. snimili smo trenutke kad je zastenjala na šumskoj stazi prema Falkensteinerovom luksuznom resortu u Punta Skali, tik do Petrčana. Snimili smo ih i zajedno, iako te godine nije bilo najezdi komaraca nešto je očito iritiralo moćni par pa se tako Martina Dalić češkala po leđima a njen muž po stražnjici. Niku Dalića uspjeli smo snimiti i u vrijeme dok je bio jedan od najplaćenijih direktora u Hrvatskoj a koji je k tomu imao luksuz da na plažu ne ide s mobitelom već uvijek u istim kupaćim gaćama a i Martinu Dalić u starim sandalama. No, imali smo prigodu proteklih godina snimiti Martininog muža Niku Dalić kad je ljetovao u Petrčanima bez nje.

Naime, dok je imala zdravstvenih teškoća i bila bez vodeće pozicije, dok je sa štakom kročila zagrebačkom špicom snimili smo dok nitko nije primjećivao Martinu Dalić kao da je okužena ali i trenutke kad je objavljeno kako preuzima Podravku pa su joj odmah uslijedili 'uleti' na cesti u zagrebačkoj Tkalči što se jasno vidi u našoj fotoreportaži. Danas smo imali jedinstvenu priliku snimiti Martinu Dalić dok se zamaskirana velikim slamnatim šeširom šetala kompleksom uz hotel Pinija u Petrčanima. Najprije je došla do plaže u hladovinu ispod bora i zurila u ružičasti iPhone Pro. Dalićka je potom odšetala stazom prema javnoj plaži u Petrčanima i dok je hodala nije prestala zuriti u mobitel. U jednom trenutku prepoznala ju je jedna gospođa i kad je to šefica Podravke skužila odmah je natukla još više svoj slamnati šešir i ubrzala korak.

Imali smo i jedinstvenu priliku snimiti trenutak kad je Martinu Dalić nešto zasvrbjelo u predjelu stražnjice pa se nije libila rukom počešati to mjesto iako je bila na javnom mjestu. Potom je zadovoljno krenula dalje ali i dalje neprestano  zureći u mobitel. Kako i ne bi kad je danas objavljena vijest desetljeća za Podravku a to je da Fortenova s njima dalje pregovara oko prodaje onog što je Pavo Vujnovac u Dnevniku HRT-a nazavo AGRI - dakle poljoprivrednog sektora, što znači PIK-a, Belja i Vupika. Ako ste mislili kako je šefica koprivničkog giganta tu vijest dočekala negdje u kompaniji koju vodi - prevarili ste se - ona je tu vijest  konzumirala preko zaslona mobitela na šetnici u Petrčania. Pritom treba naglasiti kako Dalićka nije vodila razgovore uživo već je isključivo razmjenjivala poruke.