Sinoć su oči gotovo cijele Hrvatske bile usmjerene na HRT-ov studio u kojem se komentirala utakmica s Talijanima, kako prije razočaravajućeg povijesnog sraza tako i nakon što smo remizirali s protivnicima 1:1. U studiju su uz voditelja bili bivši nogometaš a sada trener Tomislav Ivković, bivši nogometaš Joško Jeličić i novinar Anton Samovojska. Sve je dojmila izjava bivšeg Vatrenog Joška: 'Luka Modrić ima 39 godina, 178 nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Osvojenih trofeja više nego itko u povijesti. Ima novaca više nego hrvatski BDP. I on plače. To je emocija. To je hrvatski identitet. Dakle, to je ono što svi, ne samo nogometaši, nego svi mladi trebaju vidjeti. I to je putokaz i slika kako svi trebamo živjeti za taj hrvatski identitet. Svi oni koji vole sport, koji vole Hrvatsku, ovaj čovjek je personifikacija onoga čemu svi mladi trebaju težiti', poručio je. HTV-ov stručni sukomentator Europskog nogometnog prvenstva izrekao je sve to drhtavim glasom. Njega su mnogi gledatelji zapazili kao zanimljivog komentatora još u vrijeme Qatare kad je komentirao uživo tadašnje utamice i pobjednički put Vatrenih do bronce na tom SP-u. No, sinoć je mnogima kao i Jošku ostala bolna knedla u grlu jer su naši Vatreni konačno odigrali utakmicu na razini, posustali tek u sudačkoj nadoknadi, odnosno u zadnjoj 98.-oj minuti kad su Talijani izjednačili i tako pokopali naše snove o prolasku skupine za koju sada postoje samo minimalne, više teoretske nego stvarne šanse. No, Joško koji se trudio držati što stabilnijim unatoč evidentnoj duševnoj boli zbog remija Vatrenih umjesto nužne pobjede hrabro se nosi s financijskim poteškoćama koje ga sustižu kao i većinu građana Hrvatske. Tako mu je početkom prošlog mjeseca zaprijetila ovrha nad imovinom a slično mu se dogodilo i u vrijeme dok je bio komentator Qatare. Do sinioć navijači Vatrenih bili su u euforiji da ćemo pobijediti i tako je većina potisnula svoje egzistencijalne brige u drugi plan. Sad će mnogima kao Jošku ponovno u prvi plan stići njihovi svakodnevni životni problemi u kojima vode stalnu bitku s nabujalim troškovima života i nedostatnim prihodima za podmirenje istih. Jošku su zaračunali i goleme ovršne troškove, odvjetnik i javna biježnica. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Krajem prosinca 2022. objavili smo članak: 'DUŽNIČKI PROBLEMI Bivši Vatreni i zvijezda Qatare Joško Jeličić pred ovrhom firme koja daje brze internetske kredite'. U uvodu tog članka napisali smo i sljedeće: 'Iako na forumima pišu kako su pozajmice preko weba put u sigurnu propast mnogi znani i neznani građani olako se zadužuju iz kućnih fotelja ne razmišljajući o posljedicama'. Neposredno prije toga Joško Jeličić bio je jedan od onih koji su gledatelje HTV-a prikovali za ekran jer je na zanimljiv način pratio SP u Kataru 2022. kad su naši uspjeli osvojiti broncu zlatnog sjaja, kako smo joj tepali. Krajem veljače 2023. objavili smo i članak koji je svjedočio da se Joško uspio riješititI dužničkih muka. Objavljen je pod naslovom: 'Nogometni ekspert Joško Jeličić uspio vratiti brzi internetski kredit, nema više ovrhe Web directa na njegovim računima'.

No, Joško koji je sinoć kao i svi navijači Vatrenih bolno podnio činjenicu da su nam Talijani uspjeli zabiti u sudačkoj 8-minutnoj nadoknadi i to gol u zadnjim sekundama, suočio se s prijetnjom ovrhe nad imovinom prošli mjesec. Naime, krajem svibnja njegovo je ime objavljeno na sudskoj oglasnoj ploči. Zagrebačka agencija za naplatu dugova Svea ekonomi koju zastupaju direktor Dejan Petričko te odvjetnik Branko Škarica poslala je ovrhu protiv Joška Jeličića  na Općinski građanski sud u Zagrebu. Ovršno rješenje prethodno je izdala zagrebačka javna bilježnica Sanda Pandža i to 26. veljače o.g. U njenom rješenju piše kako se nalaže ovršeniku platiti dug 'u roku od 8 dana od dana dostave ovoga rješenja ovrhovoditelju namiri tražbinu iz prijedloga za ovrhu zajedno s odmjerenim troškovima'.

Ona je odredila i 'ovrhu radi prisilne naplate tražbine zajedno s troškovima'. Troškovi postupka nisu mali, u konretnom slučaju iznose čak 150 eura. Bilježnica Pandža ispisala je i upozorenje kako se ovršenik može žaliti protiv prigovora u roku 8 dana ali da isti mora obrazložiti jer će 'neobrazloženi prigovor sud odbaciti'. Protiv ovog rješenja ovršenik može izjaviti prigovor u roku od 8 dana od dana primitka otpravka rješenja. Inače, Svea Ekonomi je na sud u spis poslala i izvadak iz poslovnih knjiga po kojem im Joško Jeličić duguje na dan 3. srpnja 2023 iznos od 406,84 eura / 3 065,34 kn. Stoga ta zagrebačka agencija za naplatu dugova traži da im Joško Jeličić namiri dug u roku osam dana zajedno sa zateznim kamatama od 16,54 eura koje teku od 4. srpnja 2023. pa do isplate s troškovima postupka u iznosu od 150 eura, također uvećanim za zakonske zatezne kamate.

U protivnom, predvidjeli su ovrhu općenito na imovini ovršenika. No, zacijelo će Joško pronaći način da se othrve toj kao i prethodnoj ovrsi koja je također uključivala istu neželjenu klauzulu 'ovrha općenito na imovini'. I ova priča nedvojbeno pokazuje kako u Hrvatskoj i brojni vrhunski nogometaši svoje generacije ne mogu živjeti bez poteškoća i minusa nakon što im završi aktivna igračka karijera. Joško je igrao za Hajduk, Dinamo, Sevillu, 2x za reprezentaciju, sad ima i honorarni posao komentatora na HRT-u ali nema tog uspjeha kod nas koji može nadjačati snagu nabujalih troškova svakodnevnog života osim u slučaju onih koji su se ekstremno obogatili.