Antun Tonči Vrdoljak za svog dugog života realizirao se kao vrsni redatelj, dugo je godina vladao Hrvatskom radiotelevizijom, uspio je steći brojnu obitelj i nikada nije doživio optužbe niti završio na sudu zbog nekih težih delikata kao što se dogodilo njegovim potomcima. Njegov problematični sin Marko na sudu je završio više puta zbog nasilja, nije plaćao ni alimentaciju, a poznato je i kako su Vrdoljakovi sinovi imali raznih milijunskih poslovnih dubioza. No, sve do današnjeg uhićenja njegovog unuka Matije nije bilo poznato kako je i njegov unuk već registriran kao prijestupnik i to zbog konzumacije marihuane te vrijeđanja policije. No, tko bi sve do danas mogao pomisliti da bi 27-godišnji unuk takvog hrvatskog velikana mogao završit u Remetincu pod teškom optužbom, dakle biti osumnjičen za pokušaj ubojstva. Matiji Vrdoljaku sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Njegov odvjetnik Fran Olujić medijima nije ništa komentirao. Inače, Matija Vrdoljak u Remetincu je završio zbog događaja koji se zbio još 9. prosinca 2023. u 4.30 u Draškovićevoj ulici u Zagrebu. Tada se, kako se sumnja, prvo verbalno, a zatim fizički sukobilo više osoba. Tijekom tog sukoba, sumnja se da je Matija Vrdoljak nožem u leđa ubo 21-godišnjaka. Policija je 27. prosinca 2023. na svojim internet stranicama objavila fotografiju za koju su naveli “da raspolaže saznanjima o događaju”. Tražili su pomoć građana, moleći da im jave ako nešto znaju o osobi s fotografije. Građani su prepoznali Vrdoljakovog unuka. Istražili smo slabo poznate detalje o osumnjičeniku i ostali prilično iznenađeni. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Facebook profilu Matija Vrdoljak je 24. svibnja 2012. objavio sliku na kojoj pozira u sakou a kraj njega je Damir Mihanović, HDZ-ovac koji je u Sanaderovo doba bio direktor u Croatia Osiguranju. Široj javnosti postao je poznat kad je prvi razotkrio i progovorio o aferi Fimi Medija i tako je postao jedan od poznatijih zviždača u Hrvatskoj. Na slici koja je naslovna na FB profilu netom uhićenog Matije Vrdoljaka Damir Mihanović ponosno pozira kraj Vrdoljakovog unuka a iza njih je plava gospođa. Slika bi dala naslutiti blisku rodbinsku vezu. Da nije objavljeno kako je Matija Vrdoljak sin najmlađeg sina Tončija Vrdoljaka dalo bi se zaključiti kako mu je otac Damir Mihanović. No, nije isključeno da mu je on neki vrlo bliski rod ili vrlo važna osoba. Mihanović je sada predavač na Experti a piše kako je doktorirao iz ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Dakle, to što je bio zviždač, progovorio o Fimi Mediji te tako svjedočio na sudu nije se nepovoljno odrazilo na njegovu karijeru ni akademski status za razliku od problema koje su prošli neki drugi hrvatski zviždači. Da se radi o Facebook profilu uhićenog Matije Vrdoljaka vidljivo je iz jedne druge njegove objave. Tako je 11. travnja 2012. Matija objavio sliku Antuna Vrdoljaka, pokraj nje stavio srce i napisao velikim slovima DEDA. Dakle, u to je doba uhićeni Vrdoljakov unuk bio srednjoškolac i imao 16 godina. Što se događalo poslije u Matijinom životu što ga je odvelo na krive staze nije nam poznato, no činjenica je da je imao posla s policijom zbog konzumacije marihuane. U hrvatskoj metropoli postoji veliki broj roditelja koji pripadaju tzv. VIP krugovima i koji ne vide ništa loše u tome da se njihova malodobna djeca opijaju i puše u noćnim klubovima.

Dapače vikendima i kada su razni eventi roditelji im plate stol u noćnom klubu koji podrazumijeva uz bezalkoholna piće i najmanje litru žestice a takva malodobna djeca se zbog činjenice da izlaze u klubove, da cugaju i pušu ne samo cigarete i razne električne cigarete 'obogaćene' raznum dodacima, osjećaju često superiorna srednjoškolcima koji se vikendima ne opijaju i ne tulumare po klubovima. Nažalost to je trend koji očito započne s konzumacijom alkohola pa lakših opijata a kasnije završe i s nožem u ruci, obračunavaju se  u sitne sate zbog nekih razmirica iz klubova ili tko zna otkud. No, to su nažalost trendovi o kojima se ne govori niti piše previše jer se mnogi plaše zamjeriti takvim moćnim roditeljima a i mnogi srednjoškolci ne žele biti objekti hejtanja i drugih vrsta progona takvih, nerijetko i agresivnih elitaških skupina. Stoga ne čudi da su kod nas tzv. elita i delinkventi potpuno iste osobe ali na neki način zaštićeni položajima svojih roditelja i njihovom moći koja često seže i do policije, sudova, DORH-a......

Neki roditelj su čak iskusili da prijava nekog pripadnika zlatne mladeži može lako završiti tako da isti prođe nekažnjeno skupa sa svojim moćnim roditeljima a da se sustav okomi na one koji nisu ništa skrivili osim što su se drznuli uočiti anomalije tzv. elite. Nažalost, bilo je slučajeva da je sustav trenirao strogoću na prijaviteljima i žrtvama a ne počiniteljima pa se zato mnogi ništa ne usude ni prijaviti kako ne bi imali problema ni oni ni njihova djeca kad se nađu na ulici ili u školi na meti verbalnog ali i drugog terora raspojasane djece moćnika koji misle kako su pravila tu da bi ih kršili ali da je i sustav tu da ih zaštiti jer su nedodirljivi. Nažalost, takve anomalije kad tad dovedu do toga da izdanak nekog uglednika i moćnika završi u sitnim satima s nožem u ruci uvjeren kako može  izbjeći i policiji i ruci pravde. U slučaju obitelji Vrdoljak već smo objavili članak 'NASILJE NAD ŽENOM PRED POLICIJOM Osuđen Vrdoljakov sin, bivšoj curi ex-muža Ive Majoli sjedio na trbuhu u Držićevoj, zamahivao iznad glave, a ona zapomagala'.

U podnaslovu smo naveli: 'Marko Vrdoljak dosad je bio poznat i po milijunskim dugovanju Gradu Zagrebu, te dugu njegove tvrtke HEP-u od 625.000 kuna koliko je dobio za film o Gotovini'. Prije godinu dana objavili smo članak pod naslovom: '3 PRESUDE U 2 GODINE Sin Antuna Vrdoljaka osuđen na zatvor, duguje za uzdržavanje malodobnog djeteta 120.000 kn kćeri pokojne bankarice Branimire Vlašić'. U podnaslovu smo naveli: 'Redatelju Marku Vrdoljaku opozvana je uvjetna presuda  Općinskog kaznenog suda u Zagrebu jer je utvrđeno kako nije ispunio obveze po pravomoćnoj presudi iz 2020. godine'. Tu nije bio kraj nevoljama tog Tončijevog sina. O tome svjedoči članak pod naslovom: 'SERIJSKE NEVOLJE MARKA VRDOLJAKA Ponovno osuđen sin Tončija Vrdoljaka, nakon presude za nasilje nad ženom stigla mu i kazna zbog Borisa Novkovića'.

U podnaslovu tog članka smo naveli: 'Sin kultnog redatelja uspio je likvidirati tvrtku koja je dugovala HEP-u više od 620 tisuća kn zbog filma o Gotovini, no to ga nije spasilo da ne plati ceh zbog repova iz tog perioda'. No, obitelj Vrdoljak više nije ni tako financijski uspješna. O tome svjedoči naš članak iz veljače 2021. pod naslovom: 'Film o Gotovini doveo Antuna Vrdoljaka do duga od 3 milijuna kuna i stečaja Financijska agencija sudu uputila zahtjev za stečaj Kiklop filma čiji su vlasnici poznati redatelj i njegov sin zbog minusa i dugotrajne blokade'. U listopadu 2021. objavili smo članak o ovrsi koja je sustigla kultnog redatelja pod naslovom: 'Antun Vrdoljak na listi ovršenih, duguje za kuću na Braču'. Vrdoljak je imao višegodišnja dugovanja  bračkoj komunalnoj tvrtci. Krajem studenog ove godine objavili smo i članak o ovrsi koja je sustigle Vaninog muža.

Naime, Andriju Vrdoljaka ovršno je gonila Hrvatska radiotelevizija zbog dugova za pristojbu od srpnja do prosinca 2022. godine. Sve to govori da je Vrdoljakovima stiglo teško razdoblje, puno teži raspleti nego što je to redatelj kultne serije 'Prosjaci i sinovi' mogao možda i u svojoj mašti zamisliti. Na kraju istaknimo kako Matija Vrdoljak a Facebooku ima ukuo 237 prijatelja. Na prvom mjestu prijatelja nalazi se Ante Jakov Milanović, stariji sin hrvatskog predsjednika. On je inače rođen prije 26 godina u Bruxellesu. Očito su predsjednikov sin i unuk Antuna Vrdoljaka ista generacija pa nije isključeno da su se upoznali ili u školaskim klupama ili kroz zajedničko društvo. Milanovićev sin inače je imenovan za direktora u tvrci UFF Stipe Latkovića, donatora Milanovićeve kampanje i devastatora uvale Vruje.

Facebook profll uhićenog Matije Vrdoljaka, na slici iz 2012. pozira s Damirom Mihanovićem kao da mu je najbliža obitelj a iste godine objavio je i sliku Antua Vrdoljaka te stavio DEDA sa srcem