Istražili smo kronologiju međusobnih imovinskih odnosa bivših supružnika koji su nakon razlaza stvorili nove obitelji a sada su top medijska tema jer se spore oko milijunske imovine koju bivši pobjednik Wimbledona pokušava istjerati na čistac. Naime, zemljišne knjige i trgovački sudovi pouzdan su pokazatelj narušenih međusobnih odnosa brojnih hrvatskih bogataša i selebritija. Naime, kada se dojučerašnji golupčići rastaju pred njima je golem problem podjele vrijedne imovine. I dok bi džentlmenski dogovori podrazumijevali mirne dogovore i pravednu podjelu u stvarnosti to nije tako i često se sve završi burnim svađama uz angažmane odvjetnika. U novije vrijeme završava se tako što frustrirani parovi jedno drugom zagorčavaju život i puno godina nakon što njihova ljubav prestane a pronađu nove partnere i čak djeca iz novih veza više nisu u pelenama. To se dogodilo našem nekadašnjem teniskom asu Goranu Ivaniševiću i njegovoj bivšoj te majci njihovo dvoje djece Tanji Dragović. Iako su im se životni putevi razišli i već prije desetak godina mediji su bili puni priča o Goranovoj vezi s Vanjom Halilović i njezinoj novoj ljubavi s Vlahom Arbulićem, tek sada kulminirali su njihovi neraščišćeni imovinski odnosi. O toj je temi prvo netom progovorio Goran Ivanišević. Inače, ti sporovi nisu od jučer, kao ni hipoteke kojima pokušavaju staviti i onemogućiti onom drugom užitak posjeda. Hipotekama opterećeni odnosi Tanje i Gorana traju već godinama no očito je galopirajuća kriza učinila svoje da je Goran nakon prodaje luksuznog stana u Ban centru firmi Severininog bivšeg Milanu Popoviću, te kupnje stana novoj supruzi Nives, odlučio staviti točku na i i istjerati imovinske prijepore do kraja poglavito kad je shvatio kako je 'vrag odnio Pradu' te da je Tanja prije njega povukla već niz poteza. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U ožujki 202. godine objavili smo članak pod naslovom: 'BOGATAŠI IZ BAN CENTRA Na luksuznom stanu Gorana Ivaniševića hipoteka Tatjane iz Republike Srpske'. U podnaslovu smo napisali 'Hipoteka je upisana zbog iznosa od 550.000 eura i to u lipnju i kolovozu 2016. godine'. Hipoteku je upisala zapravo Tanja Dragović koja je tada prijavila adresu u susjednoj državi. U međuvremenu, Tanja se odjavila iz Foče i prijavila u Zagreb što je vidljivo iz sudskog registra. Naime, u registru firme Cotu Coga, preko koje Tanja i njen novi partner Vlaho Arbulić drže parfumeriju Lab u srcu Zagreba u Dežmanovom prolazu, vidljivo je kako je upisana promjena osobne Tanjine adrese 13. siječnja 2022. godine. Službeni osnivači te firme su Tanja i Vlaho, Vlaho je direktor a iz registra je vidljivo kako je rješenjem Općinskog građanskog suda u Zagrebu 8. veljače 2023. stavljena hipoteka u korist Gorana Ivaniševića u iznosu od 2.477.962,21 eura.

Tu je vidljiva ujedno i nova Goranova adresa na koju se preselio nakon što je stan u luksuznom Ban centru prodao firmi Milana Popovića. Zagrebački je sud tom mjerom zabranio protivnici osiguranja Tatjani Dragović iz Zagreba 'otuđenje i opterećenje 1 (jednog) poslovnog udjela nominalnog iznosa 10.000,00 kn (desettisućakuna), u novcu, redni broj 4 (četiri) u trgovačkom društvu COTU COGA d.o.o. za usluge....'. Također, zabranio je 'protivnici osiguranja Tatjani Dragović .... kao članu trgovačkog društva COTU COGA d.o.o. za usluge, Dalmatinska 2, 10000 Zagreb, .... podnošenje zahtjeva za isplatu dobiti društva te primitak iste'. Iz navedenog se vide razmjeri spora nekadašnjeg osvajača Wimbledona i majke njegove djece, sina Emanuela i kćeri Amber Marie.

No, očito je Goranu prekipjelo nakon što se suočio s pravnim radnjama koje je Tanja prethodno napravila u zemljišnim knjigama a u svezi luksuznog 6-sobnog stana u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu. Naime, zemljišne knjige svjedoče kako je 20. rujna 2022. godine upisana uknjižba založnog prava temeljem sporazuma od 19. rujna 2022, a 'radi osiguranja novčane tražbine u iznosu 1.500.000 eura s rokom dospijeća 31. prosinca 2030. godine' i to u korist Ivone Dragović. Radi se o Tanjinoj sestri a uz njeno ime upisana je adresa jednog luksuznog stambenog tornja u Dubaiju. Inače, Tanjina sestra diplomirala je na Vernu te neko vrijeme radila za Vip, kako se nekad zvala A1 mreža. No, ta je zabilježba teška 1,5 milijuna eura odbijena. Potom je 6. listopada 2022. godine upisana uknjižba - osobna služnost - pravo plodouživanja u korist Tatjane Dragović nakon što je darovnim ugovorom od 19. travnja 2022. Tanja stan prepisala kćeri Amber Mariji.

U medijima je objavljeno kako Goran traži poništenje tog darovnog ugovora ali i pravo da više ne uzdržava Amber Mariju koja je već punoljetna. U vlasničkom listu stan koji je postao predmetom spora, u kojem su nekad živjeli zajedno Tanja i Goran s djecom a kasnije Tanja s djecom i kćeri Lucom koju je dobila u vezi s Vlahom te Vlaho upisan  s površinom od 210,32 m2. Radi se stanu koji se sastoji od šest soba i ostalih prostorija a koji su Tanja i Vlaho luksuzno obnovili u međuvremenu što je Vlaho i postavljao na svoj profil na Instagramu. Na kulminaciju međusobnih imovinskih sporova Tanje i Gorana vjerojatno je utjecala i galopirajuća kriza. Naime, Goran je u braku s nekadašnjom voditeljisocom Nives Čanović dobio sina a sama činjenica da se par preselio iz Ban cetra na drugu, manje atraktivnu lokaciju, u dvoetažni stan koji je na svoje ime upisala Nives Ivanišević.

Radi se o stanu ukupne podne površine 144,47 m2, s trijemom podne površine 10,90 m2, loggiom podne površine 9,87 m2 i nenatkrivenim balkonom podne površine 1,11 m2, kojem pripada parkirno mjesto podne površine 47,16 m2, zelenilo podne površine 4,19 m2 i vrt V2 podne površine 27,64 m2 koji je Nives upisala u lipnju prošle godine. Dakle, Goran je bio galantan i prema majci svog drugog sina jer ni taj stan nije uknjižio na svoje ime a nije upisao ni pravo plodouživanja. Kao što smo prethodno uvodno napisali Tanja je stavila hipoteku na Goranov stan u Ban centru dok je imala prijavu u Foči 2016. godine. Taj je stan Goran držao preko svoje firme Funky City. Radilo se o trosobnom stanu ukupne korisne površine 123,31 m2, sa sporednim dijelom - balkonom, ukupne podne površine 8,08 m2, sveukupno 131,39 m2 s dvije podzemne garaže. Vlasništvo sada glasi na na zagrebačku firmu Celanova koja je vlasništvo preko ciparske firme Milana Popovića.

Predbilježba prava vlasništva napravljena je temeljem kuporporodajnog ugovora od 29. rujna 2021. a sve je upisano 15. travnja 2022. godine i to tabularnom izjavim koja je izdana 17. siječnja 2022. godine. U međuvremenu izbrisana je Tanjina hipoteka s te nekretnine u Ban centru. Jedna naša foto-reportaža iz 2021. svjedoči kako ni Tanji ni Vlahi ne cvjetaju baš ruže s tim luksuznim biznisom u središtu Zagreba. Radi se o članku pod naslovom: 'BEZ ŠIMINKE I FILTERA Tanja Dragović očajava zbog lošeg prometa u svom kozmetičkom dućanu... a Vlaho Arbulić danima ne skida istu plavu majicu'. Krizna su vremena pa čak i oni koji su slovili za bogataše ne rasipaju novce kao nekada. Ivanišević s novom suprugom i sinom ne hvali se luksuzom, ne razmeće slikama iz svjetskih destinacija a i mi smo ih snimili na Jarunu. Kako će tek dalje ići nitko ne zna ali očito je Goran odlučan u namjeri da istjera imovinske odnose s bivšom suprugom na čistac.

Mediji su objavili kako traži polovicu stana u Dalmatinskoj, iz prethodnog je jasno kako neće ostaviti na miru ni zajedničku Tanjinu i Vlahinu firmu Cotu Coga. Zanimljivo je kako njegov odvjetnik Neven Škare posluje na istoj adresi u Dalmatinskoj gdje se nalazi i luksuzni stan oko kojeg se spore bivši supružnici i roditelji dvoje djece. Je li na pomolu novi 'Rat Roseovih' poput onog koji su prošli Dragutin i Lana Biondić ili će prevagnuti razum te će se posvađani bivši supružnici uspjeti nagoditi, preostaje nam da vidimo. O sukobu tajkuna Biondića svjedoči i naš članak pod naslovom: 'POSTBRAČNA AGONIJA Rat tajkuna Dragutina Biondića i njegove bivše sudski riješen, isplivali strašni detalji sukoba u elitnoj vili, svjedočio i novi suprug Lane Biondić, bivši partner Kutlinog sina'.

U podnaslovu tog članka naveli smo: 'Mnogi su zavidjeli atraktivnoj marketinškoj stručnjakinji kad je zbog nje nekadašnji gazda propale tvornice Heruc ostavio suprugu i kćer, no iako su u braku dobili sina ljubav nije potrajala a uslijedile su i gadne optužbe na sudu'. No, još je jedan turbo bogati par hipotekama na udjele rješavao postbračne imovinske razmirice. O tome svjedoči članak pod naslovom: 'NA MUKAMA SU  Razvodi  se ultra BOGATI Danko Ćorić od supruge Linde, kako će podijeliti najskuplje vile u Zagrebu, Sv. Nedelji, na Jadranu, Supersport, dubrovački hotel i ostatak MILIJUNSKOG carstva'.

U podnaslovu tog članka naveli smo: 'Tajnoviti par stekao je za hrvatske prilike nevjerojatni imetak u kratkom roku, no prije dvije godine započeo je mučni postupak razdiobe bračnih stečevina pa će se tek vidjeti kako će podijeliti silne vile u metropoli, Samoboru i na Jadranu, poslovne udjele ali i vrijedne pokretnine'. Očito strasti se među bivšim supružnicima raspiruju kada je posrijedi golema imovina na koje oboje žele polagati čim više prava. Nije isključeno da sukobi kulminiraju iz činjenice početka novih ljubavnih odnosa takvih slavnih parova koji nisu uspjeli izdržati do kraja i ispuniti zavjet 'dok nas smrt ne rastavi'. U takvim situacijama kao da odrasli zaboravljaju na svoju djecu koju su začeli iz ljubavi a prije postljubavnih i postbračnih agonija.