Potkraj ožujka prošle godine HTV-ovu zvijezdu Branka Nađvinskog pogodila je ovrha zagrebačke komunalne tvrtke Vodoopskrbe i odvodnje. To je bio neposredni dokaz kako nešto ne štima kad su posrjedi plaćanja dospjelih režija od strane nekih vodećih zvijezda državne dalekovidnice. Jesu li prezauzeti poslovima ili pak nedovoljno zarađuju pa ne mogu podmiriti osnovne životne troškove - ostaje nepoznanica. No, nakon nevolja zbog neplaćene vode Branko Nađvinski opet se našao u gabuli. Sad ga ovršno goni Hrvatska elektroprivreda i zbog neplaćenih računa za struju od svibnja do prosinca 2021. godine. Nađvinskom su uračunati i relativno visoki troškovi postupka pa će mu zacijelo najduži mjesec u godini - siječanj - dodatno prisjesti. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Polovicom ožujka prošle godine objavili smo članak pod naslovom: 'MUKE PO REŽIJAMA Nakon Tončice Čeljuske i Elizabete Gojan ovrha sustigla HTV-ovog Branka Nađvinskog - Gledatelji misle kako su glavne zvijezde državne televizije vrhunski plaćene - no sudski spisi uvijek nas iznenade novim poznatim dužnicima'. U tom smo članku naveli kako se Nađvinski našao na meti ovrhe nakon što su isto iskustvo prošle Tončica Čeljuska, Elizabeta Gojan te Sanja Kocijančić Petričević. Slučaj sve češćih ovrha nad zvijezdama državne televizije još je jedan pokazatelj kako hrvatski građani sve lošije žive unatoč pričama političara i proračunskim promotorima kako imamo pozitivne i uzletne trendove.

Hrvatska elektroprivreda koja ulaže silne milijune da kod hrvatskih građana stvori iluziju kako je to kompanija koja je 'VIŠE OD STRUJE' te da njihovi djelatnici čine čuda kako bi struja došla u sve domove i pod svim okolnostima - poslala je Branka Nađvinskog zbog ovrhe na sud. Naime, na Općinski građanski sud u Zagrebu poslan je prijedlog ovrhe 'na temelju vjerodostojne isprave'. Od zagrebačkog suda HEP traži da donese ovršno rješenje kojim će se naložiti Nađvinskom da HEP-u namiri tražbinu u iznosu od 1.203,92 HRK uvećanu za zakonske zatezne kamate. Prema HEP-ovoj evidenciji urednik središnjeg Dnevnika HTV-a duguje im rate za struju od svibnja 2021. do prosinca 2021. godine.

Od Nađvinskog se traži 'plaćanje u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi, zajedno s odmjerenim troškovima postupka u iznosu od 437,50 HRK uvećanim za zakonske zatezne kamate'. U slučaju izostanka plaćanja HEP traži ovrhu na novčanim sredstvima Nađvinskog ali i ovrhu općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona. Svima nama je poznato kako je siječanj najdulji mjesec u godini. Kako će tek HEP-ova ovrha pogoditi poznatog voditelja nakon božićnih i novogodišnjih blagdana kada svi trošimo više zanemarujući da će doći mjesec u kojem moramo dobro stegnuti remen i paziti sa svakim eurom u situaciji inflacije i posvemašnjeg zaokruživanja cijena pri konverziji kuna u eure.