Sinoć su stotine tisuća ljudi od Velike Gorice do Zagreba euforično dočekali hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Orilo se, pljeskalo, dimila je pirotehnika, gorile su vatrene baklje a nebo su osvjetljavali brojni vatrometi. Svi su u transu dočekali brončane heroje zlatnog sjaja iz Katara. No, Hrvatska ne bi bila mala zemlja velikog i sporog pravosuđa da i najveći među nama nisu svako malo tematizirani u nekoj od sudskih radnji. Tako je sada došao red i na Mate Kovačića. Dok je naš veznjak ostavljao srce na terenu s našim Vatrenim timom u Kataru i izborio se za broncu, dotle su sudski referenti ispisivali pismeno s njegovim imenom. Nisu mu ga mogli uručiti jer naš Vatreni nije bio na adresi kojom Općinski građanski sud u Zagrebu raspolaže. No, intrigantan je sadržaj dokumenta koji otkriva još jedan nekretninski pothvat srbijanskog kralja bakra i Severininog bivšeg partnera na elitnoj lokaciji u Zagrebu. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Mateo Kovačić zacijelo je s cijelim timom Vatrenih te članovima Stručnog stožera HNS-a bio presretan ali i preumoran nakon što su sinoć nakon višesatnog dočeka nastavili slavlje s odabranim u obližnjem lokalu Johann Franck na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Nakon toga vjerojatno je otišao doma prespavati u svoj luksuzni stan u Ban centru koji se nalazi nadomak središnjeg trga gdje su dočekani Vatreni. Polovicom ožujka prošle godine objavili smo članak kako su Mateo i njegova supruga Izabel postali vlasnici više nekretnina ukupne površine 546 m2 u tom prestižnom poslovno-stambenom centru u kojem skromni stan posjeduje i Zlatko Dalić ali brojni drugi uglednici ili pak milijunaši kao što smo već pisali. U trenutku objave tog članka nije nam bilo poznato kako je jednu kupljenu nekretninu Mateo Kovačić prodao zagrebačkoj tvrtci Celanova koja je vlasništvo Milana Popovića, oca Severininog sina.

No, kako je Mateo Kovačić bio u Kataru kada ga je posjetio poštar sa službenim sudskim rješenjem isto je oglašeno na sudskoj ploči. Riječ je o Rješenju donesenom u ime RH. Piše da je: 'Općinski građanski sud u Zagrebu po ovlaštenom zemljišnoknjižnom referentu Miri Belinić, u zemljišnoknjižnoj stvari predlagatelja CELANOVA d.o.o.,OIB ....., Ulica Miroslava Kraljevića 30, Zagreb 10000 i protustranke Kovačić Mateo OIB:.... .....Velika Britanija, Belgravia, radi uknjižba prava vlasništva , dana 14. listopada 2021.godine' dopustio uknjižbu na etaži koja je prethodno glasila na našeg Vatrenog na firmu Milana Popovića.  Iz dokumenta je vidljivo kako je kupoprodajni ugovor sklopljen 5. listopada 2021.godine. Navedena je i 'potvrda o primitku kupoprodajne cijene u cijelosti clausula intabulandi od 5. 10. 2021.godine i punomoći od 31. ožujka 2021.godine'.

Tim je rješenjem zagrebačkoj tvrtci srbijanskog poduzetnika koji ima i zagrebačku adresu dopuštena uknjižba parkirnog garažnog mjesta na etaži -4, korisne površine 51,59 m2. Znakovito je kako se transakcija dogodila prije više od godinu dana ali je tek sada doneseno i strankama otpravljeno sužbeno rješenje. Kupnja garaže od Mate Kovačića nije jedina transakcija između Milana Popovića i nekoga iz ekipe Vatrenih. Već smo pisali kako se Ivana Mikulić, zaručnica Maria Mandžukića, pomoćnog trenera hrvatske reprezentacije, uknjižila na nekretninu Celanove u drugoj prestižnoj zagrebačkoj novogradnji u Ulici Miroslava Kraljevića gdje je i službeno sjedište Celanove. O tome smo pisali u članku: 'ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI Mandžina djevojka uknjižila se na stan Severininog bivšeg Milana Popovića - Doznajte zašto se Milan odjavio iz vile na Horvatovcu ispred koje je Igor Kojić ostavio napravu'.

Potom smo potkraj kolovoza ove godine objavili još jedan članak povezan s tom transakcijom na relaciji Celanova Milana Popovića - Mandžina zaručnica.Radi se o članku pod naslovom: 'NEKRETNINSKI TRANSFERI Mario Mandžukić u minusu od 574.648 kn zbog luksuzne bračke vile, prije 36.-og rođendana kupio luksuzni prostor od 600 m2 u Zagrebu -Iako luksuznu bračku ljepoticu na vrhuncu sezone iznajmljuje po cijeni od 1.300 eura na noć Mandžo nije uspio poslovati u plusu preko tvrtke koja je uknjižena na jadranski posjed'. Milan Popović zadnjih godina dokazao je kako je jedan od krupnijih investitora u građevinski sektor.

Dosad smo pisali kako je kupio hvarski posjed Idore Hegel i susjednu parcelu od Talijana a nedavno smo pisali kako na istoj devastira dok izvodi radove bez potrebnih dozvola. I u novoj poslovnoj zoni hrvatske metropole Milan Popović kupio je golemu parcelu bivše Tvornice papira na kojoj će graditi stambeno-poslovni kompleks ali kako ništa ne prepušta slučaju kupio je i malu kućicu nasuprot Severinog stana na koji je prethodno postavio moćne sigurnosne kamere o čemu smo prethodno pisali. Na kraju navedimo kako je rješenje zagrebačkog suda upućeno  kako na adresu Celanove Milana Popovića tako i na londonsku adresu u otmjenom kvartu Belgravia Mateu Kovačiću. Nadajmo se da će rješenje doći do Matea i da mu se neće ponoviti iskustvo od ranije. Naime sud mu je prethodno rješenje  poslao na krivu adresu kao kada mu je dopuštena uknjižba stana Luke Rajića u Ban centru o čemu smo pisali u srpnju 2021. godine.