Ovrhu nad Antunom Vrdoljakom vodi javna bilježnica Jasminka Vrba koja je podstanar u poslovnom prostoru koji je direktor HEP-a Frane Barbarić naslijedio iza pokojne supruge javne bilježnice Sanje Barbarić kod koje je Vrba bila bilježnička prisjednica. Inače, nedavno smo pisali kako je HEP izgubio 620.000 kuna koliko je dao za General tvrtci Vrdoljakovog sina.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Zagrebačka javna bilježnica Jasminka Vrba u ime Vodovoda Brač kojeg zastupa direktor Tonči Trutanić poslala je na Općinski građanski sud u Zagrebu prijedlog ovrhe na ime Antuna Vrdoljaka. Traži ovrhu općenito na imovini ovršenika i to zbog višegodišnjih dugova bračkoj komunalnoj tvrtci. Od Vrdoljaka se traži 746,38 kuna od 1. listopada pa do isplate ali i nadoknada troškova ovršnog postupka. Dokument je u ulozi ovrhovoditeja potpisao direktor tog komunalnog bračkog poduzeća 28. travnja ove godine. Troška postupka iznosi 187,50 kuna. Zanimljiv je podatak  kako ovrhu nad Vrdoljakom vodi javna bilježnica koja je bila prisjednica kod pokojne supruge aktualnog direktora HEP-a Frane Barbarića.

Prostor u ulici Ivana Šibla u kojem djeluje ta javna bilježnica direktor Barbarić je naslijedio iza smrti pokojne supruge javne bilježnice Danje Barbarić. Prostor iznajmljuje javnoj bilježnici Jasminki Vrbi koja je dobila i unosna ovršna zastupanja. Vrdoljak se našao u ovršnim mukama zbog svoje kuće na moru u Pučišćima. Inače, u tom mjestu za života je u svojoj maloj kući od 30 kvadrata ljetovao i pokojni premijer Ivica Račan. Prema davnom pisanju Jutarnjeg lista navečer bi se u ljetnim mjesecima okupljali nadbiskup Nikola Eterović, fizičar Daniel Denegri, veleposlanik i arheolog Emilio Marin, slikar Vasilije Jordan a povremeno im je društvo pravio i Antun Vrdoljak. U jednom TV intervjuu Vrdoljak je pričao o brojnim kontroverznim izjavama Ivice Račana koje su ga šokirale poput izjave kako sve pripada partiji.

Sudeći po analitičkoj kartici kupca koja je priložena uz ovrhu Vrdoljak zadnje desetljeće nije redovito odmarao u svojoj kući u Pučišćima. Naime, račun za vodu u 2012. iznosio je približno 900, 2016. 407  kuna dok je 2017. iznosio tek 224 kune. Narodna uzrečica kaže kako nevolja nikad ne dolazi sama. Objavili smo članak kako je film General o Gotovini doveo Vrdoljaka do duga od 3 milijuna kuna i stečaja. Potom smo pisali kako je HEP izgubio 620.000 kuna koliko je dao za Generala tvrci Vrdoljakovog sina. No, nedavno je na Općinskom prekršajnom sudu zbog nasilja nad ženom presuđeno i njegovom sinu Marku Vrdoljaku o čemu smo pisali. Ovrha je znači četvrta nevolja  u obitelji Antuna Vrdoljaka pa je vrijeme da se loši niz zaustavi.

Ime kultnog hrvatskog redatelja našlo se na sudskoj oglasnoj ploči zbog ovrhe od 746,38 kuna