Goran Bregović je sve do listopada 2019. bio vlasnik impozantne vile u Kosirnikovoj ulici u hrvatskoj metropoli. Vilu je kupio od bivšeg, sada već pokojnog hrvatskog premijera Hrvoja Šarinića. No, od kolovoza 2019. pa do srpnja 2020. nitko od novih kupaca među kojima je i više članova obitelji hercegovačkog tajkuna Dinka Slezaka nije platio račune za struju pa je HEP Elektra pokrenula ovrhu preko odvjetnika Duška Vučevca.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U prosincu prošle godine objavili smo članak kako je tvorac Bijelog dugmeta te Orkestra za vjenčanja i sprovode prodao vilu koju je kupio 2006. godine u Zagrebu. Impozantni objekt veličine 550 m2 Bregović je dvije godine nakon kupnje iznajmljivao i to za 5.500 eura. Iako je u medijskim istupima isticao kako se raspadom Jugoslavije nije ništa promijenilo u njegovom životnom ambijentu te isticao kako njegovu emocionalnu domovinu tvore Beograd, Sarajevo i Zagreb gdje posjeduje nekretnine, prodajom zagrebačke vile potkraj 2019. Bregović je pokazao da nema problema s činjenicom da je Zagreb prestao biti njegova domicilna adresa.

Ionako Bregović samo u Parizu posjeduje više nekretnina i kvadrata nego što prosječni građani bivše zajedničke države uspiju kupiti za čitavog života. No, posjedovati brojne nekretnine znači i voditi stalnu brigu o plaćanju režijskih troškova ali i voditi računa o tome jesu li računi prebačeni na nove vlasnike. U veljači ove godine objavili smo članak kako je Bregoviću stigla ovrha zagrebačke Vodoopskrbe i odvodnje zbog neplaćenih računa zaključno s prosincom 2019. godine. Ta je ovrha Bregovića sustigla zbog neplaćenih računa od veljače do lipnja te godine, odnosno za period kada je vila u Kosirnikovoj glasila na njega. Zanimljivo je bilo da je isti dan ista tvrtka poslala i prijedlog ovrhe na zagrebački sud i protiv Nene Ninčevića.

HEP elektra tereti Gorana Bregovića za neplaćene račune za struju u periodu od kolovoza 2019. do srpnja 2020. godine u iznosu 1.146,96 kuna. Terete ga za i za nastali ovršni trošak u iznosu 460 kuna te predvidive troškove u iznosu 544,05 kuna. Ovrha se predlaže općenito na imovini ovršenika. Sada Bregoviću predstoji da u što kraćem roku pronađe odvjetnika ili pak novim vlasnicima, među kojima su i pripadnici hercegovačke dinastije Slezak, pošalje informaciju kako su dužni platiti dug i nastale troškove ovrhe u zakonskom roku kako on ne bi postao meta daljnjih drakonskih postupanja umjesto novih vlasnika vile u Kosirnikovoj.

HEP Elektra tereti Bregovića za neplaćene račune od kolovoza 2019. pa do srpnja 2020. (lijevo), glazbenik je u to vrijeme nastupao po Europi a u listopadu je prodao vilu u Zagrebu