O njoj su kružile brojne legende. Pisali su kako je bila plesačica u noćnom baru. Za liderom Bijelog dugmeta uzdisale su stotine tisuća žena bivše Jugoslavije. Brojne su se ljubavi dogodile dok su se parovi stiskali uz njegove nezaboravne hitove. No, sada imate priliku vidjeti kako je prva Bregina izabranica bila i ostala iskonska ljepotica. Rodila mu je kći koja je Bregi podarila dvije unučice.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Fanovima Bijelog dugmeta kao i Bregovićevog Orkestra za vjenčanje i sprovode dobro je poznato kako je oženjen Sarajkom Dženanom Sudžukom s kojom ima tri kćeri: Emu, Unu, i Lulu i koje žive u Parizu. Rjeđe se spominje njegova prva ljubavna veza iz koje je dobio kći Željku. Tada je Bregović bio u dvadesetim godinama života i očito nespreman za bračni život. Pred njim je bila burna karijera jugoslavske rock ikone koja je tada bila tek na začetku. U to vrijeme mnoge žene nisu ni znale da će mladić iz sarajevske čaršije postati kultna pojava jugo estrade. Nisu znali ni da će uskoro lomiti srca brojnih ljepotica a najmanje da je pred njim bogata međunarodna karijera. U kojoj će prodati milijune nosaša ploča i zaraditi nezamislivo bogatstvo.

Naime, Bregovićevo nekretninsko i financijsko bogatsvo procjenjuje se u osmeroznamenkastim iznosima. U vrijeme dok je Bregović bio još nitko i bez poštenog novčića u džepu Sarajka Jasenka zagledala se u njega. Ili je možda već tada Bregović do njezinog srca došao zvukom gitare. To nije poznato jer prva Bregovićeva ljubav koja je rezultirala i prvom kćeri nikada nije istupala u javnosti. U vrijeme Bregovićevih početaka nije bilo celebrity kulture u današnjem smislu te riječi pa nije bilo ni paparazza ni mobitela niti reality showa pa je privatni život mogao ostati privatni u pravom smislu te riječi. No, društvene mreže sve su to promijenila pa i nama omogućile uvid u dosad najveći misterij Bregovićevog privatnog života.

Kako izgleda njegova prva sarajevska ljubav i kako izgleda majka njegove kćeri Željke. Inače, Željka je dizajnerica u Beču i ima dvije kćeri. Kreira odjeću ali i slika te dizajnira razne uporabne predmete. Tu ima zajedničku crtu sa svojim ocem slavnim glazbenikom koji je i sam želio pohađati sarajevsku školu primijenjenih umjetnosti. No, na tom putu, prema Bregovićevim izjavama, ispriječila se njegova tetka koja je njegovoj majci rekla kako tu školu pohađaju samo gejevi. Tako je Bregović u ruke dobio gitaru umjesto kista a sve je drugo poznato. Postao je legenda jugoslavenskog pastirskog rocka a potom poznat diljem svijeta sa svojim orkestrom.

Umjetničkim stopama krenula je i Bregina prva kćer Ema koju je dobio u braku s Dženanom i koja je diplomirala likovnu umjetnost u Francuskoj. Zahvaljujući  društvenim profilima Bregine izvanbračne kćeri Željke Bregović dobili su mogućnost vidjeti kako izgleda njezina mama. Na slici ona šeće sa svojom, ujedno i Breginom unukom, u ljetnom izdanju. Kratkim hlačicama, ljetnoj majici i sa slamnatim šeširom. Nitko joj ne bi dao 60+ godina koliko sigurno ima. Prva Bregina ljubav očito ima neku tajnu da i u trećoj životnoj dobi izgleda kao da je u cvijetu mladosti.