Zagrebački poduzetnik i bivši suprug Ane Hanžeković, vlasnice Hanza medije ,te bivši suprug trendseterice i bogate udovice Sanje Duggan bio je žrtvom otmice i iznude u pokušaju. Barem je tako glasila optužnica o kojoj je potkraj travnja odlučivano na Općinskom kanenom sudu u Zagrebu. Budući da su sva četvorica optuženih oslobođena optužbe za iznudu Krešimira Čorka, uložena je na žalba Županisjkom sudu u Zagrebu.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu 28. travnja podnesena je žalba zamjenice općinskog državnog odvjetnika Marine Rakić. Žalba je podnesena protiv presude Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, od 17. ožujka 2021. kojom su okrivljeni Goran Sudarević, Marko Grzunov, Marko Varga i Leo Slijepčević oslobođeni optužbe za  kazneno djela iznude u pokušaju. Žalbu je podnijela zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na sve okrivljenike.  U obrazloženju se navodi kako su sva četvorica okrivljenih oslobođeni optužbe da su počinili kazneno djelo iznude u pokušaju od Krešimira Čorka.

Takvom presudom i troškovi postupka pali su na teret proračunskih sredstava. U žalbi se navodi kako su sva četvorica oslobođena 'jer je podneskom ODO Zagreb od 16. ožujka 2021. izmijenjen činjenični opis, zakonski opis i pravna kvalifikacija jer izostaje jedan od bitnih elemenata ovog kaznenog djela odnosno cilj kojeg su okrivljenici željeli u konkretnom slučaju postići pa je stoga sud temeljem članka 453. točke 1. Zakona o kaznenom postupku svu četvoricu okrivljenih ovom presudom oslobodio od optužbe budući da predmetno djelo za koje se okrivljenici optužuju po Kaznenom zakonu nije kazneno djelo'.

Zamjenica ODO Zagreb Zagreb Rakić zastupa stav kako, suprotno mišljenu prvostupanjskog suda,  DORH smatra da je tijekom ovako provedenog dokaznog postupka je utvrđeno postojanje bitnog obilježja kaznenog djela iznude u pokušaju. Poziva se na sam slijed događaja od 22. ožujka 2011., a na način kako je to opisano u činjeničnom opisu optužnog akta. Navodi se kako isto potvrđuje i  obrane četvrtookrivljenog Lea Slijepčevića  ali i iskaz oštećenika Krešimira Čorka, te iskazi svjedoka: Maria Lisaka, Igora Stipčića, Nikole Šajatovića, Dražena Starovečkog, Slavka i Damira Strinarića.

Zamjenica općinskog državnog odvjetnika ustraje na motivu i cilju počinjenja kaznenog djela te ističe kako to proizlazi prije svega iz obrane okrivljenika Lea Slijepčevića koji je naveo da je motiv navedenog djela, odnosno akcije, bio novac. Tako se navodi da je Slijepčević svjedočio kako bi od prvookrivljenika Gorana Sudarevića, Krešimira Čorka oteli, ucjenjivali ga za novac, a nakon nekoliko dana bi četverookrivljeni Leo Slijepčević za svoju ulogu u istoj akciji dobio svoj novčani dio.

'Imenovani navodi kako bi ukoliko akcija uspije za svoje sudjelovanje u počinjenju predmetnog kaznenog djela trebao dobiti iznos od 20.000 do 30.000 eura te da je očiti cilj te akcije, pokušaja oduzimanja slobode Krešimiru Čorku, a kako je to tijekom ovog kaznenog postupka više puta naveo IV okrivljeni Leo Slijepčević, u pribavljanju novca za puštanje oštećenika na slobodu, a što je obzirom na radnje koje su okrivljenici i poduzimali odnosno unaprijed planirali predmetnu akciju, sasvim životno i logično, a da je cilj i motiv cijele ove akcije bilo pribavljanje protupravne imovinske koristi u većem iznosu', piše u žalbi.

Zamjenica Rakić ističe i kako je sam okrivljenik Leo Slijepčević iskazivao da je u kritično vrijeme bio dužan veći novčani iznos, 'pa je sasvim životno i logično da je u počinjenju predmetnog kaznenog djela sudjelovao kao supočinitelj s ciljem da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist koja bi se svakako pribavila protuzakonitim radnjama u odnosu na oštećenika Krešimira Čorku'. Tako je u žalbi vidljiv stav ODO Zagreb da su sva četvorica okrivljenika sudjelovala u kaznenom djelu kako bi pribavili za sebe protupravnu imovinsku korist. Zato je predloženo da Županijski sud u Zagrebu ukine oslobađajuću presudu u odnosu na sva 4 okrivljenika i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje.

Podsjetimo, Leo Slijepčević je prije sudjelovanja u opisanom kaznenom djelu bio zagrebački galerist koji je upao u poteškoće. O tome je svjedočio tijekom suđenja. Goran Sudarević je nakon pokušaja otmice Krešimira Čorka pobjegao iz Hrvatske u Venecuelu gdje je utamničen potkraj 2014. te 2015. izručen Hrvatskoj. U to je vrijeme bio dečko jedne od najpopularnijih zg. frizerki Bernardi Čanžar, vlasnice salona Planet Berni u kojem su se šišali Zdravko Mamić, Vlado Kalember, Ibrica Jusić i brojni drugi poznati.

Krešimir Čorak se nakon otmice rastao od Ane Hanžeković, vlasnice medijskog carstva Hanza Medija s kojom ima dvije kćeri. Najprije se bio oženio za Sanju Duggan, hrvatsku trendsetericu koja je zaradila bogatstvo u ranoj mladosti nakon smrti svoga bogatog supruga Amerikanca. S njom se preselio u njezinu vilu u Los Angeles ali brak nije potrajao. Potom je odselio u Dubai gdje vodi nekretninsku agenciju u vlansištvu bogatih šeika. Zamjenik je predsjednika NO-a karlovačke tvornice Lola Ribar čiji je vlasnik Boris Vidić. O nevoljama koje su i njega snašle kada se našao na meti Ive Lasića netom smo objavili članak. Očito nije lako biti dio hrvatskog jet seta.