Slobodna Dalmacija i Jutarnji list izvijestili su o drami na splitskim ulicama, muškarac u Mercedesu vrijeđao je policajce i bježao im. Jedan je policajac bio prisiljen propucati mu kotač. Splićanin se nije htio zaustaviti, vozio je Mercedesa, nastavio vožnju unatoč policijskoj intervenciji no onda je ispred Druge policijske postaje Split izazvao prometnu nesreću. Spomenuti dnevnici su izvijestili kako su svjedoci vidjeli ponašanje 51-godišnjaka koji na glavi ima tetovažu kao Mike Tyson te su još uvijek pod dojmom onoga što su vidjeli u subotu oko dva sata ujutro na križanju Poljičke i Velebitske ulice u Splitu, piše Slobodna Dalmacija. Novinar Slobodne Marko Didić objavio je sljedeće: 'Tetovirani Splićanin je u bijelom Mercedesu bio iza vozila kojeg su zaustavili policajci i priča ga se uopće nije ticala jer on nije bio zaustavljen, ali iz Mercedesa vrijeđa svom silom i na sve načine policajce koji su postupali prema drugom vozaču. Policajci uporni kakvi jesu, kreću vozilom za njim i ubrzo je ‘Tyson‘ i zaustavljen, ali je odbio dati dokumente policijskim službenicima i izaći iz vozila.Policajci su ga uporabom tjelesne snage pokušali izvući iz vozila, ali je on u tom trenutku pokrenuo Mercedes te prešao preko noge policijskom službeniku, dok se drugi policijski službenik uspio izmaknuti, a vozač nastavlja vožnju'. U člancima nije identitet spomenutog. No, radi se o osobi kontroverzne biografije o kojem smo ranije pisali. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U kolovozu prošle godine objavili smo članak pod naslovom: 'VJEROVALI ILI NE Sin proslavljenog hrvatskog sportaša promijenio ime pa se zove ONE TATA ALL GODRARDOG GALERIUS AUGUSTUS ROSHI, prethodno je prisilno bio zatočen na splitskoj Psihijatriji, sad mu prijeti ovrha'. U podnaslovu je navedeno: 'Sin legendarnog splitskog atletičara Joze Alebića rođenjem je dobio ime Goran, no predstavljao se ranije i 'Tata 3 pasa', no u konačnici se nazvao onako kako to nikad nikome prije njega nije palo na pamet'. U uvodu tog članka istaknuli smo: ''Imena luda nalaze se svuda' - možda je to prvo što svima padne na pamet kada čuju za neko neobično ime. Iako je Hrvatska zadnjih godina postala Eldorado za razne ekonomske useljenike, radna snaga koja je pristigla iz Azije ima domaćima neobična imena, ipak se jedan rođeni Splićanin odlučio na promjenu imena i to takvu da zacijelo nitko na svijetu ne može odrediti iz prve ni koje bi mogao biti nacionalnosti niti s kojeg kraja svijeta potječe.

Naime, Goran Alebić, bivši splitski atletičar, poznat i kao vlasnik kluba Judino drvo odavno slovi za osebujnog lika. No, dok ga u medijima predstavljaju imenom koji je dobio rođenjem, koji je dobio od roditelja, pokojne atletske zvijezde Joze Alebića i njegove supruge Nade, ali i po njegovom znanom alter imenu Tata tri pasa, taj se Splićanin potrudio nazvati kako nikad nitko prije njega nije na ovim prostorima. Inače, glavni junak ove priče u medijima je osvanuo krajem svibnja 2021. kada je istupao kao žrtva prisilnog zatočenja na splitskoj Psihijatriji. O tome svjedoči i naslov iz Slobodne Dalmacije 'MOGAO BI TRAŽITI I ODŠTETE Nevjerojatna priča ‘Tate tri pasa‘, Gorana Alebića: Protuzakonito su me vezali i kljukali tabletama na splitskoj Psihijatriji tjedan dana; Ministarstvo: To je bilo nehumano i ponižavajuće!'.

Cijela priča oko promjene imena rasplela se pukim slučajem, naime HZZO poslao je ovrhu na njegovu adresu. Iako smo zadnjih godina naviknuti da je sudska ploča prepuna stranih i egzotičnih imena koje hrvatski sudovi traže zbog najrazličijih postupaka u rasponu od ovrha, bankrota, prekršajnih ili kaznenih djela, ipak ime i prezime s ukupno 7 riječi privuklo je našu pozornost....'. Iako je poznato da je naša zemlja preplavljena strancima egzotičnih imena, u ovom slučaju vidi se kako se radi o fenomenu koji je 'naše gore list'. No, slučaj divljanja na splitskim ulicama otvara ponovno dileme, kako je moguće da kod nas netko promijeni ime i prezime u ukupno 7 riječi i da svaka od njih očito predstavlja pojam koji je skovan originalno od osobe koja se nekad zvala Goran Alebić.

Naravno, da je legitimno promijeniti ime i prezime ali neke od osoba koje su to napravile proteklih godina u medijima su se žalili kako je zakonodavac ograničen broj riječi koje su mogli ugraditi u svoj novi identitet kojim se služe u pravnom prometu. Stoga bi bilo zanimljivo vidjeti tko je potpisao rješenje kojim je 51--godišnji Splićanin, bivši Goran Alebić, postao One Tata All Godrardog Galerius Augustus Roshi, kao i okolnosti koje su generirale takvu potrebu za promjenom imena. No, u ovom slučaju očito je manje sporna promjena prezimena od modela ponašanja kontroverznog Splićanina. Pred policijom je očito istraga koja će otkriti sve elemente koji su doveli do divljanja 'Tate tri pasa' a nije isključeno da će posla imati i drugi nadležni.