U svijetu kroma i krupnih financijskih transakcija dobro je znano ime 81-godišnjeg Zagrepčanina koji je u doba socijalizma čak odgulio zatvorsku kaznu. Nekadašnji stanovnik višekatnice iz soc-razdoblja u Maksimiru proteklih je desetljeća startajući najprije iz Rusije uspio razgranati biznis diljem svijeta. Brojne tvrtke osnovao je u Londonu a kako su se preko istih vrtjeli silni milijuni Danko Končar u Londonu imao je adresu u jednoj od najskupljih tamošnjih četvrti - Kensingtonu. U britanskoj metropoli živio je sa svojom drugom suprugom Jelenom Manojlović koja, poput njega, iza sebe ima propali brak. Končar je u prvom braku dobio troje djece pa tako i kćer Lenu koju je medijski kao prijateljicu promovirala Iva Majoli kada je Končar ubrizgao višemilijunsku injekciju u njenu propalu tenisku akademiju i terene na zagrebačkom Cmroku, sina Nenada Končara koji je danas jedan od najvažnijih direktora u tatinom poslovnom carstvu u Hrvatskoj. Nije to malo carstvo jer obuhvaća Brodotrogir, Hotele i Apartmane Medena kraj Trogira, više firmi koje u nazivu imaju termin Kermas a preko kojih je Danko Končar uložio u silne nekretnine u Istri i primorju, nizove nekretninskih tvrtki koje počinju pojmom Projekt a potom imaju u nazivu ime istarskog lokaliteta na kojem je kupio parcele i još puno toga. Končar je u hrvatski trgovački registar prijavio maltešku adresu, u Attardu, i zahvaljujući toj adresi crpi sve porezne benefite koje ta otočka državica pruža svojim prebivateljima. No, očito je moćni milijarder Danko Končar u domovini godinama vukao stare dugove jer u protivnom ne bi Financijska agencija RH za njim raspisala potragu. Slijede detalji...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Kako bismo dočarali što znači kada se jedan svjetski kapitalac, dapače hrvatski oligarh ravan onim Putinovim, nađe na meti Financijske agencije koja ga traži zbog osobnog bankrota, napravit ćemo kratku rekapitulaciju dosad objavljenog o njemu. Radi se samo o dijelu objava koje ilustriraju moć i bogatstvo tog Zagrepčanina. Početkom prosinca 2020. objavili smo članak pod naslovom: 'IZNAD ZEMLJE I KORONE Luksuzni zrakoplov Danka Končara dostupan smrtnicima dubokog džepa (Zavirili smo u unutrašnjost Bombardier Learjeta 75 koji služi kao privatni VIP avionski čarter)'. U siječnju 2021. objavili smo članak pod naslovom: 'BJELOSVJETSKI MANIPULATOR Pogledajte luksuznu vilu Danka Končara u najskupljoj ulici u francuskim Alpama (Dok radnici Brodotrogira pate zbog neisplaćenih plaća od jeseni 2020. njihov gazda iznajmljuje luksuznu planinsku vilu'.

U veljači 2021. objavili smo članak 'LUKSUZ U FRANCUSKOJ: Danko Končar prodaje kompleks vila na Azurnoj obali za 15 milijuna eura (Pogledajte posjed tajkuna iz Hrvatske u mondenom St. Tropezu)'. U travnju 2021. objavili smo članak pod naslovom: 'NAJBOGATIJI TAJKUN I PARTNER VLADE RH -Ime Danka Končara oglašeno na sudskoj ploči, traže ga s adresom na Malti'. U podnaslovu smo naveli: 'Hrvatski tajkun nakon što se odjavio iz luksuznog hotela u Johannesburgu prijavio se u Ecuador ljetnikovcu na Malti'. U veljači 2022. objavili smo članak pod naslovom: 'HRVATSKO-SRPSKO-CRNOGORSKO CARSTVO Milijunski poslovi Danka Končara sa sestrom Mile Đukanovića preko Malte i Beograda (Ana Kolarević rođ. Đukanović zajedno s hrvatskim tajkunom i njegovom suprugom Jelenom Manojlović te svojim životnim partnerom Radomirom Vukčevićem isplivala je i u aferi Rajski Papiri)'.

U ožujku 2022. objavili smo članak pod naslovom: 'POD UDAROM SANKCIJA Danko Končar ortak je dvojice Rusa s crne liste, prvi je Vekselberg a drugi Putinov intimus još iz KGB dana (Hrvatski tajkun postao je milijarder nakon poslova u Rusiji, otkrili smo njegove ruske patrone iz najbližeg Putinovog kruga te kako je spašavao ruski kapital od sankcija u Finskoj, vrata mu je kod nas otvorio Milanović kao premijer)'. U travnju 2022. objavili smo članak pod naslovom: 'DIVLJA EKSPLOATACIJA Kamenolom Kineza, direktora Končarevog Brodotrogira i dalmatinskog tajkuna Šipića završio na sudu zbog ilegalnog rudarenja (Na trogirskom odjelu Općinskog suda u Splitu početkom svibnja zakazana je rasprava na koju su pozvani okrivljena tvrtka Ana-kamen-projekt i direktori Yan Xu i Ivan Šipić)'.

Eto, to je samo dio objavljenog koji nedvojbeno ilustrira kako Konačar može imati brige tipa gdje ljetovati, da li u Monacu ili na Floridi, gdje zimovati, kada poletjeti sa svojim VIP zrakoplovom ali zacijelo ne i dijeliti sudbinu onih siromašnih i nesolventnih građana Hrvatske koji nemaju ni za kruh ni režije pa završe među ovršenima ili bankrotiranim. No, sva su čuda u Hrvatskoj moguća pa tako i ona da milijarder Danko Končar dospije na sud zbog početka osobnog bankrota. Sudski je oglas objavljen 17. listopada a radi se o pozivu potrošaču Danku Končaru na dostavu adrese za primanje pismena.

U dokumentu piše: 'Sukladno Članku 79.c stavku 6. Zakona o stečaju potrošača (NN 100/15, 67/18, 36/22), obzirom da iz evidencije Ministarstva unutarnjih poslova proizlazi da potrošač nema boravište niti prebivalište u Republici Hrvatskoj, Financijska agencija poziva potrošača: DANKA KONČARA, OIB:..... da u svrhu uručenja Poziva kojim ga se poziva na očitovanje vezano za provođenje jednostavnog postupka stečaja potrošača prijavi adresu za primanje pismena ili adresu boravišta ili adresu prebivališta pred Ministarstvom unutarnjih poslova' - piše u pozivu Financijske agencije RH koji će na sudskoj ploči stajati 60 dana. Preostaje nam vidjeti hoće li se Končar odazvati pozivu i dostaviti adresu ili će nakon 60 dana otpočeti službeni postupak njegovog osobnog bankrota.