'Imena luda nalaze se svuda' - možda je to prvo što svima padne na pamet kada čuju za neko neobično ime. Iako je Hrvatska zadnjih godina postala Eldorado za razne ekonomske useljenike, radna snaga koja je pristigla iz Azije ima domaćima neobična imena, ipak se jedan rođeni Splićanin odlučio na promjenu imena i to takvu da zacijelo nitko na svijetu ne može odrediti iz prve ni koje bi mogao biti nacionalnosti niti s kojeg kraja svijeta potječe. Naime, Goran Alebić, bivši splitski atletičar, poznat i kao vlasnik kluba Judino drvo odavno slovi za osebujnog lika. No, dok ga u medijima predstavljaju imenom koji je dobio rođenjem, koji je dobio od roditelja, pokojne atletske zvijezde Joze Alebića i njegove supruge Nade, ali i po njegovom znanom alter imenu Tata tri pasa, taj se Splićanin potrudio nazvati kako nikad nitko prije njega nije na ovim prostorima. Inače, glavni junak ove priče u medijima je osvanuo krajem svibnja 2021. kada je istupao kao žrtva prisilnog zatočenja na splitskoj Psihijatriji. O tome svjedoči i naslov iz Slobodne Dalmacije 'MOGAO BI TRAŽITI I ODŠTETE Nevjerojatna priča ‘Tate tri pasa‘, Gorana Alebića: Protuzakonito su me vezali i kljukali tabletama na splitskoj Psihijatriji tjedan dana; Ministarstvo: To je bilo nehumano i ponižavajuće!'. Cijela priča oko promjene imena rasplela se pukim slučajem, naime HZZO poslao je ovrhu na njegovu adresu. Iako smo zadnjih godina naviknuti da je sudska ploča prepuna stranih i egzotičnih imena koje hrvatski sudovi traže zbog najrazličijih postupaka u rasponu od ovrha, bankrota, prekršajnih ili kaznenih djela, ipak ime i prezime s ukupno 7 riječi privuklo je našu pozornost. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Hrvatski trgovački registra pomogao nam je rasvijetliti jedan misterij. Naime, kada smo na sudskoj ploči naišli na ime One Tata All Godrardog Galerius Augustus Roshi isto je privuklo našu pažnju i zapitali smo se tko je osoba koja stoji iza tog imena. Kada smo ime ukucali na Google nije izašao ama baš nikakav podatak osim poveznice na tvrtku Tata 3 pasa. Pretragom Sudrega utvrdili smo kako je osoba takvog egzotičnog imena zapravo Goran Alebić, osebujni Splićanin koji je više puta bio u meidjima. O njemu se pisalo najprije kao o suvlasniku splitskog kluba Judino drvo, potom kao o vlasniku istog ali i prisilnom zatočeniku splitske Psihijatrije kao što smo naveli u uvodu ovog članka. Goran Alebić bivši je atletičar i sin proslavljenog splitskog atletičara Joze Alebića koji je umro 8. ožujka 2021. godine u 75-oj godini. Pokopan je 11. ožujka 2021. godine u Supetru na Braču.

U osmrtnici je pisalo kako su za njim u tuzi ostali supruga Nada, kći Sanja, sin Goran, zet Branimir, nevjesta Ivana Daša..... Dakle, u trenutku smrti njegov sin još se zvao Goran. Jozo Alebić bio je proslavljeni splitski atletičar ASK-a, najtrofejniji atletičar bivše države na području Balkana. Za pokojnog Jozu Alebića održavane su komemoracije i njegova je smrt potresla sportsku javnost. I dok je Jozo ostao upamćen po atletskim dosezima i njegov sin Goran mogao bi ostati upamćen i po neobičnom potezu promjene imena. Ta je promjena najuočljivija na Sudregu. Naime, kao Goran Alebić bio je suvlasnik tvrtke Minus 3 i to u periodu od siječnja 2017. do ožujka 2017. godine. Potom je Alebić ali s novim identitetom One Tata All Godrardog Galerius Augustus Roshi od studenog 2021. upisan kao jedini vlasnik i direktor splitske firme Tata 3 pasa.Prethodna vlasnica i direktorica bila je njegova supruga Ivana. Vidljivo je kako je imao osim splitske i adresu u Oslu.

Netom je ime osebujnog Splićanina osvanulo na sudskoj ploči. Ovrhovoditelj je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje HZZO. 'Ovršenik nije podmirio dospjelo potraživanje te se radi naplate tražbine ovrhovoditelja iz vjerodostojne isprave i troškova ovoga postupka predlaže donijeti rješenje o ovrsi'. Od suda se traži da naloži ovršeniku imena ONE TATA ALL GODRARDOG GALERIUS AUGUSTUS ROSHI da HZZO-u namiri tražbinu u iznosu od 46,45 eura / 349,98 kn uvećanu za zakonske zatezne kamate koje teku od 04. svibnja 2019. pa do isplate i to  u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi, zajedno s troškovima postupka u iznosu od 25,00 eura / 188,36 kn u istom roku. Predložena je i ovrha općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona. Ova priča pokazuje kako je sustav u Hrvatskoj ipak centraliziran i uređen pa neovisno o tome što je Goran Alebić postao One Tata All Godrardog Galerius Augustus Roshi HZZO ga je ipak pronašao kako bi mu putem sudske ploče uručio ovršno rješenje.