U višekatnici u Dankovečkoj ulici u zagrebačkoj Dubravi saborska zastupnica i odvjetnica Dalija Orešković kupila je 2006. trosobni stan od tvrtke Zag nekretnine. Zbog tog stana zadužila se u ožujku 2007. godine kod Erste banke u iznosu 126.500 CHF. Taj stan upisala je u svoju imovinsku karticu. U rubrici obveze navela je kako duguje Erste banci 36800 eura. To znači da je glavninu kredita za stan u Dubravi Orešković već vratila ali i da je kredit konvertirala u eure. Iako se iz imovinske kartice saborske zastupnice vidi da nije u besparici jer potražuje 300.000 kuna koje je jednokratno posudila nekoj osobi i to 30 prosinca 2015. godine te iako prima za hrvatske prilike izvrsnu saborsku plaću očito je kako ima poteškoća s plaćanjem dospjelih životnih računa. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nedavno smo objavili članak pod naslovom: 'ZASTUPNICA U DUGOVIMA Dalija Orešković peglala karticu ali nije plaćala račune od 2021. iako ima plaću od 22.447 kn, prijeti joj ovrha -Čemu da se nadaju obični hrvatski građani koji imaju mizerne plaće i primanja kad je ovo već šesta ovrha u Saboru, dosad su na meti ovrhovoditelja bili dvaput Sandra Benčić, Zlatko Hasanbegović, Rajko Ostojić te Marko Milanović - Litre'. U članku smo opisali kako saborska zastupnica Centra još od prošle godine nije platila račun Dinersu. No, Orešković je ponovno suočena s ovrhom. Ovaj put prijeti joj Hrvatska radiotelevizija kao ovrhovoditelj. HRT kao odvjetnica zastupa Dora Hanžeković Žuža, kći pokojnog hrvatskog kralja ovrha odvjetnika Marijana Hanžekovića. Iz dokumenta koji je poslan na Općinski građanski sud u Zagrebu vidljivo je kako Dalija Orešković nije podmirila više računa za HRT pristojbu. Stoga je sudu poslan prijedlog ovrhe.

Saborsku zastupnicu terete za neplaćene rate u ukupnom iznosu 480 kuna uvećane za zakonske zatezne kamate koje teku od zadnjeg dana prošle godine. Državna televizija tereti Orešković za neplaćene račune od srpnja do prosinca prošle godine, odnosno za pola godine. Od ovršenice se očekuje plaćanje dospjelog duga uvećanog za troškove postupka u iznosu 375 kuna i to u roku osam dana. U protivnom, predložena je ovrha općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona i to putem zagrebačke javne bilježnice Marije Glibote. Sudu je priložena i dostavnica iz koje je vidljivo kako je dva puta saborskoj zastupnici pokušana dostava na kućnu adresu i to 15. i 24. lipnnja ove godine uz naznaku 'nije zatečen'. U svakom slučaju Dalija Orešković će kroz ova dva slučaja imati prigodu  dublje osjetiti hrvatsku stvarnost barem onu koju stalno prolaze prezaduženi i ovršeni građani ove zemlje.