Renato i Neven Perica dobro su znana imena ugostiteljske scene u Zagrebu. Prethodno su obojica bila povezana s lancem kioska Tobacco koji su držali preko tvrtke Roberto. Osim Tvornice kulture drže i lokale poput Ribice i točkice te brojnih drugih.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Preko sudske oglasne ploče upućen je poziv okrivljeniku Zagrepčaninu Renatu Perici. Pozvan je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu na ročište koje je zakazano za 30. lipnja. Ispitivat  će ga u prekršajnom postupku, u povodu prigovora na obavezni prekršajni nalog VII Policijske postaje Trešnjevka od 2. ožujka 2021.. Terete ga po čl. 76. c. st. 1. Zakona o zaštit e pučanstva od zaraznih bolesti . 'Okrivljenik je dužan osobno pristupiti ispitivanju ili dostaviti pisanu obranu. Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu i ne opravda izostanak ili ako bude očito izbjegavao primitak poziva, sud će izdati dovedbeni nalog (članak 129. stavak 1. Prekršajnog zakona ), s time da je okrivljenik dužan snositi troškove svojeg dovođenja i odgode ročišta (članak 139. stavak 1. Prekršajnog zakona)', piše u dokumentu koji potpisuje sutkinja Kristina Koščec Kušić. Inače, začl. 76 c. st 1. u Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti piše da će se 'Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj fizička osoba ako se ne pridržava obveze pravilnog nošenja maske za lice ili medicinske maske. Renato Perica je prema Sudregu povezan s 22 poslovna subjekta - dokaz.

Nije nam poznato u kojem se od svojih lokala zatekao bez maske pa sada mora na Prekršajni sud u doba korone. Očito je taj lokal na Trešnjevci. Inače Renatov brat Neven spominjan je u doba uhićenja bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića. Tada je objavljeno kako je Kovačević osim famoznog kluba u Slavenskoj imao i druge lokale. 'S partnerom Nevenom Pericom ima u zakupu i tri državna lokala u središtu Zagreba, što nisu znali ni neki koji ga dobro poznaju. Tvrtka Rebeca je 2017. godine dobila tri mala lokala u Miškecovu prolazu, a dosad je otvorila tek jedan. Inače je tipski uvjet da se prostor mora privesti svrsi u godinu dana, ali iako to nije učinjeno, očito nije raskinut ugovor s njima. Kad se tvrtka Rebeca javila na natječaj, Kovačević nije bio suvlasnik, nego je njegova tvrtka Eko-glob postala suvlasnik tek krajem 2019. godine. Kad su se javili na natječaj i ponudili najbolju cijenu, jedini vlasnik je bio Renato Perica. Na natječaju je bilo više tvrtki i izabrana je Rebeca, koja je ponudila najbolju cijenu' - pisao je Večernji prošle godine. S tvrtkom Rebeca poslovno je povezan i Renato Perica tako da je izgledno kako je i on osobno bio u tim poslovima s Draganom Kovačevićem.