Trenutno najpoznatiji hrvatski ginekolog je Ante Ćorušić. Dospio je u središte pozornosti jer je u njegovom domu intervenirala policija te je hospitaliziran u Vrapču zbog prijetnji da će se ubiti. Nije mu to prvi put, tvrde mediji. Svojedobno je medijske stupce punio ginekolog Asim Kurjak kojeg su pacijentice optuživale za krađu jajnih stanica. U slučaju Ćorušić isplivalo je i kako je otkrio identitet pacijentice kojoj je pogreškom odstranio zdravi jajnik umjesto bolesnog tako da nesuđeni Karamarkov ministar zdravstva ima itekako razloga za zabrinutost. K tomu je upitno može li i dalje biti šef Odbora za zdravstvo vladajućih s obzirom na količinu prljavog rublja koje je oko njega isplivalo. U članku koji slijedi bavili smo se imovinskim statusom ravnatelja KBC Rebro koji sa suprugom osim karijere ima i četvero djece. Javno se požalio kako je okidač za incident bio što su sinovi blizanci izgubili dvije godine faksa a treći nije pokosio travu. Slijede detalji imovinske kartice ravnatelja i liječnika koji se našao u problemima....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb i predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo prije 13 godina hospitaliziran je u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče nakon što je u obiteljskoj svađi izvukao pištolj i prijetio samoubojstvom, netom su objavili Nacional i index.hr. Incident se dogodio 22. rujna 2009. godine, oko 23 sata, a Ćorušića je u Vrapče odvela hitna pomoć uz pratnju policije, jer je pijan prijetio da će si nauditi, navodi Index pozivajući se na službene dokumente. Svađa između Ante Ćorušića i njegovih sinova izbila je “oko učenja”, citira Index službeni dokument. Ćorušić je u jednom trenutku izvukao pištolj, navodno prazan, i zaprijetio da će se ubiti. Djeca su pobjegla iz stana i pozvala policiju, dok je supruga ostala s njim. Ćorušić je te večeri navodno popio dvije čaše vina.

Saznalo se i da je aktualni ravnatelj Rebra 'po dolasku na psihijatriju kazao  da je problem nastao zbog toga što su dvojica njegovih blizanaca izgubila dvije godine na fakultetu, dok treći sin nije došao pokositi travu iako je to obećao. Incidentu je prethodio njegov umor nakon dežurstva, popio je dvije čaše vina te je došlo do sukoba. Uzeo je pištolj iz podruma i prenio ga u auto' objavio je Index. Ćorušić je, kako tvrde, za vrijeme svađe prijetio da će se objesiti. Liječnicima u Vrapču kasnije je rekao da voli život i da to ipak neće učiniti. Indexovi novinari nazvali su zbog cijelog slučaja i liječnicu Janju Ćorušić a ona im je izjavila kako  je emancipirana intelektualka, da ne ovisi o svom mužu te da se može brinuti o četvero djece. Dodala je i kako sigurno ne bi dozvolila da je suprug zlostavlja. Index je citirao njenu izjavu: 'Ovo sve je bezočna laž, žao mi je da je tako ispalo'. Inače, Indexovi novinaru su nju nazvali jer im je tako preporučio Ćorušić te im dao i njen broj.

I ravnatelj KBC-a Rebro oglasio se u medjima. Izjavio je 'U odnosu na nedavne objave elektroničke publikacije 'Index' te medija 'Nacional' u kojima se mene opisuje kao navodnog obiteljskog nasilnika te nositelja oružja, a koje informacije prenose i drugi mediji, ovim putem demantiram objavljeno te naglašavam da ću zaštitu svojih prava i interesa zatražiti sudskim putem'. Vrijeme će pokazati tko je u pravu, mediji koji su objavili naveden informacije ili Ćorušić koji ih demantira. Inače, u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji Ante Ćorušić 2020. je pohvalio suprugu, kazavši da je poduzetnija od njega. 'Ima zdravstvenu ustanovu s dva tima obiteljske medicine, a u rodnoj Istri ima OPG, sadi bademe i sa sredstvima iz EU fondova je izgradila kuću za najam". Istražili smo bogatstvo obitelji Ćorušić i saznali vrlo impozantne podatke. Prvo istaknimo kako ravnateljeva supruga Janja Ćorušić ordinaciju obiteljske medicine ima u Zaprešiću i to u Ulici Mirka Račkog. Radi se o kući katnici u nizu koju su nekada u cijelosti posjedovali Janja i Ante Ćorušić.

No, nakon što su stan u potkrovlju prodali, supružnici Ćorušić vlasnici su dvije etaže, odnosno stanova u prizemlju i na prvom katu. Osim nekretnina u Zaprešiću Ante Ćorušić posjeduje kuću u zagrebačkom Podsljemenu u Ulici Gramača, tamo gdje se i dogodio incident. Kuća u Zagrebu površine je 243 m2 te ima dvorište površine 698 m2. Iako vrtna kućica nije upisana u posjedovni ni vlasnički list, lako je uočljiva na katastarskim te snimkama iz zraka. Zbog te kuće u Podsljemenu Ćorušić se zadužio. Tako je ovjerio dva ugovora, prvi 1. srpnja 2004. kod javne bilježnice Estere Poljak iz Brdovca a drugi dodatak ugovoru  9. studenog 2006. solemniziranog je kod javnog bilježnika Ivana Adžije iz Zaprešića. Upisano je pravo zaloga u iznosu od 160.000 eura u korist Zagrebačke banke. Osim toga na Općinskom sudu u Makarskoj, Stalnoj službi u Imotskom, pod poslovnim brojem P-708/2021 zaprimljena je tužba Ante Ćorušića iz Zagreba preko imotskog odvjetnika Zvonimira Perkušića.

Ćorušić je tužio redom sljedeće osobe: Maru Mustapić pok. Cvitka, Lovreć; Maru Mustapić-Tabak ž. Mije; Davida Mustapića pok. Tome; Maru Mustapić pok. Tome; Luku Mustapić Ćorušić pok. Ante; Tomicu Mustapić ž. Ante; Marijana Mustapića pok. Grge; Stipana Mustapića pok. Grge; Ivan Mustapić pok. Grge; Maru Bulović ud. Joke; Ivu Šamiju ž. Mate; Jozu Mustapića ž. Joze;. Marijana Mustapić pok. Grge; Stipana Mustapića pok. Grge; Ivana Mustapić pok. Grge; Jozu Ćorušić Jozo pok. Ante; Željka Ćorušića pok. Ivana; Višnju Ćorušić Višnja pok. Ivana; Jozu Ćorušić pok. Ante; Željka Ćorušića pok. Ivana; Višnju Ćorušić pok. Ivana; Ivana Mustapića pok. Mihe; Antu Mustapića pok. Mihe; Ivana Mustapića pok. Mihe; Mirka Mustapića pok. Mate;  Tomsilava Mustapića pok. Mate, Juru Mustapića pok. Mate, Danicu Madunić ž. Petra, Maru Levar ž. Josipa, Franku Ćorušić pok. Ivana, (svi odsutni i nepoznata boravišta) te Miju Mustapića iz Lovreća i Ivanku Merćep iz Katuna.

Dakle, Ante Ćorušić tužio je ukupno 32 osobe, očito svoje rođake i susjede radi zemljišta u njegovom rodnom Imotskom. U tom sudskom oglasu piše i sljedeće: 'Kako je za tuženike (osim onih pod 31. i 32.) navedeno da su odsutni i nepoznata boravišta postavlja im se privremeni zastupnik Tomislav Livajić, odvjetnik iz Omiša, koji će zastupati interese tuženika za koje je navedeno da su odsutni i nepoznata boravišta dok se oni ili njihov opunomoćenik ne pojavi pred sudom ili dok im centar za socijalnu skrb ne postavi staratelja'. Preostaje nam još i opisati kakav impozantni posjed, vilu s bazenom za odmor, Janja Ćorušić posjeduje u rodnoj Istri. Iz vlasničkog lista je vidljivo kako se radi o dvije oranice površine od 1870 m2 i 3676 m2,  šumi površine 34.339 m2, kuću u Raponjima s pomoćnom zgradom i bazenom s dvorištem površine 2.000 m2, vinogradom površine 2.192 m2, oranicom od 2.323 m2 te još jednim vinogradom površine 4.070 m2, sveukupno 50.470 m2.

Na web stranici mipcro.hr pronašli smo sljedeće podatke. Na njihovoj referentnoj listi objavljena je 'Istarska vila sa bazenom' pod imenom OPG Ćorušić. Dakle, radi se o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Pod godinu gradnje upisana je  2015. Pod 'osnovne karakteristike objekta' navedeno je kako su izvedeni 'Zidovi od opeke sa AB serklažima, drvena fasadna stolarija, krov pokriven crijepom'. Kao investitor naveden je OPG Janja Ćorušić a pod vrijednost investicije: 2.117.000 kn. Inače u vlasničkom listu nije upisan nikakav OPG već Janja Ćorušić pokojnog Alda kao fizička osoba. Vidjeli smo kako je vrijednost radova na imanju Ćorušićeve supruge procijenjeno na više od 2,1 milijun kuna. Očito je u posjed uloženo i puno gotovine osim kredita koji je upisan u teretovnici. Tako je 1. travnja 2015. temeljem Ugovora o založnom pravu od 31. ožujka 2015. godine, punomoći od 2. siječnja 2015. godine i punomoći od 2. siječnja 2015. godine, uknjiženo založno pravo u iznosu od 1.800.000 kn u korist Zagrebačke banke.

 Inače, nisu oduvijek Ćorušići imali za raskošne nekretnine. O tome svjedoče javnobilježnički ugovori od prije više od dva desetljeća. Ante Ćorušić je kod zagrebačke javne bilježnice Alemke Gajski 2000. ovjerio ugovor kojim se zadužio za automobil kod Riječke banke. Zadužio se za tadašnjih 25.000 DEM za novi Peugeot 406 u lipnju 2000. i to na 60 mjesečnih rata. I njegova supruga je kod javnog bilježnika Mladena Matoša iz Zagreba ovjerila ugovor a Raiffeisenbank Austria zbog automobila Mazda tip: 626 proizvodenog 2002.. Uz ime dužnice upisana je tadašnja zaprešićka adresa te je vidljivo kako je rođena 1964. godine. Janja Ćorušić zadužila se tada za iznos od 9.200 EUR u kunskoj protuvrijednosti, s rokom vraćanja od 60 mjeseci i godišnjom kamatom od 9.85 posto. No, očito sada Ćorušićima bolje financijski ide dok se poslije toga nisu zaduživali više za vozni park već isključivo za višemilijunski vrijedne nekretnine.