U Večernjem listu 12. srpnja prošle godine osvanula je 'velika ispovijest' Tomislava Tomaševića naslovljena s 'Nemam ni automobil, vozim se tramvajem, pješačim, stalno razgovaram s ljudima'. Što se dogodilo s liderom Možemo da je ubrzo poslije tog intervjua, odnosno čim je predao imovinsku karticu jer je postao saborski zastupnik u nju upisao vlasništvo nad automobilom Volvo V60 iz 2015. koji je precijenio na 90.000 kn. Napisao je kako ga je kupio od štednje. 

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U intervju koji je dao Večernjem listu netom nakon što je postao saborski zastupnik platforme Možemo i aktualni kanididat za zagrebačkog gradonečelnika Tomislav Tomašević rekao je i sljedeće: 'Zapravo, mi jesmo dio tih ljudi. Mi živimo živote prosječnih građana. Ja nemam ni automobil, vozim se tramvajem, pješačim, stalno razgovaram s ljudima. I u tom smislu mislim da je Bandić dobio konkurenciju. To je isto razlog zašto ga mnogi prije nas nisu uspjeli skinuti, jer je dosta tog elitizma prisutno u hrvatskoj politici. I ne samo hrvatskoj. Jednostavno, kada “fejkaš” takve stvari, to se vidi, a isto se vidi i ako ne “fejkaš”' - tako je govorio Tomašević u srpnju prošle godine.

Većina građana nikada ne provjerava imovinske statuse političara iako su kartice dostupne na web stranici Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. Vjerojatno je velika većina Tomaševićevih glasača toliko zasićena korumpiranim i pokvarenim političarima da žele vjerovati kako je Tomašević novo i neiskvareno lice. Da govori istinu i da ih ne obmanjuje barem u imovinskim pitanjima. No, Tomašević je predugo civilni i politički aktivist ali i političar da nije svjestan beskrajne naivnosti hrvatskih građana. Spomenimo i kako je Tomašević automobil Volvo V60 prijavio kao vlastitu a ne imovinu svoje supruge.

Ako su birače proteklih desetljeća prevarili takvi notorni tipovi koji su cirkulirali hrvatskom političkom nacionalnom, lokalnim, županijskim... scenama, strankama, zašto ne bi dao i svoj osobni doprinos toj plejadi beskrupuloznih lažnjaka i lažljivaca koji su haralili tolike godine hrvatskom političkom i javnom scenom? Pa Tomašević je savršeno svjestan kako osim dijela medija koji su plaćeni preko marketinških agencija u kampanji i koji ga bezrezervno podupiru kao novo političko božanstvo u Hrvatskoj ima toliko građana koji posve nekritički misle kako dolazi doba novih mladih, neuprljanih, nelažljivih snaga. No, i ovaj, možda banalan ali istodobno i vitalan zatajeni imovinski podatak kojim je obmanjivao hrvatske građane skida masku s Tomaševićevog lica.

Automobil Volvo V60 koji je iskrsnuo u imovinskoj kartici tek što je javnosti obmanuo kako nema automobil, pozicionira Tomislava Tomaševića kao još jednog fejkera na političkoj sceni. Čini ga jednakim onima koje proziva zbog zatajene imovine. Jer dopustite, Tomašević još može imati puno utakmica u nogama sudeći kako je počeo. Naime, u Hrvatskoj su i ranije dugo trajali brojni političari koji su skrivali uglavnom nekretnine ali i pokretnine. Tomašević se tako savršeno uklapa u format političara kakve smo već imali priliku vidjeti i trpjeti. Možda uskoro Dario Juričan koji je ostao uskraćen za jednog od svojih filmskih  inspiracija kumeka Bandića uskoro otkrije dostojnog nasljednika u liku Tomaševića.